Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Haj! Dobodošla med nami EditaS. Ja mam podobne izkušnje s Sauna bell. Meni ga je posodila sestra. Kot pravi Darja samo peče učinka pa nobenega. Sicer sem pa po kosilu in moram priznat da je bil riž in pečene bučke super kombinacija. Samo solato sem pogrešala. Sem prepozno ugotovila da mi jo je mož včeraj pojedel za večerjo. Sedaj pa v službo! Lepo popodne vam želim!!!! any
Any hvala lepa za idejo glede gob sam neki mi ni čist jasn.....baje,da kisle smetane in sira ne smemo mešat skupaj? Zanima me še če je že katera zdržala vodni dan? Lp Nesty Sporočilo je spremenil(a) nesty dne 10. okt 2007 13:19:02

Nesty, smetano in sir lahko mešamo skupaj. Na B dan naj bi imeli ali meso in mesne izdelke ali mleko in mlečne izdelke ali jajčka in jajčne jedi. Smo pa že večkrat diskutirali o soji: nekatere smo tofu uživale na B dan (predlagam popečen tofu z zelenjavo in začimbami), druge pa samo na Š dan (ker je soja stročnica).

Drugače pa je kar nekaj predlogov za jedi na strani  http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614

jankica
Lepo pozdravljene! Danes imam prvi dan drugega kroga. Kot sem že omenila, sem spomladi že opravila prvi krog. Mislim da sem takrat imela tam nekje 115 kg, danes zjutraj 90,8. V prvem krogu mi je šlo kar dobro, resda sem imela kar strog režim, nobene soli, nobenih kavic z mlekom, v glavnem nič kruha itd. Zadnje mesece sem že kar pojedla sem pa tja kakšno mini pico z vsem kar paše na pico in spet občutila božanski okus hrane, v nedeljo popoldne smo lepo odšli na tiramisu, v glavnem hočem povedati da sem se ravno navadila, da brez slabe vesti pojem tudi kaj "normalnega". Seveda se vsako jutro tehtam in po potrebi takoj ukrepam. Prav zato sem kar malo odlašala. Vendar pa vseskozi v podzavesti vem, da tako lahko le obdržim doseženo težo, jaz pa bi rada dala dol 10-15 kg. Imam še nekaj vprašanj. Nesty, kaj je to vitalner, kje si ga kupila in koliko stane. Jankica, prosim za elektronsko obliko knjig (baje je zdaj nova izpopolnjena verzija), ker sem svoje posodila bratu, ki se še odloča ali bi začel al ne, zato jih še ne morem zahtevati nazaj. Korenzu, jaz sem pa kar zadovoljna z leg magicom. Je pa res, da moraš imeti tako velik prostor, da je lahko ves čas postavljen. Midve s hčerko včasih greva gor že zjutraj, včasih vmes čez dan. Je pa res da to ni aparat da bi delal na njem 10 minut. Midve od začetka nisva nardile niti pet razkorakov, sedaj se pa lahko pohvalim da jih naredim 60, brez da se držim za ročaj, tamala pa jih lahko preko 100. Hčerka si je res lepo izoblikovala postavo (12 let). Jaz imam nekje cilj, da jih nardim vsaj 60. Še mož je probal in isto ni mogel nardit nevem kolikokrat. Obe sva si zelo utrdile noge. Meni je super, ga ne dam. Je pa kar glasna naprava, sliši se v spodnje nadstropje, in tudi ne moreš delat ko vsi že spijo. Še zadnje vprašanje. Kje dobite informacije, katero živilo je nevtralno in kam kaj spada. Kolikor se jaz spomnim, tega v knjigi ni ali pa sem spregledala. Lepo se imejte! ann
Ann, spodaj sem kopirala seznam NEVTRALNIH ŽIVIL, kakor sem ga imela spravljenega - mogoče je, da kakšno živilo ni čisto "nevtralno", ker seznama že dolgo nisem obnavljala. Sicer bodo punce prabrale in še kaj pokomentirale oz. dopolnile. Upam, da vam bo vsem v pomoč; NEVTRALNA ŽIVILA - zelenjava, solate, zelišča listnata zelenjava in solatnice, npr. artičoke, blitva, koromač, špinača, belgijski radič in vse sorte solate; korenasta in gomoljna zelenjava, npr. črni koren, gomoljna zelena, koleraba, korenje, pastinak, rdeča pesa, rdeča redkvica, redkev, repa, rumena koleraba; stebelna zelenjava in plodovke, npr. beluši, buče, bučke, fižol v stročju, grah (svež), jajčevci, kumare, paprika, paradižnik, rabarbara, stebelna zelena; kapusnice, npr. belo zelje, brokoli, brstični ohrovt, cvetača, kislo zelje, kitajski kapus, koničasto zelje, listni ohrovt, ohrovt, rdeče zelje, romanesko; čebula, npr. čebula, mlada čebula, šalotke - zelišča vsa sveža in posušena zelišča, - gobe vse gojene gobe in vse posušene gobe -sladka smetana in vsi kisani mlečni izdelki, npr. creme fraiche, kisla smetana, - oreški, peške in semena vsi oreški (razen arašidov), npr. kokosovi orehi, lešniki, mandlji, orehi, paranajski orehi, pikani, pistacije; vse peške, npr. bučne in sončninčne in pinjole; vsi kalčki in semena, npr. pšenični kalčki in sezamova semena; - začimbe vse začimbe, npr. prašek in pasta za kari, sezamova pasta, sojina omaka, začimbna paprika, zelenjavni ekstrat, 1 žlička balzamičnega kisa ali brizg limoninega soka vse začimbne rastline, npr. česen, feferon, hren in ingver - olja in masti vse rastlinske in živalske maščobe, kot so maslo, nehidrogenirane in neobdelane maščobe in hladno stisnjena olja; - poleg tega avokado, borovnice, kalčki, kokosovo mleko (iz pločevinke), kvas, nori (v liste stisnjene posušene morske alge za suši), olive, rumenjak, želirna sredstva; - pijače čaj mate, kava,pravi čaj, razdredčen zelenjavni sok, voda, zeliščni čaji, tudi čista žganja z visokim % alkohola, npr. tropinovec in žitno žganje. Tole je prepisano iz tabele, potem pa je še pripisano: "Živil, ki naj bodo le poredko na jedilniku, ni veliko. Mednje spadajo, npr. stročnice (kakšrne so suh grah, fižol in leča, pa tudi arašidi) in jajčne testenine. Razlog je ta, da vsebujejo obenem veliko beljakovin in veliko OH, kar nasprotuje ločevanju med tema dvema skupinama. Vendar ne škoduje, če si jih kdaj pa kdaj le privoščimo. Uživajmo čim manj sladkorja, marmelade, slaščic, bele moke in iz nje narejenih izdelokov, ker ne vsebujejo nobenih pomembnih življenjskih ali vitalnih snovi." PA ŠE TO: ŽIVILA IZ BELJAKOVINSKE SKUPINE LAHKO MEŠAMO Z ŽIVILI IZ NEVTRALNE SKUPINE. ŽIVILA IZ OH SKUPINE TUDI LAHKO MEŠAMO Z ŽIVILI IZ NEVTRALNE SKUPINE. Lp in lep večer, darkad
Pozdravljene! Kdo je že včeraj nekaj stokal, da na forumu ni več tako živahno kot včasih? Sem porabila kar nekaj časa, da sem prišla skoz. Danes sem imela bolj pozno kosilo. Šele ob 17h - zelenjavno rižoto. Za večerjo bo pa kostanj. Ja saj vem, isto za večerjo kot za kosilo. Ne bo šlo, imam še kostanj danes v planu. Editas - saj tri kilograme pri tvoji teži sploh ni tako malo. Težko je rečt koliko naj bi shujšala, ker je odvisno od teže, se pravi, da bo nekdo ko bo štartal z 100 kg v prvih treh tednih sigurno izgubil več, kot nekdo ki jih ima 68. Pa še to, ko navajate svoje kg, pomembna je tudi višina. In konec koncev je najpomembnejši-- indeks telesne mase. Zračunate ga pa tako, da svojo višino v metrih pomnožite z svojo višino v metrih in nato svojo težo delite z rezultatom Ann- pozdravljena in veliko uspeha v drugem krogu. Lep pozdrav, zaenkrat. Grem na sprehod. Hema
Hema, moja višina je 170, torej je indeks 31, starost 37 let. Kakšen pa naj bi bil kolikor toliko normalen indeks? ann
Ow, danes ste se pa razpisale, drage dame. Ann, normalen indeks je od 18 do 25. Danes je bila ješprenova solata na jedilniku. Z rdečo papriko in kumaricami, malo soli ter domačim kisom in bučnim oljem. Ta hrana mi je zmeraj bolj všeč, še več, imam občutek, da moja prehrana še nikoli ni bila tako pestra! Lep pozdrav in lahko noč evilbananabitch
Ann vitalner je podobne oblike kot tehtnica,stopiš na njega in se vrtiš, najbolj pomaga pri zgubljanju maščobe okoli pasu. Proizvaja ga ZDENKA VARGA,TACENSKA 72 LJ. GSM: 041-777 697 To je pripomoček za aerobno gimnastiko in meni zelo pomaga. Lahko noč Nataša
Dobro jutro. Zvečer ne pridem do račubnalnika ,ker je v sinovi sobi. Ann tudi moj indeks je tako velik.Visoka sem 156 cm in imam 79 kg ,torej vsaj 15 preveč,stara pa sem 35 let.Ti si vsaj malo višja mi "tamali",kot mi reče sin(165cm in 12 let) pa smo samo okrogli in nič visoki.... Dases je moj oh dan ,se pravi tretji dan diete ampak sem se odločila ,da se vsaj 10 dni ne bom vagala.Če ne bo šlo nič dol ,me je strah ,da bom izgubila voljo. Eva tudi jaz rada jem ješprenj ampak ga vedno skuham brez mesa,pa z veliko zelenjave,na solati pa ga še nisem jedla .To bo pa za naslednje dni mislim,da res mora biti dobro. Nesty vodni dan ni lahko zdržati .Jaz na tisti dan ves dan kaj počnem in to cel dan si dam delo ,tak da pozabiš na hrano. darja-

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti