Ločevanje živil 90. dni - 5. del

LP! Ja vem,če ni idej pa postane enolično ,pa si naredi kakšno omleto s sirom,jaz zelo rada jem kuhana jajca na solati s čebulo in papriko,pa žvrkljana jajca s sirom so tudi dobra. Jaz si bom sedajle skuhala gobe in krompir.Imam dopust tak ,da imam čas,ko pa bom šla v službo ,pa si hrano nesem s seboj. Upam ,da mi bo uspelo,ker imam že kar neki poskusov za sabo pa vedno pride kaj vmes. Zoprno je ker moram kuhat še za sina in moža ,pa eden ne je to drugi to...tak da včasih skuham tri različne stvari. Leg magic je tisto kar je sedaj na reklami a ne? Jaz imam orbitrek in sobno kolo.Kolo je pri mami orbitrek pa je bil do danes prašen......... Lp darja-
Haj! Darja, če nisi uporabljala orbitreka ali kolesa meni vrjemi da tudi leg magica ne boš. Sem ga kupila in tudi prodala naprej. Če mene vprašaš je to za mučenje živali. Jaz sem zdržala na njem 2 minuti in sem mislila da mi bo potrgalo notranji del stegen. Na orbitreku z lahkoto zdržim 20 min. Leg magic sem prodala ker sem imela drugačne predstave o njem. Mislila sem da bom to res lahko počela vsaj 10 min na dan. Ni šans!!!! Tako da se mi je zdelo nesmiselno da mi stoji v kotu za obešanje perila. Raje si bom kupila izboljšano verzijo orbitreka, ker je moj res že totalno zastarel. Nesty poizkusi kdaj narediti na B dan gratinirane jurče s sirom. Popražiš jurčke na česnu in čebuli dodaš žlico kisle smetane, petršilj, malo bazilike, poper. Vse skupaj daš v keramično ali glineno posodo (primerno za lazanjo) posuješ z poljubnim sirom in zapečeš na najvišji temperaturi samo toliko da se sir dobro stopi. (cca. 3min). Zraven skledo solate. Jed je zelo nasitna, zato pa še dobra po vrhu. Jankica kje se pa ti potikaš? A še vedno ohranjaš svojo vitko postavo? Ja Darkad spomladi sem obupala. Preveč sem grešila, kile so kar stale učinka in volje ni bilo pa sem vrgla puško v koruzo. Sedaj upam da bo drugače ker sem se tudi malo bolj zdisciplinirala in preprosto ne grešim več toliko. Tudi počutje je neprimerno boljše kot spomladi. No sedaj pa grem nekaj spacat za kosilo! Vrjetno si bom pripravila riž z popečenimi bučkami. Njami!!!!! any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 10. okt 2007 12:00:53

Nesty, gobe, so nevtralno živilo in jih lahko ješ vsak dan. Na B dan na primer z jajci ali smetano, na Š dan z rižem, ajdovo kašo, na OH dan lahko na pici, na sadno-zelenjavni dan pa v zelenjavni juhi za kosilo ali pa kisle gobice v solati. Če pa misliš tiste sladke in pregrešno dobre gobice, pa za večerjo na OH dan .

Darja-, jajca in sir sta res B živili, toda pri dieti jih ni dobro uporabljati hkrati. Omlete pa so bolj za OH večerje, ker vsebujejo (največkrat) jajca, mleko, moko.

Any, nič se ne potikam, sem, kjer sem bila (mislim na lokacije, ha, ha). Svojo postavo pa sem malo okrepila, saj veš kam, če si preveč na riti . jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 10. okt 2007 11:59:15
LP! Spet vem nekaj novega ,pa jaz sem v 1. krogu grešila tudi tako ,da sem vedno za večerjo jedla tudi kruh.Danes je moj drugi dan .Skuhala sem si gobe in krompir pa še okisala sem z kisom. Bilo je super. Korenzu orbitrek imam že ene 3 leta ,takrat sem kupla tistega PLATINUM ko je bla reklama ,da je najboljši. Tudi cena je bila malo višja ,kot pri ostalih,ampak je še vredu .Še skup stoji.... darja-
Še nekaj sem se spomnla. A je katera slučajno od vas kupila SAUNA BELT? To je tudi ena taka zadeva ,ko pademo na "mino". Jaz ga takoj nisem začela uporabljat pol pa je bil nekaj časa vredu,ko pa je potekla garancija pa se mi je čist skup zlepil učinka pa ni blo nobenga ,še potila se nisem sam peklo je...Sem poskusla da bi zraven telovadla pa ne moreš ko si v elektriko "vštekan". darja-
Čau! Sm na novo tuki! Ko sem glih prebrala o Sauna beltu sm se mogla prjavit:) Ja mene so tut na... U glavnem še spotiš se ne pod tisto "čudežno" rečjo. Sam ko smo ženske naivne in bi kuple use, da bi čim prej shujšale! Fino a ne? Še eno vprašanje: koliko naj bi shujšala v dveh tednih? Jaz imam danes 17.dan namreč, štartala sm z 68kg, danes pa jih imam ok. 65, kjub temu, da redno telovadim (fitnes). Sporočilo je spremenil(a) EditaS dne 10. okt 2007 13:17:02
Haj! Dobodošla med nami EditaS. Ja mam podobne izkušnje s Sauna bell. Meni ga je posodila sestra. Kot pravi Darja samo peče učinka pa nobenega. Sicer sem pa po kosilu in moram priznat da je bil riž in pečene bučke super kombinacija. Samo solato sem pogrešala. Sem prepozno ugotovila da mi jo je mož včeraj pojedel za večerjo. Sedaj pa v službo! Lepo popodne vam želim!!!! any
Any hvala lepa za idejo glede gob sam neki mi ni čist jasn.....baje,da kisle smetane in sira ne smemo mešat skupaj? Zanima me še če je že katera zdržala vodni dan? Lp Nesty Sporočilo je spremenil(a) nesty dne 10. okt 2007 13:19:02

Nesty, smetano in sir lahko mešamo skupaj. Na B dan naj bi imeli ali meso in mesne izdelke ali mleko in mlečne izdelke ali jajčka in jajčne jedi. Smo pa že večkrat diskutirali o soji: nekatere smo tofu uživale na B dan (predlagam popečen tofu z zelenjavo in začimbami), druge pa samo na Š dan (ker je soja stročnica).

Drugače pa je kar nekaj predlogov za jedi na strani  http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614

jankica
Lepo pozdravljene! Danes imam prvi dan drugega kroga. Kot sem že omenila, sem spomladi že opravila prvi krog. Mislim da sem takrat imela tam nekje 115 kg, danes zjutraj 90,8. V prvem krogu mi je šlo kar dobro, resda sem imela kar strog režim, nobene soli, nobenih kavic z mlekom, v glavnem nič kruha itd. Zadnje mesece sem že kar pojedla sem pa tja kakšno mini pico z vsem kar paše na pico in spet občutila božanski okus hrane, v nedeljo popoldne smo lepo odšli na tiramisu, v glavnem hočem povedati da sem se ravno navadila, da brez slabe vesti pojem tudi kaj "normalnega". Seveda se vsako jutro tehtam in po potrebi takoj ukrepam. Prav zato sem kar malo odlašala. Vendar pa vseskozi v podzavesti vem, da tako lahko le obdržim doseženo težo, jaz pa bi rada dala dol 10-15 kg. Imam še nekaj vprašanj. Nesty, kaj je to vitalner, kje si ga kupila in koliko stane. Jankica, prosim za elektronsko obliko knjig (baje je zdaj nova izpopolnjena verzija), ker sem svoje posodila bratu, ki se še odloča ali bi začel al ne, zato jih še ne morem zahtevati nazaj. Korenzu, jaz sem pa kar zadovoljna z leg magicom. Je pa res, da moraš imeti tako velik prostor, da je lahko ves čas postavljen. Midve s hčerko včasih greva gor že zjutraj, včasih vmes čez dan. Je pa res da to ni aparat da bi delal na njem 10 minut. Midve od začetka nisva nardile niti pet razkorakov, sedaj se pa lahko pohvalim da jih naredim 60, brez da se držim za ročaj, tamala pa jih lahko preko 100. Hčerka si je res lepo izoblikovala postavo (12 let). Jaz imam nekje cilj, da jih nardim vsaj 60. Še mož je probal in isto ni mogel nardit nevem kolikokrat. Obe sva si zelo utrdile noge. Meni je super, ga ne dam. Je pa kar glasna naprava, sliši se v spodnje nadstropje, in tudi ne moreš delat ko vsi že spijo. Še zadnje vprašanje. Kje dobite informacije, katero živilo je nevtralno in kam kaj spada. Kolikor se jaz spomnim, tega v knjigi ni ali pa sem spregledala. Lepo se imejte! ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti