Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Haj! No pa da poročam o mojem dosežku. Kot sem povedala se do vodnega dne nisem tehtala. Vodni dan sem za 3 dni prehitela ker je bila včeraj ravno lunca. Po pravici povedano sem pričakovala večji rezultat. 1.10. - 101,5 kg, 27.10. - 93 kg torej -8,5kg. No ja malo se bo potrebno začet rekreirat če želim v dveh mesecih priti do čudežne sedmice na prvem mestu. Lep dan! any
Dobro jutro, bravo Korenzu! Tudi meni je tokrat uspela "luna" brez težav (prejšnjič sem morala zagrist v jabolko)! Ne vem, včasih gre s tako lahkoto, nobene lakote ali želje po hrani. Pila sem samo vodo, na čaje se nekako ne morem navaditi, pa sem si jih nabavila lepo zbirko... Danes zjutraj sem šla že zgodaj hodit in je bilo super. Tebi Kristalka je verjetno šlo bp, kot ponavadi:) Korenzu, jaz bi na tvojem mestu kar nadaljevala po planu - se pravi OH danes, če se ne motim. Rmeli, tudi meni se ni nič spahovalo zaradi kisline, samo želodec me je bolel po vsaki jedi. Zdravnik je posumil še na vnetje želodčne sluznice, dobila sem neka zdravila, rekli so mi naj pač ne jem hrane, ki mi povzroča težave! Sem pa nekako pol leta vsako jutro pila čaj iz lanenih semen (vem, da laneno seme pomaga tudi pri zaprtju, teh težav nisem imela). Žlico lenenega semena zvečer namočiš v dober deci vode, zjutraj to prevreješ, (nastane bolj sluzasta pijača) in popiješ na tešče. V želodcu se ustvari neka obloga, ki malo ublaži težave. No, meni je precej pomagalo. Do obiska pri zdravniku poskusi jesti manjše obroke, večkrat na dan. Kot ti je svetovala Kristalka, popij kozarec Donata, tudi pomaga. To so takšni "neškodljivi" nasveti, ki ti bodo malce ublažili zadevo do obiska pri zdravniku. Poročaj potem, kako ti gre. Lep dan vsem, pri nas se že kaže sonce! LP darkad
Dobro jutro. Čestitke vsem, ki vam je uspela lunca - meni je. Korenzu nadaljuj dieto po vrsti, ne glede na vodni dan, ki si ga prehitela in čimbolj uspešno ti želim. Kar zadeva tole dieto in želodčne težave, naj povem, da sem jih pred dieto tudi jaz imela, sedaj pa ne več. Prej nikakokr nisem smela jesti sadja, sedaj lahko pojem neolupljeno jabolko in katerokoli sadje. Je pa res, da na sadni dan nisem jedla ves dan sadja ampak sem si pomagala s kuhano zelenjavo. Tako da Rmeli, dvomim, da je tvojim težavam kriva dieta - upoštevaj nasvete predhodnic. Lep dan Kristalka
Pozdravljeni ! Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki imamo "tistih groznih" 10 kg preveč. Pa se nekako nikoli ne odločim za kakšno dieto. Ker pa sem o Ločevalni slišala že veliko (prebrala pa še več) in tudi dokaj redno spremljam vašo temo, sem se odločila, da bi pa "mogoče" poskusila tudi sama. Torej, kako začeti Sem pa enkrat zasledila pogovor (ravno med vami), da naj bi zeleni čaj pomagal. Pri čem že Veliko sreče pri nadaljnjem hujšanju za vse vas blažkaa Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 27. okt 2007 15:30:04
Blažkaa sprašuješ kako začeti. Če si se odločila za ločevalno in kot praviš, da si vse o tem prebrala, potem ni druge kot pričeti s prvim dnem- beljakovine in potem lepo po vrsti naprej, z upoštevanjem strogega ločevanja, velikosti obroka, časovnih presledkov med obroki, veliko tekočine, gibanje in nenazadnje veliko volje - to je to. Če te zanimajo kakšne posebne podrobnosti, vprašaj, bomo pomagali. Kar pa zadeva zeleni čaj, sem prebrala, da ga je dobro piti pred obrokom hrane, ki ima visok GI(glikemični indeks). Pa srečno. Kristalka
25 nasvetov za pospešeno porabo kalorij: 1. Prižgite luči V temnih zimskih dneh pa tudi spomladi, ko je oblačno, prižgite čim več luči. Tema ne vpliva samo na naše razpoloženje, ampak tudi na naš organizem. Pozimi in v mračnih dneh se metabolizem upočasni, posledica tega pa je tudi počasnejše izgorevanje maščob. 2. Hodite s palicami v rokah Nordijska hoja, to je hoja s smučarskimi ali planinskimi palicami v rokah, je tudi pri nas vse bolj priljubljena. Taka hoja krepi ves organizem, še posebej pa sklepe in roke. A to še ni vse. Če hodimo s palicami, porabimo približno 40 odstotkov več kalorij kot pri običajni hoji. V eni uri 400 namesto namesto običajnih 280. 3. Cimet namesto sladkarij Cimet "ubija" željo po sladkem. Posujte s cimetom kapučino, za ščepec ga zmešajte v jogurt ali žvečite žvečilni gumi z okusom cimeta. 4. Hujšanje z likalnikom Tudi pri gospodinjskih opravilih, celo pri tistih, ki potekajo bolj ali manj statično, porabimo kar precej kalorij. V uri osovraženega likanja porabimo okoli 250 kalorij. Če zberete po hiši vsa oblačila, ki jih je potrebno zlikati, boste pri tem porabili zajeten kup kalorij, pa še na sladkarije ne boste pomislili! 5. Spalnica naj bo hladna Zmanjšajte temperaturo v spalnici z 20 na 18 stopinj C. Ne samo da boste bolje spali, naš organizem za vsako stopinjo temperature manj porabi dodatnih 50 kalorij. Kar med spanjem! 6. Sir za začetek Sir pospešuje prebavo. Zato pri narezku ali v sendviču najprej pojejte sir. Potešili boste prvo lakoto in potem pojedli manj ostalih, zelo kaloričnih sestavin. 7. Jutro na stopnički Dan začnite z vzpenjanjem na steper (pripomoček za fitnes, ki ga lahko kupimo v športnih trgovinah, nadomestimo pa ga lahko tudi s stopničko ali pručko). S tem se boste dobro predramili in poskrbeli za čvrste noge in zadnjico. In kar je še bolje - v samo 15 minutah boste porabili 110 kalorij. 8. Zelenjavna juha namesto kremne Krožnik bistre zelenjavne juhe je odlična ideja za vmesni obrok ali lahko kosilo. Vsebuje le 50 kalorij. Za primerjavo: krožnik kremne juhe vsebuje petkrat več kalorij, približno 250. 9. Pletilke namesto čipsa Zvečer, ko posedate pred televizorjem, vzemite v roke pletilke. Pletenje je spet v modi in mimogrede boste bogatejši za unikaten kos spomladanske garderobe. Pa ne samo to. Če boste roke zaposlili s pletilkami, ne boste ves čas posegali po čipsu in drugih nepotrebnih prigrizkih, tako boste prihranili lepo število kalorij. 10. Gorčica kot namaz Poskusite kdaj na kruh namazati kaj drugega kot maslo, margarino ali podobne namaze, ki večinoma vsebujejo precej kalorij. �lica masla jih ima recimo 40. Namažite na kruh gorčico, ki je prijetnega pikantnega okusa, vsebuje pa samo 10 kalorij. 11. Za okus in aromo Namesto običajnega polnomastnega sira ste že poskusili takega z manjšo vsebnostjo maščob, a kaj, ko imate občutek, da nima pravega okusa in arome. Vzemite ga iz hladilnika pol ure pred serviranjem. Na sobni temperaturi bo tudi manj masten sir dobil intenzivnejši okus in aromo. 12. Prelisičite lakoto Ko občutite lakoto, počakajte še 20 minut, preden odprete hladilnik ali sedete za mizo. V tem času se v organizmu tvori adrenalin, ki uravnava presnovo in pospešuje izgorevanje maščob. 13. Čudežno delovanje cvetače Cvetača je priljubljena vrsta zimske zelenjave, ki vsebuje veliko koristnih snovi. Med drugim tudi kolin, ki pospešuje razgradnjo maščob. 14. S čopičem tudi v kuhinji Ko morate namastiti ponev ali pekač, si pomagajte s kuhinjskim čopičem. Nanj kanite nekaj kapljic olja in jih s čopičem razmažite po podlagi. Tako boste prihranili najmanj 10 gramov maščobe. 15. Planirajte dieto Shujševalne diete so najbolj učinkovite, če z njimi začnemo v obdobju polne lune. Takrat organizem hitreje izgublja vodo, hitreje pa kopnijo tudi odvečni kilogrami. 16. Zelišča namesto soli Pri pripravljanju jedi uporabljajte manj soli, zato pa več zelišč in dišavnic. Sol namreč zadržuje vodo v organizmu in preprečuje izločanje strupenih snovi. Prav obratno pa delujejo peteršilj, bazilika in drobnjak. 17. Soja topi maščobe Soja je ena najbolj popolnih vrst živil. Vsebuje okoli 50 odstotkov beljakovin, ki skrbijo za uravnavanje ravni holesterola v krvi in izgorevanje maščob. 18. Proti nočni lakoti Če vas pozno zvečer ali ponoči zagrabi lakota, popijte kozarec nemastnega mleka. Od tega se ne boste zredili, boste pa dobili občutek sitosti. 19. Dvojni učinek limonade S kozarcem tople limonade, zaslajene z umetnim sladilom, boste dobili veliko vitamina C, ki ne krepi samo vašega obrambnega sistema in vas varuje pred prehladi ampak tudi pospešuje izgorevanje maščob. 20. Vonj vanilije ne redi Vonj po vaniliji v naših možganih aktivira hormone sreče. Nekaj kapljic vanilijevega olja kanite na robček in vdihavajte. Počutili se boste tako, kot bi pojedli čokolado, le zredili se ne boste. Po želji lahko vdihujete tudi vonj jabolka ali banane. 21. Protistresno olje Olje travniške ivanjščice neguje kožo, pomirja in umirja hormone stresa, ki so krivi za pospešeno kopičenje maščob v celicah. 10 mililitrov olja ivanjščice (dobimo ga v lekarni) pomešajte z 90 mililitri oljčnega ali olja jojobe. 22. Sproščujoča masaža Olje lahko uporabite pri masaži, ki prav tako sprošča in zmanjšuje izločanje stresnega hormona kortizola. Vseeno je, ali vas masira profesionalni maser ali partner/partnerka. 23. Peka brez maščob Meso se da speči tudi povsem brez maščob. Meso ali ribe začinite, dodajte poljubno zelenjavo, zavijte v aluminijasto folijo in postavite v pečico. Prihranek masti oziroma olja se bo poznal na postavi. 24. Uporabljajte sadni sladkor Sladice sladkajte s sirupom iz hrušk ali agave (dobite ga v trgovinah z zdravo hrano). Enako lahko postopate tudi pri vkuhavanju marmelade. Sadni sladkor namreč ne pospešuje izločanja inzulina. 25. Za dobro jutro Za premagovanje jutranje slabe volje in za pospeševanje izgorevanja maščob si pripravite napitek iz 100 gramov malin, 250 mililitrov mleka in žlice hruškovega sirupa. Prava stvar za dobro jutro in lepo postavo! Paste/Copy: mojplanet.si Kristalka
Haj! Bravo Kristalka! Res si nam nasula cel kup koristnih nasvetov. Za polovico priznam da nisem vedela da so tako učinkovite. Pa zakaj ravno pri likanju izgubimo toliko kalorij, jaz ga pa takooooo sovražim. Raje plačam hčeri 20 evrov mesečno da mi ni treba likat ha ha ha ! Obe sva zadovoljni ona malo zasluži meni pa ni treba likat. Danes pa sadje , pa nedelja, pa obiski groza upam da mi bo uspelo. Jutri sem se pa kar odločila da bom ponovno na vodi ker je moj 29 dan. Mi ne bo nič škodovalo. Saj res kje pa so ostale sotrpinke? A nas ni kar nekaj pričelo 1.10. ? Po mojih izračunih bi jutri morale držati vodo vsaj še tri ali štiri sotrpinke!!!!! Lep dan! any
Korenzu rada bi poznala tisto, ki rada lika, jaz namreč tudi ne. Pa kaj čmo, pravijo, da ni težko, kar se mora, če pa še koristi... Upam, da si zdržala današnji sadni dan, za jutri imaš vso mojo podporo - zdrži, splača se. Će ne drugega, imaš vsaj kako kilco v dobrem za morebitni kasnejši greh Kristalka
Haj! Do sedaj mi je uspelo s sadjem, rezen jutranje kavice s smetano v Santani ki je bila božanska. Upam da me ne bo zdaj zvečer kaj premamilo. Jutri pa vodica! any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 28. okt 2007 19:08:13
Tudi jaz sem se odločila, da ponovno štartam z dieto. Prvi krog sem bila kar uspešna, vendar pa sem se sedaj po treh letih nevarno zapustila tako da sem pridobila 4 kg. Še vedno sem jih 13 uspela ohraniti, vendar pa če se ne vzamem v roke bom kmalu spet kot včasih. V prvem krogu nisem uspela doseči željene kg. Preveč viška. Kaj čmo. Upam, da se mu bom zdaj vsaj čim bolj približala. Moj cilj je priti iz 74 na 62 kg pri višini 162 cm. Bi bila super zadovoljna. Ampak bo najbrž kar težka. Kaj mislite? Imejte se v tem meglenem dnevu, kar se da lepo. varja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti