Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ančka21! Poglej pod zasebno pošto! any
Se mi tako dobr zdi,da sem doppldan sama doma in sem lahko na računalniku,če je sin zraven pol pa si moram izborit tistih nekaj minut mira . Kar se tiče moje slike jo dobite.čist sveže od sobote,ko sem bila na 20letnici OŠ ,pa čakam ,da mi jih pošljejo po meilu.Sicer mislim,da je sama ne bom znala prlept v album,če ne mi bo pomagal sine,najprej pa bom poskusla sama, ker se mi drugače smeji,češ ,da mi "ta stari"itak nimamo pojma......... Da ne boste mislile ,da nič ne delam o ja trenutno pijem zeleni čaj in pišem vmes pa delam generalno kopalnice,sem pa priznam že pošteno lačna,komaj čakam,da bo čas kosila. V albumu sem pa zasledila nekaj znank naprimer Rmeli,ki je tudi iz Sevnice... Korenzu,kože imamo vsi za izvoz,v kratkih puloverčkih ne bomo nikoli več hodile.Imam kolegico,ki je dve leti starejša od mene pa ima rada čokolado.Zato ona vsak dan teče,ima ful kondicije pa tud telovadi .Kože nobene....... Če delam popoldan,pa pridem domov ob 7.30 pa res nisem sposobna še tekat po gozdu.Dopldan grem od doma ob 10.30 tako ,da do takrat skuham,pospravim...vmes pa je tud nekaj lenobe. darja-
Korenzu, mogoče si spregledala moj post, pa te ponovno prosim za slike oz. album. Jaz jedilnikov kar ne bi pisala, ker me je sram koliko sadja pojem v primerjavi z ostalimi. Pa ne jeste samo trikrat na dan ali kako? Jaz ne bi niti slučajno zdržala ob enem jabolčku do dveh treh popoldan. Jaz že ves čas jem po 2-3, tudi štirikrat sadje, pol pa kosilo, večerji se pa včasih tudi odpovem. Sem pa začela te dni prakticirat sokove, sveže. Na njivi imam še polno rdeče pese, korenja (nimam kleti). Moram povedat, da sem tudi moža navadila na sadje, dopoldan ga mu nanesem kar v pisarno, pa ga poje 3-4 kose. Tudi tamala ima zelo rada sveži sok. Notri dam kar imam doma, od korenčka, do grozdja, hrušk, jabolk... Ne vem, jaz sem prebrala že mnogo o presnem prehranjevanju (trenutno berem knjigo Hočeš biti zdrav?Proč s kuhinjskim loncem!) Ne morete si mislit kaj vse zveš, pa ne bi tu o tem, ker mora vsak sam do tega priti, nima smisla nobenega prepričevat. Prav zato prisegam na sveže nekuhano sadje, čimveč kolikor lahko. Pa četudi zato samo po dve kili na mesec shujšem, meni se nikamor ne mudi, važno da se zdravo počutim in da nimam občutka kako mi nekaj manjka. Lepo se imejte, spet sem se preveč razpisala! ann
ANN kaj pa delaš z rdečo peso.To je edina hrana poleg repe ,ki je ne jem. Jo imam doma na vrtu vsako leto vložim po 15 malih kozarčkov za moža ,ki jo obožuje (solato ),jaz pa to niti ne probam.Ne morem,mi gre kar gor,pa čeprav sem se že zlo trudla ,da bi jo jedla. Vem,da je zlo zdrava,bi rajši 50 dni jedla sam korenje.Kakšno surovo hrano poleg sadja pa še ješ. Danes sem skuhala kromirin korenje,pa zmečkala...sem bla grozno lačna,komaj sem čakala,da grem jest,pol pa preveč solim............................................... darja-
Iz korenja, rdeče pese in jabolk (+ malo limoninega soka) se v sokovniku naredi DOLIČEN sveže iztisnjen sok. Njam! Odločila sem se, da se vam pridružim po rojstnem dnevu, ker imam zelo veliko kilogramov. Ahh... Ko sem se prvič odločila za to dieto, sem imela 1,5 kg manj kot zdaj. A takrat je bil to ostanek od nosečnosti, zdaj pa ni... Prav jezna sem nase. Mislim, da bom kmalu stalen član te teme. Lep sončen dan želim! Sy
Ann vsak si sam prilagaja ločevalno dieto. Če se je pa hočeš striktno držat, to pomeni 3 obroke dnevno v pravilnem časovnem zaporedju, glede na potreben čas za prebaveo hrane, ki jo poješ. Od zajtrka do dveh-treh popoldan pa res ne moreš zdržati ob enem sadežu, do 12. ure pa se že da, potem pa tudi večerja paše, ne pa da jo preskočiš. Ja, dieta pravi v prvih treh mesecih 3 obroke dnevno, vmes pa veliko tekočine. Če je lakota le prehuda, je lahko za malico kakšen sadež. To, da veliko piješ sadno-zelenjavnih sokov je pohvale vredno, vendar, če se odločiš za strogo ločevalno (kar pa vidim, da pri tebi ni), moraš tudi te napitke pravilno vključevati, glede na sladkor, ki ga vsebuje sadje. To je to - vendar, kot rečeno, vsak si malo prilagaja - boljše še vseeno to, kot da kje skup padeš. Važno je, da se dobro počutiš in da nisi lačna, če se ob tem še kakšne kilce znebiš je pa itak super. Lepo se imej Kristalka
LP! Eno vprašanje,kdaj in kako lahko jem ovsene kosmiče???????Če jih sploh lahko,imam 1kg,pa ne vem kako jih naj porabim. darja-
Kosmiči iz različnih žit - po Rini spadajo med OH - torej za večerje na OH-dan: z mlekom, z jogurtom, s skuto - več ne bi vedela, ker kosmičev ne jem. Kristalka
Darja, rdečo peso enostavno samo operem, in dam v sokovnik, zraven še koren, obvezno vlijem še nekaj vode, ker je drugače premočan sok, vem da je zdravo vreči not tudi kakšen majhen košček surovega krompirja (to vem še od takrat ko je mami imela post po Breussu). Če pa ti pesa ne paše, pa nima smisla se silit z njo. Kristalka, imaš prav, tudi jaz si kdaj pa kdaj že ob 12 h zaželim kuhano hrano in tisti dan je obvezno tudi večerja. Kadar pa do dveh jem samo sadje, moram še dve uri počakat do kosila (da se sadje v miru prebavi), ki pa je včasih ob štirih, petih, takrat pa ne rabim večerje. Prvi krog sem se res bolj strogo držala, zdaj pa kot sem že rekla se mi nikamor ne mudi, ker bo moral to biti bolj ali manj moj način nadaljnega prehranjevanja. Saj druge hrane se lepo držim po redu in mi je to fajn, ker točno vem kaj nek dan lahko jem. Jutri imam pa prvi vodni dan, se ga že veselim. Sadni dan Z: kozarec svežega soka (jaboko in voda) M1: 2 kakija M2: 2 kakija K: sok iz pese, mandarin, jabolka, en korenček, grozdje (zalito z vodo, ker je bilo zelo sladko), dva večja kozarca V: dve banani Vmes je najbrž bil še kakšen sadež, pa se zdaj ne spomnim. Zanimivo, v trgovini grem v glavnem takoj k sadju, kruha skoraj ne gre nič več pri nas. ann
LP! Eto,spet sem prva danes,prav uživam.Naj povem da sem dva dni zdržala,da tud pomislila nisem na grehe...,saj je bil prevelik šok,ko sem se zvagala. Danes bom pa jedla: Z:jabolko K:špageti s pelati in bučkami V:domač"štrudl" darja-

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti