Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nesty nič se bat vodnega dne. Jaz recimo nisem nikoli imela najmanjšega problema z vodnim dnem. V bistvu je s tem tako kot z vsem ostalim. Mi, ki smo se že odločili za dieto, imamo v glavi to programirano in tako mora biti. "Što se mora, nije teško". Jaz imam danes sadni dan. Zjutraj sem kakšne štiri mandarine, potem 20 dag suhih fig. Mimogrede, se še spomnite enega opozorila iz sosednjega foruma, kako je neka sekretarka iz Bruslja poslala dopis, naj ne jemo suhega sadja in ne vem česa še iz Turčije in ne vem od kod še. Nekaj bo res na tem, ker v Tušu so umaknili suhe fige iz prodaje, celo napisali so da jih lahko vsi ki so jih že kupili prinesejo nazaj in bodo povrnili denar. Kot vzrok je naveden, da so pred rokom poteka in da lahko spremenijo barvo ali videz. V tistem dopisu iz foruma je bilo napisano, da je v tem suhem sadju dodan nek konzervans, ki lahko že v majhnih količinah povzroči raka na jetrih. Jaz sem pa v bližnji preteklosti ravno teh fig zelo veliko pojedla. Pol se pa čudimo od kod pride rak. No, danes sem imela tiste iz Mullerja, brez konzervansov. Kasneje sem še eno jabolko in kakšnih deset sproti strtih orehov. Po dveurnem nabiranju kostanja -od bajte peš, pa sem še rdeče zelje (sveže) in malo kislega zelja. Prejle zvečer pa dve skodelici "juhe" (z vrelo vodo poparim suh drobnjak in peteršilj, malo osolim, dodam še curek oljčnega olja in pojem kot juho). Upam da nisem kaj grešila, ker mi ni čisto jasno tole o sadnih dneh, ker v knjigi je navedeno izrecno samo sadje. Tukaj pa vidim da ostali jeste tudi zelenjavo. Lep pozdrav vsem! ann
Zdravo! Ja Kristalka, bo že držalo tisto o izgovorih. Samo problrm pri moji mami je ta, da bi bila jezna če bi vedela da hujšam, Ker sem pred parimi leti (7) zbolela za rakom in sem takrat v dobrih štirinajstih dneh shujšala za 20 kg. In hujšanje še vedno povezuje z boleznijo......Mami skrbi.... Ko sem ozdravela sem vse kg dobila nazaj plus še pet dodatnih.... Ann, jaz na sadni dan jem sadje in zelenjavo. Vendar si tudi delam obroke in med njimi je vsaj dve uri. Obroki so pa ponavadi dopoldne in popoldne sadni, za kosilo pa kaj iz zelenjave. Večkrat si za kosilo na sadni dan naredim tudi torto iz suhega sadja. To je recept iz knjige. Nesty, vodni dan ni tako težak, kar pogum. Pomagaj si s čajčki. Jaz sem na vodni dan vedno popila še liter donata. Aja, danes sem se tehtala in se že prišla pod 90kg, točno 89,7. Lepo se imejte! Hema
Haj! Sem ravno iz praznovanja roj. dneva. Še dobro da sem imela danes meso in smo bile v kitajski restavraciji. Jedla sem piščanca z indijskimi oreški in ocvrto zelenjavo. Napaka!!!!!! Vse me boli. Mislim da me je napelo cvrtje. Jutri sem sklenila da si bom za kosilo naredila skledo radiča z krompirjem večerje se bom pa poizkusila izogniti, ker je bilo danes preveč. Toliko o grehih da ne boste nekatere osamljene. Kot je rekla Kristalka kdaj pa kdaj se ni nič narobe pregrešit. Upam da me tehtnica zaradi današnjega dne ne bo kaznovala. Lepe sanje!! any
Dobro jutro. Ann brez skrbi ješ na sadni dan zelenjavo, telesu pa še posebej paše malo toplega, pazi le, kot pravi Hema, na razmak med obroki. Hema, še enkrat upam, da nisem žalila s svojo pripombo o izgovorih, želim da ostaneš zdrava in čestitke za izgubljene kg. Korenzu še dobro, da nas telo opozori, da je bilo nekaj odveč, a ne? Cvrtje v tej dieti res vse zaštrika - čimdalj stran z njim. Kar se pa tehtnice tiče, jo pusti par dni pri miru, medtem se bo pa greh zbrisal Lepo nedeljo voščim. Kristalka
Dober dan! Vidim ,da ste vse tako pridne,jaz pa moram danes k tašči na fešto in me je prav strah ,da se bom morala pošteno najesti,ker bo pač tako hotela.Nekomu razlagat ,da si na dieti se pa ne splača,ker te ne upoštevajo,potem pa tisti nasveti"saj,ko boš zbolela,boš pa lahko shujšala.............."Tak je to pri nas. Upam,da bo imela kaj krompirja,pa si bom nadevala poln krožnik,pol bo pa mogoče srečna.Danes je moj škrobni dan. Korenzu,ti že veš,da te potem ,ko se enkrat preveč naješ vse tišči,res pa je da je bolje da se po grehih nekaj dni ne vagamo,kot pravi kristalk. Za danes bo to dovolj,ali pa še zvečer napišem,kaj vse sem jedla.... darja-
Ah,kje pa Kristalka, prav nič me nisi užalila ne skrbi, imaš čisto prav. Zdaj pa grem ven, ker je tako lepo vreme. Sem imela delovno nedeljo in sem šele zdajle prišla iz službe. Mož je za kosilo pripravil prebranac in peso, zdaj pa na zrak. Lepo se imejte. Hema
Dober dan Punce hvala lepa za spodbudne besede. Jutri nimam službe tako,da bom lažje zdržala. Zanima me,glede na mojo službo,ki je večinoma ponoči,če si lahko privoščim kakšen sadež,ker sem čist sestradana. Lepo dan želim! Nataša
Nesty ti kar pojej kak sadež, najbolje jabolko, sicer lahko še skup padeš - tvoja noč pač ni enaka naši. LP Kristalka
Haj! No danes sem bila pa pridkana V celem dnevu sem pojedla samo kosilo. Pažen krompir in radič s krompirjem. Popoldan sploh nisem bila lačna in sem preskočila večerjo. Sedaj je pa itak že toliko ura da mi ne bo nihče več delal skomin. Kristalka tehtnica lepo počiva do 30.10. po vodnem dnevu. Takrat bom tudi lahko ugotovila kako pridna sem bila. Lep začetek tedna vsem in lahko noč! any
Blagor se tebi, ker jaz pa nisem bila nic pridna. Pa sploh ne vem kaj mi je, rekla sem da se bom drzala, pa imamo non stop neke feste pa rojstne dneve, pa v sluzbi skos nosijo sladkarije...tok kil mam da mi je kar slabo, ampak ne vem.,..tri dni sem se drzala, pol pa spet nc...kaj nej zdej..spet od zacetka? Ima katera podobno izkusnjo? Visage

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti