Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro! Tria se mi zdi,da si s vojo višino in kilažo prav vitka in res ne rabiš te diete,če si pa hočeš izoblikovati postavo pa mislim,da rabiš samo telovadbo za določene dele telesa. Emily tebi dam pa prav,nismo več tako mlade,jaz sem visoka 166 cm in bi bila tudi z 65 kg zelo zadovoljna. Lep dan še naprej in pridno hujšajte! Nataša
Haj! Ja opažam da bi nekatere rade postale manekenke. Tria koliko si pa stara če smem vprašati? Če si še mlada je prav da želiš biti vitka. Je pa tako dekleta kot ste povedale že nekatere. Vse je odvisno od konstukcije. Jaz bi z mojo idealno težo (glede višine 168cm) morala imeti tam nekje 60kg. Po pravici povedano si ne predstavljam. Če pridem na 75kg bom prav srečna pa še vedno mi nihče ne bo dal toliko kilogramov. Že moja zdravnica mi je izračunala da glede na težo mojih kosti (ne me vprašat kako je to izračunala) bi za idealno postavo morala tehtati od 75 - 80 kg. Ko sem ji rekla da je to občutno preveč glede na mojo višino mi je razložila da si idealno težo ne moremo več posploševat in da sploh ni za vse enaka. Tako da Tria brez zamere a mogoče imaš drobno konstrukcijo in se sama sebi res zdiš predebela. Mogoče ne bi bilo slabo da bi stopila do kakšnega zdravnik in se posvetovala. Sicer ti pa želim da se ti želja izpolni in res shujšaš. Kot mi je rekla nekoč znanka. Nekatere so lahko ravno tako nesrečne z 5kg preveč kot tiste ki jih imamo 20 preveč ali še več. Tria če si se odločila da se boš počutila bolje se le priključi v naš klub!! Sedaj pa grem počasi v službo. Lepo popoldne vam želim! any
Lepo pozdravljeni! Najprej hvala Kristalki za izčrpno poročilo o koži, ter seveda vsem ostalim. Tudi jaz si želim tam nekje 80 kil (še bolje 75-manj sploh ne, višina 170), kar pa izgleda mi bo zelo težko uspelo samo s to dieto. Moram povedat, da imam še vedno 89,7 kil, s kakšnimi pregrehami (kar se tiče napačne kombinacije) zaenkrat nimam težav, imam pa velik problem s količino pojedenega sadja. V prvem krogu sem namreč jedla vedno 2 do 3 X sadje dopoldan, prav tako počnem to sedaj in mislim da je to glavni vzrok, da ne gre nič dol. Recimo danes sem pojedla tri kakije skupaj, zame je to eno boljših sadežev, verjetno bi smela samo enega. Pa če ne bi šla prejle k frizerju, bi verjetno še kakšno sadje do kosila. Sadju se ne mislim odpovedat, jedla ga bom še naprej kolikor mi bo pasal, ker vem da je to živa hrana in da je zelo koristno za telo, pa četudi nič več ne shujšam. Lepo se bom še naprej držala ostalih dni diete, se mi nikamor ne mudi. Če bi bila bližje Lj bi se sigurno vključila v kakšen center, kjer ti pomagajo z nekimi infra žarki, samo mi je predaleč. Se pa drugače (po moje zaradi aerobike in pilatesa) pozna na hlačah, jih lažje zapnem, snela sem tudi prstan, ki ni šel dol kar ene par let. Lepše skrbim zase (včasih sem šla res že v skrajnem času k frizerju). To pa je tudi lep napredek. Se oglasim še kaj, sedaj letim po tamalo. ann
Ann, meni so kakiji tud zelo dobro sadje! Problem je le v tem, da je tako zelo sladko (kot banane), da ni primerno za diete. Najboljše so grenivke pa jabolka. Pa še kaj bi se našlo, kar ni preveč sladko, ampak deluje čistilno.
ojla! jaz pa sem pred enim letom lepo ločevala hrano in tudi kar nekaj kilogramov shujšala zdržala vse 3 mesece potem pa prenehala kot je bilo rečeno in zredila sem se za še dodatnih 5 kilogramov.kaj naj naredim.???? lep pozdrav macica Chiara
Hojla Chiara! Ja to bo pa jo jo učinek. Tudi meni se je to že pripetilo. Praviš da si držala 3 mesece, potem pa prenehala. Naj ti povem da sem težo obdržala toliko časa kolikor dolgo sem za zajtrk jedla sadje. Čez dan niti nisem pretirano pazila. Mogoče sem se držala reka man žri. Tako da ti svetujem da mogoče kakšen mesec poizkusiš zjutraj do 12h jest sadje, potem pa zmerno naprej. Mogoče za večerjo jej bolj solate in takšne stvari. Pravijo da poizkusiti ni greh a ne. Jaz imam danes sajde. Pojma nimam kaj naj naredim za kosilo. Sem pojedla že dve mandarini, pa sem še kar lačna. Zebe me ko cucka ! Bom morala kakšnega čajčka spit da me malo ogreje! Lep dan! any
oj any danes sem se zopet odločila da ponovno začnem z 90 dnevno in ne bom odnehala, ker imam zadosti svojih kg,saj skoraj nič več ne morem oblečti. ampak da veš zjutraj sploh nisem hudo lačna sem čisto na izi zdržala ob sadju, zvečer pa me je od začetka močno zeblo. tako jutri začnem , jedilnik imam že spisan in upam da mi bo tokrat res uspelo. zanima pa me še nekaj ali moram po 3 mesecih prekiniti ali nadaljevati? lep pozdrav Chiara
Chiara čestitam za zbrano voljo za nov začetek. Sprašuješ kako naprej po končanenem pevem 3-mesečnem ciklusu. Takole gre: Prve tri mesece strogo ločuješ po dnevih in v obrokih:B,Š,OH,sadje, 29. dan voda itd. - pa saj to sigurno poznaš. Pazi le na količine in razmike med obroki, po 7. uri zvečer ne jej. Pij veliko tekočine, najboljše čista voda in nesladkan čaj po izbiri. Če si hudo lačna ob sadnem dnevu, si naredi kakšno zelenjavno juho - nasiti in pogreje, ali pa solato, če se da, brez olja. Po končanem prvem ciklusu se nadaljuje 3-mesečno vzdrževanje, kar pomeni, da ne več tako strogo ločuješ: ločevati moraš živila v obroku, med obroki pa ne več, za zajtrk je še vedno obvezno sadje, prav tako en vodni dan, vsak peti dan pa je sadni. Sadje si lahko privoščiš tudi za malico. Dnevi si po skupinah živil sledijo takole: B,Š,B,OH,sadje. Seveda si lahko vrstni red določiš sama, glej le, da bosta vmes dva beljakovinska in peti dan sadje.To velja za kosila, večerje so lahko poljubne. Na primer: če imaš B-kosilo, lahko za večerjo poješ kaj iz skupine Š, ali OH, ali sadje. Še vedno pa velja ne pretiravat s količinami, še posebej ne zvečer, piti veliko tekočine in nenazadnje gibanje. Pa še to: če se da, uporabljaj čimmanj soli. Veliko uspeha ti želim in poročaj, kako bo šlo. Kristalka
Pozdravljeni! Se oglašam prvič, in sicer z vprašanjem: ali je realno, da si želim shujšati 10 kg (sem visoka 169 in imam celih 69 kg!), čeprav te teže v odrasli dobi nisem imela nikoli. Že v otroštvu sem bila bolj okrogla, v OŠ sem se dosti zredila (v 8. razredu: 164 cm in 68 kg!), v srednji šoli pa še bolj, tako da sem prišla nekje do 75,76 kg. Počutila sem se grozno. V času študija sem prišla nazaj na 68, ampak sama s sabo nisem zadovoljna. Zdaj mi teža že več let niha med 66 in 70, odvisno, koliko pazim pri prehrani. Ponavadi so kritični prav zimski meseci, ko se zredim za 2,3 kile in sem potem čisto obupana. Lani sem se nekaj časa držala ločevalne. Šlo je do 64, nižje pa ne, zato sem prenehala in počasi dobila kg nazaj. Želim pa si 60 kg ali manj, ker vem, da bi se veliko bolje počutila in izgledala kot zdaj. Ali je kaj na tem, da imamo različno težke kosti ali je to samo slab izgovor za take kot sem jaz, ki se ne znam držati reda pri hrani? Ali je katera med vami shujšala pod svojo dolgoletno težo in jo potem tudi obdržala? Uf, sem bila dolga. Upam na kakšno mnenje z vaše strani. Pa veliko uspeha pri hujšanju vam želim! itak
Pozdravljeni! Zdaj se dva dni nisem nič javila, na sosednjem vročem forumu sem namreč napisala nek vic, ki ravno ni pasal v debato, tako da tisto noč zaradi slabe vesti niti spati nisem mogla, tako da sva zjutraj s hčerko zaspale in zamudile šolo. Pa sem prejle še enkrat vprašala računovodja čez mizo za ta vic in je točno tak, tako da ga nisem poneverla. Sem se pa po ZS gospe frini še na dolgo in široko opravičla, tako da sem si malo olajšala dušo. Drugače pa se je tudi na moji kilaži zgodila sprememba za dober kg (88), tako da ne pomnim več kdaj sem bla nazadnje tako "fit". Zelo sem zadovoljna, hlače od H&M številka 44 so mi kot ulite (sicer elastične žametne, pa vendar lepo komot). Tiste vaje na pilatesu pa tudi že skoraj vse lahko naredim, na začetku sem mislila da se mi bo razsul cel hrbet. LP ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti