Ojla, punce
itak, moje mnenje je tako, da če si visoka 169 in nisi nikoli imela manj kot 64 kg, lahko prideš tudi na 60, ampak se boš morala precej potrudit. S tem mislim v načinu prehranjevanja. Če si prišla takrat na 64, lahko prideš tudi sedaj na 62 ali 60, vendar ne bo šlo tako hitro in enostavno, ker nimaš dosti kil za izgubit. Iz izkušenj drugih vem, da tisti, ki imamo več kil za sklatit, grejo kile na začetku prej dol, zadnje kile so pa bolj trdovratne, oziroma se jih težje znebimo. Vsekakor se da, z vztrajnostjo in doslednostjo oziroma s pravim načinom prehranjevanja in pravim razmišljanjem. Če se boš preveč obremenjevala, kako si grozna in sploh s temi kili, jih boš vsekakor težko izgubila. Najprej se sprejmi takšno kot si, da si čisto v redu in potem boš tudi lažje sprejela nov način prehranjevanja (ločevanje živil, red med obroki, zvečer po 19. uri ne jest več, več gibanja) in to je to. Po sebi vidim, da to še kako učinkuje, še najbolje pa, da to sprejmemo kot način prehranjevanja tudi za naprej (z vmesnimi prekrški seveda). Pri meni zaenkrat brez prekrškov ne gre in zato gredo tudi kile bolj počasi dol. Ampak grejo in to je taglavno.
Ti kar lepo začni, saj tu gor nas je veliko, z vsemogočimi izkušnjami, ki si med seboj pomagamo že s tem, da pišemo sem gor in delimo svoje izkušnje.
Še to bi ti rada napisala, po moje bi bila ti s svojimi 169 cm in cca 63, 64 kg čisto dovolj elegantna, edino, če nimaš res tako "drobnih kosti ", kot se temu reče.
Veliko uspeha ti želim pri izgubljanju teh nekaj kil in da bi se potem počutila "fit", kot je napisala ann.
ann, ne vem, kakšen je bil ta tvoj vic, verjamem pa, da nisi s tem naredila nič tako narobe, da bi si to tako k srcu jemala in zaradi tega ne spala. Je pa res, to vem iz lastnih izkušenj, če se nam zdi, da smo nekaj rekli ali naredili in se potem slabo počutimo, moramo to čimprej razčistiti, že zaradi nas samih, takih ki imamo močno vest. Jaz sem se glede tega precej utrdila in najraje poslušam svoj notranji glas, preden se odločim, da bom kaj naredila ali rekla in potem je sigurno prav in mi ni treba toliko trpeti zaradi slabe vesti.
No, pa saj smo vsi samo ljudje, ki venomer delamo tudi napake, važno je, da se iz njih vedno nekaj naučimo in delamo na tem, da se izboljšamo.
To ti pa verjamem, da je lep občutek, ko lahko oblečeš oblačilo manjše številke in se v njem počutiš lepo "brez stiskanja" ali da celo nekaj ostaja. To okušam tudi jaz sedaj, ko sem od lanskega leta shujšala kar nekaj kilogramov in so mi oblačila, ki so mi bila prej močno pretesna, ali jih sploh nisem mogla obleč, sedaj lepo na komot.
lep pozdrav in lepo se imejte
emily