Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla, punce

itak, moje mnenje je tako, da če si visoka 169 in nisi nikoli imela manj kot 64 kg, lahko prideš tudi na 60, ampak se boš morala precej potrudit. S tem mislim v načinu prehranjevanja. Če si prišla takrat  na 64, lahko prideš tudi sedaj na 62 ali 60, vendar ne bo šlo tako hitro in enostavno, ker nimaš dosti kil za izgubit. Iz izkušenj drugih vem, da tisti, ki imamo več kil za sklatit, grejo kile na začetku prej dol, zadnje kile so pa bolj trdovratne, oziroma se jih težje znebimo. Vsekakor se da, z vztrajnostjo in doslednostjo oziroma s pravim načinom prehranjevanja in pravim razmišljanjem. Če se boš preveč obremenjevala, kako si grozna in sploh s temi kili, jih boš vsekakor težko izgubila. Najprej se sprejmi takšno kot si, da si čisto v redu in potem boš tudi lažje sprejela nov način prehranjevanja (ločevanje živil, red med obroki, zvečer po 19. uri ne jest več, več gibanja) in to je to. Po sebi vidim, da to še kako učinkuje, še najbolje pa, da to sprejmemo kot način prehranjevanja tudi za naprej (z vmesnimi prekrški seveda). Pri meni zaenkrat brez prekrškov ne gre in zato gredo tudi kile bolj počasi dol. Ampak grejo in to je taglavno.

Ti kar lepo začni, saj tu gor nas je veliko, z vsemogočimi izkušnjami, ki si med seboj pomagamo že s tem, da pišemo sem gor in delimo svoje izkušnje.

Še to bi ti rada napisala, po moje bi bila ti s svojimi 169 cm  in cca 63, 64 kg čisto dovolj elegantna, edino, če nimaš res tako "drobnih kosti ", kot se temu reče.

Veliko uspeha ti želim pri izgubljanju teh nekaj kil in da bi se potem počutila "fit", kot je napisala ann.

ann, ne vem, kakšen je bil ta tvoj vic, verjamem pa, da nisi s tem naredila nič tako narobe, da bi si to tako k srcu jemala in zaradi tega ne spala. Je pa res, to vem iz lastnih izkušenj, če se nam zdi, da smo nekaj rekli ali naredili in se potem slabo počutimo, moramo to čimprej razčistiti, že zaradi nas samih, takih ki imamo močno vest. Jaz sem se glede tega precej utrdila in najraje poslušam svoj notranji glas, preden se odločim, da bom kaj naredila ali rekla in potem je sigurno prav in mi ni treba toliko trpeti zaradi slabe vesti.

No, pa saj smo vsi samo ljudje, ki venomer delamo tudi napake, važno je, da se iz njih vedno nekaj naučimo in delamo na tem, da se izboljšamo.

To ti pa verjamem, da je lep občutek, ko lahko oblečeš oblačilo manjše številke in se v njem počutiš lepo "brez stiskanja" ali da celo nekaj ostaja. To okušam tudi jaz sedaj, ko sem od lanskega leta shujšala kar nekaj kilogramov in so mi oblačila, ki so mi bila prej močno pretesna, ali jih sploh nisem mogla obleč, sedaj lepo na komot.

lep pozdrav in lepo se imejte   

emily
Če bi katera poizkusila, je jutri polna luna - pričetek ob 6.53 - torej voda in čajčki do sobote zjutraj Kristalka
Pozdravljene punce ! Pravkar me je ven vrgo ko sem imela že cele litanije napisane !!?? Dobro, zdaj bolj na kratko; spomladi sem shujšala 13 kg, skozi do zdaj kar vredu vzdrževala težo, sedaj pridobila 2 kg(sladkarije me nesejo!!!), me pa že kakšen mesec skoraj vsak dan boli želodec in to po vsaki jedi, pa naj bo to sadje, mleko, meso, zelenjava... skratka karkoli pojem, me boli želodec, kot bi se mi vse vedno obesilo in tam tiščalo. Ne vem, je to posledica hujšanja? Sem pa hujšala dali časa kot 90 dni, tako da je šlo bolj počasi, a vztrajno dol. Kaj mislite, bi mogla na kakšen pregled? Mož mi je rekel, da imam gotovo čir. Ne vem, kaj naj naredim. LP, Rmeli Rmeli
Haj! Kristalka hvala za predlog. Jaz imam v ponedeljek prvi vodni dan pa bi ga mogoče lahko prestavila za par dni. Mogoče pa res poizkusim. Remli ne bi bilo slabo če bi obiskala zdravnika, Ni rečeno da imaš čir, lahko imaš samo povišano kislino, ali pa si si pridelala kakšno kilo na želodcu. Mogoče si kaj težkega dvigovala.Jaz sem dolgo mislila da kila na želodcu ne obstaja, pa so mi na gastroskopiji lepo povedali da jo imam in to od dvigovanja prevelike teže. So mi svetovali naj zamenjam službo ha ha ha , kot da je to v današnjih časih tako lahko.Skratka ne bo škodilo če obiščeš zdravnika. Zagotovo te bo poslal na preged naprej saj splošni zdravnik itak nima kaj naredit.Srečno! any
Dobro jutro, Kristalka, danes se ti pridružujem na "tekoči luni". Rmeli tudi jaz ti svetujem - obišči zdravnika. Tole z želodcem mi ni tuje, ker sem tudi jaz imela vrsto let težave. Običajno spomladi in jeseni - pri meni je bil vzrok preveč kisline, vendar sem z dieto stanje precej omilila. Tudi ločevalna mi ustreza, ker imam določen red pri prehranjevanju, sem si jo pa malce priredila - sploh pri surovem sadju. Čimprej pojdi k zdravniku. Srečno! Sinoči sem prebirala vaše poste, dobro vam gre, kar tako naprej. Jaz sem v "stanju mirovanja", danes nisem šla hodit, ker je močno deževalo, sem pa naredila nekaj vaj joge, zdaj moram pa počasi v službo. Vsem veliko uspeha in lep dan, kljub dežju. Kako bom preživela vodni dan paročam zvečer. Lp darkad
OJLA!!! preživela sem prvi dan ločevalne diete,danes sem že pri drugem...mi gre dobro kajne...šalo na stran,vem da je še dolga pot. zanima pa me ali lahko pijem radensko namesto vode? uživajte jaz grem zvečer na 3 km dolg sprehod. baj-baj Chiara
Pozdravljene spet. Danes upoštevam lunco, vidim, da tudi Darkad, mogoče tudi Korenzu? Rmeli ti pa le k zdravniku - s čim pa preganjaš bolečino. Dokler ne prideš do zdravnika pij čimveč Donata, kakšen Rupurut ali Reni vzemi, mogoče Ranital 50 mg - vse dobioš brez recepta - sicer pa, kot rečeno, k zdravniku. Zagotovo te bo dal na gastroskopijo. Chiara, če se diete striktno držiš, potem ne piješ ničesar mehurčkastega - zaradi CO2 - napihovanje. Kristalka
Pozdravljene! Se nisem že lep čas nič oglasila. Malo zato, ker nisem imela časa malo pazato ker, sem malo zmešala dneve; no, obroke; no, vse. V službi smo imeli inventuro in potem delajo živci in moji so direktno povezani z želodcem, ki je bil skoz lačen. Vglavnem bo jutri cel dan voda! Čez praznike grem v toplice za tri dni in tudi ne vem,kako se mi bo uspelo držat diete. Bom morala biti spet malo trmasta. Rmeli, pozdravljena! Se te spominjam. Zaradi želodca pa pojdi čimprej k zdravniku. Čeprav ne vrjamem, da bi bila kriva dieta. Ker dieta, oziroma kombinacije hrane, ki jih jemo med dieto želodčku pomoje kvečjemu koristijo. Tako jaz mislim. Itak, Velika si 169cm in bi rada imela 60kg. Ja, z redom in trmo boš lahko dosegla to težo samo vedi, da bo šlo res počasi. Pri tej višini in teži bi tvoj ITM 21, kar je že skoraj minimum za normalnega. Pomembno pa je kako se ti ppočutiš. Želim ti veliko uspeha. Vprašala si če je že katera shujšala pod svojo dolgoletno teži in to obdržala. Ja sem, samo, da je bila tista dolgoletna teža kar precej več nad normalno kot je tvoja. In zato je šlo laže in hitreje. Ne pravim da je bilo lahko, samo laže je bilo. Iz 110 do 96 mi je bilo veliko laže shujšat kot sedaj ko se že celo večnost trudim da bi prišla iz 92 na 80. Lep večer vsem! Hema
Hojla, vidim, da bom res mogla k zdravniku. Kako omilim bolečino? Sploh je ne, oziroma zdi se mi, da malo hitreje mine, če pijem veliko vode. Kot bi hotela poplaknit vse naprej. Pa kaj ko potem spet pride, ko kaj pojem. Za kilo na želodcu še tudi jaz nisem slišala,Korenzu. Je pa res, da tudi kdaj kaj težkega dvigam v službi. Je še mogoče kakšen drugačen znak oz.bolečina pri kili? Dakard, mislim, da ni kislina, ker mi nič "gor ne vrže" kislo oz.me ne peče zgaga. Lahko pa tudi, kaj vem. Hema, tudi jaz se te spomnem iz prejšnih "rund". Vidim, da imava enake težave. Tudi jaz bi še rada iz 93 spravila na 80, pa nikakor ne morem se prepričat za novo shujševalno. Ti vsaj veliko hodiš in, če me spomin ne vara tudi kolesariš, jaz pa se ne morem spravit telovadit. Sva včasih z Lisičko kdaj kam šle zvečer na sprehod, zdaj pa nikakor ne moreva več skupaj priti. Se bo treba spet v roke vzeti, tako ne gre več. Če ne bom čisto zastala. Še dobro, da se vsaj v službi malo naletam. Skratka - obiskati zdravnika in to čimprej. Imejte se lepo, čeprav bo deževen vikend, Rmeli Rmeli
Haj! No pa mi je uspelo zdržat lunco. Samo ne vem kaj naj zdaj jutri jem. Danes bi morala biti na Š dnevu torej je jutri na vrsti OH dan. Ne vem če ni bolje da začnem spet pri B dnevu. Kaj pa ve mislite? Remli jaz do gastroskopije nisem vedela da imam kilo na želodcu. Me je pa tako kot tebe skoraj po vsaki hrani bolel želodec. Posebej če sem malo pretiravala. Ugotovili so mi tudi kislino, pa se mi ravno tako ni nič spahovalo in me ni pekla zgaga. Kot glavni razlog , za nastalo situacijo v mojem želodcu, mi je zdravnik rekel takole: kislina - največ živci, kila- sunkovito dvigovanje prevelike teže. Za kislino sem dobila tabletke, za kilo so mi pa rekli da sem še premlada (imam 36 let) in je še prezgodaj za operacijo ker še ni tako kritično. Sedaj pa najbolje da grem spat da mi slučajno ne bi prišlo na misel da bi oropala hladilnik.Lahko noč! any

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti