Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dober dan Hema tudi mene zanima kje so se zgubile najine sotrpinke. Jaz sem danes na cvetačni župci jutri pa testenine in sladkarija. Do sedaj mi gre brez večjih prekrškov in upam,da bo tako tudi ostalo. Lep dan! Nataša
LP! Evo tu sem.Včeraj sem bila v službi pol sem mela pa kosilo za naredit do treh,pa kruh speči,pa pecivo....Možu je nekdo pomagal v delavnici,pa sem mogla naredit večerjo do osmih ob pol sedmih sina in prijatle peljat v cirkus pa domov pa kuhat ...pa ob devetih po sina in sem se ob pol desetih zložla na sedežni...........!Danes pa sem bila spet v službi pa nič prpravla za kosilo...tak ,da sem se razjezila in smo šli jest v gostilno.Seveda se nisem držala,tak ,da je jutri nov dan,ko bo spet malo reda.Vslužbi sem popoldan ,dopoldan pa si moram skuhat nekaj lahkega ,da bom nesla s seboj ,ker pridem domov ob pol osmih grem pa ob enajstih,ravno ,ko je čas kosila ,tako da vedno jem v sližbi. Nesty odkar vem da cvetača povzroča ledvične kamne sem se odločila ,da je ne jem več. Zdajle sem pa tak napeta,da bom mogla it sprehodit pse,da pridem malo k sebi .Ko smo šli od kosila sem se oglasla še pr tašči ,tam pa seveda štrudl... pa kaj hujšega ,če ne ješ..Če bom hotla shujšat tri mesece ne bom smela h tašči ,da ne bom grešila. Tak dekleta upam da sem napisala za naprej in nazaj,pa da ne boste pozable it na volitve in ,da boste vole za..................in ne za ...............!!!!!!!Danes je volilni molk!!!!!!!!! darja-
A je to res o cvetači, jaz je namreč zelo veliko pojem - v juhi, v solati... Kristalka
Haj! No tudi jaz se malo oglašam. Imam čas ker moji gledajo formulo. Ja sadni dan mi je uspel včeraj, če štejem da je vino iz sadja ha ha ha . No saj sem spila samo dva kozarčka kar pa ni tak greh a neeeeeeeee ???? No danes sem bila bolj pridkana. Za kosilo sem jedla meso in solato zdajle za večerjo pa motovilec z jajci v solati. Ne vem če ga nisem pojedla malo preveč ker me vse tišči. Kaj je to s cvetačo. Tudi jaz prvič slišim da bi povzročala ledvične kamne. Zame je to najboljša zelenjava in jo tako kot Kristalka jem v vseh mogočih vrjantah. Še danes sem jo pojedla košček ki se je kuhal v goveji juhi. Saj zelo malokrat pijem po obroku juho ampak danes se mi jo je tako zaluštalo da sem jo morala skuhat. Pa še nedelja je bila! Imaš pa prav Hema da so se naše sotrpinke kar malo izgubile. Saj bo jutri bolje. Za vikend smo vsi mogoče malo bolj leni ker je med tednom tak tempo da lovimo sami sebe. Lep večer in uspešen začetek novega tedna! any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 21. okt 2007 18:44:25
LP! Komaj sem si izborila 10 minut na računalniku,pa še to sem porabla,da sem v svet kjige naročila knjigo. Any pred 1 mesecem sem polula ledvični kamen To je pa huje kot porod pa sem rojevala dva dni.Ko sem zdravnico vprašala,kako bi se čuvala da se to ne bi ponovilo,mi je rekla ,da se s hrano ne da temu obvarovat,če pa bi VSAK DAN pojedla 1KG cvetače,pa bi lahko kamni spet nastali,ker je cvetača neke vrste oksidant,ki veže minerale....in podobno sra...,tak da sem rekla,da cvetače ne jem več,pol pa mislim,da sem vse nardila.Je pa tud res to,da vsak dan 1 dcl donata,pa se ti minerali topijo. Jutri je nov dan .Dans sem jezna sama na sebe tako,da se slišmo jutri,ko bom boljše volje in ko ne bom mela polno rit hrane. Zdaj se pa moram odstrant,da sine ne dobi živčni zlom,ker sem jaz na računalniku.Grem spremljat volilne izide,da vidim ,če bo moj kandidat......(volilni molk) v drugem krogu Lahko noč. darja-
Lep pozdrav! Po dolgotrajnem nabiranju kilogramčkov in zbiranju moči ter poguma za dieto, sem se odločila, da se vam le pridružim. Mam 75kg in 180cm, bi pa rada izgubila tam okoli 10-15kilc, da spet začutim tisto mladostniško čilost in veselje ob pogledu nase. Sem se zadnje dni malce preveč basala in pridobila še nekaj rezerv za dieto, haha. Tako, jutri imam beljakovinski jogurt in začenjam svoj prvi dan. Še mal rekreacije, pa upam da bodo kilogrami odplavali, tako kot so, žal, priplavali. Se že veselim svojega prvega dne prerojenja! Lahko noč in vso srečo Tria
Tria ,tudi jaz imam danes beljakovinski dan ,včeraj,je šlo vse narobe,jedla sem preveliko,tak da si zdajle za kosilo že kuham piščančjo juhico z zelenjavo.Rekla sem si ,da bom danes jedla lahke stvari brez maščobe..... Glede na tvojo velikost se mi ne zdi,da bi morala shujšati 15 kg?? darja-
Tria je napisal/a:
Lep pozdrav! Po dolgotrajnem nabiranju kilogramčkov in zbiranju moči ter poguma za dieto, sem se odločila, da se vam le pridružim. Mam 75kg in 180cm, bi pa rada izgubila tam okoli 10-15kilc, da spet začutim tisto mladostniško čilost in veselje ob pogledu nase. Tria
Na spodnjem linku si izračunaj svoj ITM kot orientacijo za "idealno" oz. normalno težo. http://www.smsdieta.si/indeks-telesne-mase/ Bolj kot tile izračuni se meni zdi pravšnji način ta, da od telesne višine odšteješ 110 in dobiš svojo, nekje normalno težo. Kristalka
LP! Dobro jutro dame. Kristalka,če bi jaz od svoje telesne višine odštela 110,bi morala imeti 46 kg,ker sem velika 156 cm.Saj vem ,da sem mala,ampak ,da bi imela 46 kg bi bilo po eni strani tud super a ne?Sam potem,bi pa zgledala kot,da hodim v 6.razred osnovne šole... Sicer,pa je danes tak glup dan,vsaj jaz se počutim tako.Kuham pasulj,pospravljam,še posesam,grem v lekarno,ker je mož zbolel potem pa v službo.. Želim vam uspešen dan brez grehov.. darja-

Prepričana sem, da je še pravšji tisti še starejši način, ko od svoje višine odšteješ 100 in dobiš normalno težo. Vsaj za take, malo bolj v "zrelih" letih. Jaz sem visoka 1,68 m in sem v svojih mladih letih s svojimi 60-61 kg izgledala kar preveč suha. Seveda je odvisno tudi od konstrukcije. Danes bi bila z 68 kg zelo vitka. Pa ni straha, da bi jih kdaj še imela, ker bom tudi s 75 zelo zadovoljna in bom tudi izgledala kar elegantno. Se bom morala pa še kar nekaj potrudit, da pridem na to težo (še 14 kg). Pa trdno verjamem, da to bo nekega dne. Počasi in vztrajno,  sicer z občasnimi odstopanji od pravilne prehrane, vendar važno je da se potem vedno znova vrnemo na pravi tir in sčasoma je vedno manj odstopanja in vedno več pravilnega prehranjevanja.  

Veliko uspehov pri doseganju svojih ciljev želim vsem.   

emily

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti