Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hm, se grem zdaj rekreirat v službo Za kosilo sem pa imela bučke s sirom in eno veeeelllliko skledo zelene solate. Lep pozdrav. Hema
Saj pravim: za burek veliko skute, manj maščobe. Jaz dam le 3 liste kupljenega testa, noter pa celo skuto 0,5 kg. Včeraj sem pojedla samo polovico, druga polovica bo pa za naslednji B dan. S čim upravičujem moko pri bureku? Na B dan je dovoljen košček kruha pri kosilu. Če burek kupiš, je sestavljen predvsem iz OH (moka) in maščobe. Skute je za vzorec. Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 13. nov 2007 16:04:05
Dober večer! Hema sem vesela zate. Pozdravljam vse nove - le glejte, da boste vztrajale. Za vzor si vzemite Blažko, ki je vsa polna energije Sy bo kar v redu ta tvoj burek na B-dan - saj vidim, da kruha ne boš/nisi jedla. Jaz imam jutri Š-dan in bom jedla zeleno solato s fižolom in česnom za kosilo in za večerjo - to kombinacijo obožujem - pri kosilu bo kos kruha, zvečer pa brez. V četrtek pa jem zelenjavno pico (testo iz polnozrnate moke): pelati, popečene paprike, bučke, paradižnik (vse kar najdem zelenega namečem gor) pa šampinjone, origano. Pri kosilu jem zraven solato, zvečer pa pojem kar mrzlo. Kristalka
Deklice,lep pozdrav. Prispela sem iz službe je bil tak naporen dan,lačna nisem,kar je mal čudno,ko tak rada jem. Blažka,a si zdržala današnji dan ,saj bi ti večkrat kaj napisala,pa v službi ni časa za take stvari. Zdaj pa pod tuš,jutri je nov dan. LAHKO NOČ darja-
Hojla, "sotrpinke" ! Danes sem zdržala prav lepo. Čez dan sploh nisem bila lačna. Dopoldan sem pojedla jabolko in 3 mandarinice (micene), za kosilo segedinovo juho, popoldan šalico zelenega čaja (fuj, fej, bljak; a ga še katera pije), za večerjo pa še malo juhe od kosila. Vmes pa sem pila vodo. Sicer veliko premalo, a bo boljše. Jutri pa je OH dan. Za kosilo planiram zelenjavno pizzo ( Kristalka, ti pa v četrtek, kaj?) + zeleno solato, za večerjo pa košček "nečesa sladkega". Me pa zanima kako je s tistim rebrom temne čokolade A je tu mišljena čokolada za kuhanje Upam, da ne, ker je "baje" grenka... Vidim oziroma berem pa, da prav nobena (več) ne kuha po knjigi ampak si same kombinirate sestavine glede na trenutni navdih. Ko se bom še jaz navadila kaj točno se je na dan Š, kaj na dan B, kaj na dan OH, za vitamine (in vodo) pa že vem, bom tudi sama malo bolj eksperimentirala Sem pa ugotovila, da se je moje telo resnično navadilo, da dobi dopoldan le sadje in sploh ne "jamra" preveč oziroma se lepo potuhne in do kosila ne "zahteva" ničesar. Lepo. Pridna jaz. Tako, sedaj pa prepuščam besedo še kateri blažkaa
BLAŽKAA prav prijetno je prebrat,kar napišeš.Me veseli da ti bo uspelo.Kar jej jedilno čokolado,boš poštudirala,da je ful dobra,za začetek kupi kako boljšo ha ha ha.Zeleni čaj imam zelo rada ampak z mlekom.Zdaj,ko sem na dieti mal pogoljufam pa dam not en natren in res čisto malo mleka zares malo tak da je okus,poskusi meni je ful dobro... darja-
draja-, jaz v zeleni čaj dam malo cedevite in "na dušek" spijem. Bi pa poskusila tudi s sokom grenivke na tešče, pa se mi nekako ne uspe prepričati, da je tudi to zdravo A potem je res, da je treba jesti jedilno čokolado Jaz pa sem mislila, da bi lahko uporabila kar temno Milko (po možnosti rebro "ta velike" Milke s celimi lešniki). A potem to ne bo šlo, al kaj Pa tudi Donat si moram kupiti, ker baje pomaga pri prebavi, jaz pa imam taaaakoooo počasno, da to res ni... blažkaa
Čer! Blažkaa, ja čokolada je dobra ta jedilna. Samo jaz si vedno kupim og gorenjke ali kraševo 70% temno čokolado z pomarančami. Je tako nebeško dobra. Sy tale tvoja varijanta bureka bo pa pomoje kmalu preizkušena tudi pri meni. Mora biti dobro. Jaz moram pa jutri naredit nekaj iz graha, riža,.... Zdej grem pa še ven tečt za pol ure, pa se mi res ne da, samo moram. Lahko noč Hema
Bom tudi sama "pogoljufala" glede čokolade, HEMA in si kupila to isto s pomarančami. No, bom še videla, ko pridem jutri v trgovino pred polico s čokoladami. Seveda poročam jutri, kako in kaj Kako dolgo oziroma kako daleč pa si ti HEMA z dieto, da vem, če tudi jaz lahko "little" goljufam, glede na to, da sem še "frišna" oziroma začetnica Se pravi, da ti sedaj veselo tečeš, kje so pa ostale. Pa menda ja ne večerjajo, hi, hi, hi,... blažkaa
dober večer! blažkaa, ne sekiraj se glede temne čokolade, jaz je skoraj nikoli nisem jedla, pa še živim. za OH večerjo si privoščim sladkarije, temno čokolado pa izpustim. darja-, jaz pijem vsak dan trikrat kavo z mlekom, ker mi paše in se ji ne mislim odpovedat. treba je poiskati takšen način, da se ga boš lahko držala celo življenje. mislim, da ti nič ne koristi, če se nečemu odpoveš za tri mesece, potem pa zopet s to stvarjo nadaljuješ, ko je diete konec. Sy, jaz bi burek sigurno jedla na B dan. jaz si tudi naredim zelenjavno-mesni zavitek iz baze na B dan. se mi zdi, da je čist ok. lp tajka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti