Nesty nič se bat vodnega dne. Jaz recimo nisem nikoli imela najmanjšega problema z vodnim dnem. V bistvu je s tem tako kot z vsem ostalim. Mi, ki smo se že odločili za dieto, imamo v glavi to programirano in tako mora biti. "Što se mora, nije teško".
Jaz imam danes sadni dan. Zjutraj sem kakšne štiri mandarine, potem 20 dag suhih fig. Mimogrede, se še spomnite enega opozorila iz sosednjega foruma, kako je neka sekretarka iz Bruslja poslala dopis, naj ne jemo suhega sadja in ne vem česa še iz Turčije in ne vem od kod še. Nekaj bo res na tem, ker v Tušu so umaknili suhe fige iz prodaje, celo napisali so da jih lahko vsi ki so jih že kupili prinesejo nazaj in bodo povrnili denar. Kot vzrok je naveden, da so pred rokom poteka in da lahko spremenijo barvo ali videz.
V tistem dopisu iz foruma je bilo napisano, da je v tem suhem sadju dodan nek konzervans, ki lahko že v majhnih količinah povzroči raka na jetrih. Jaz sem pa v bližnji preteklosti ravno teh fig zelo veliko pojedla. Pol se pa čudimo od kod pride rak.
No, danes sem imela tiste iz Mullerja, brez konzervansov.
Kasneje sem še eno jabolko in kakšnih deset sproti strtih orehov. Po dveurnem nabiranju kostanja -od bajte peš, pa sem še rdeče zelje (sveže) in malo kislega zelja. Prejle zvečer pa dve skodelici "juhe" (z vrelo vodo poparim suh drobnjak in peteršilj, malo osolim, dodam še curek oljčnega olja in pojem kot juho).
Upam da nisem kaj grešila, ker mi ni čisto jasno tole o sadnih dneh, ker v knjigi je navedeno izrecno samo sadje. Tukaj pa vidim da ostali jeste tudi zelenjavo.
Lep pozdrav vsem!
ann