Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Živio, punce!

Darkar, hvala, res si prijazna. Zelo lepo si napisala, se popolnoma strinjam s tem. Tudi moje misli so bile take, toda včasih ne moremo dat "na papir" vsega, tako kot bi radi. No, pa vseeno skupaj zmoremo več, a ne? 

Visage, lepo da si mislila v pozitivnem smislu.

Lep dan vsem     

emily Sporočilo je spremenil(a) emily dne 24. avg 2007 10:26:56
Punce, hvala vam za cestitke in vem, da bo vam s trmo, predvsem pa z voljo tudi uspelo. Visage, jaz sem tvoj post razumela, ko da dajes nekaj v poduk, kao kaj bo ta dieta-nic vredna, pa se z velikimi crkami si napisala, ki mimogrede naj bi pomenile da vpijes,tako so vsaj mene poducili. In potem sem jaz vse skupi narobe razumela, ces spet ena, ki bi bla rada pametna. Visage, se opravicujem in seveda cestitke tudi tebi. Lep dan vsem, koncno soncek, pa upam, da ne spet sam za par dni. lp vida70
Ne zamerim nic, glede velikih crk se imela pa ravno vklopjene velike črke. Lep vikend vsem. Visage
Hej hoj. Kaj je zdaj punce. Ste kar malce tiho. Upam da se niste premislile in odnehale! Jaz sem v nedeljo grešila. Sta fant in hčerkica praznovala rojstni dan (31 in 1) :) Danes pa je za mano uspešen sadni. Oh, šele 1 teden je za mano. Ampak je 1 kg manj :) Povejte mi, kako vi kombinirate zelenjavo. V Rinini knjižici je zelo malo receptov, kjer bi bilo združeno ful zelenjave. A je narobe če recimo za B dan jem mešano zelenjavo (paradižnik, bučke, paprika, korenček, jajčevec, čebula) in košček mesa, na Š pa spet dušeno zelenjavo in riž in na OH testenine z ful mešano zelenjavno omakco in cvetačo v solati. Imamo toooooooooliko zelenjave, da ne vem več kam z njo. Lp

Ojla,

morska medvedka, jaz spadam med tiste manj "pridne" in večkrat tudi kaj grešim, toda glede uživanja zelenjave, ki jo navajaš, sem prepričana, da lahko mirne duše kombiniraš in veselo poješ.

Zelenjavo lahko papcamo po želji, bolj kot nam domišljija pri pripravljanju obrokov dela, boljše je.

lep dan vsem

emily
Prav imata glede zelenjave, je se lahko vsak dan, tudi na sadni dan, pač v različnih oblikah. Sicer je pa danes ob 12.35 polna luna - se katera pridruži z vodo in čajčki Kristalka
Se pridružujem. Drugače vas samo berem, je pa ravno danes zadnji dan moje 3md in sem se odločila še za luno. Shujšala sem 5 kg (165 cm, zdaj 71 kg), mi je všeč, da je šlo bolj počasi, ločevala bom še naprej. Bojana Bajec
Čestitke Anajob, da si prijadrala do konca in še uspešno naprej ti želim. Kristalka
živjo. Spet me mal ločevanje matra :) Kam gre prosena kaša? Ali katera od vas gdaj uvrsti na jedilnik tudi krompirjeve svalke (lulčke)? Pa še neki. Kakšne sladice običajno jeste na OH večerjo? Sicer sem pred tremi meseci uspešno zaklučla dieto, ampak takrat sem si kuhala sam tisto kar sem bila 100 %. Sedaj pa kuham za 6 ljudi, pa še delat sem začela (prej sem bila na porodniški), pa moram kar se da poenostavit to kuhanje. Res hvala za pomoč. Lp

Ojla,

morska medvedka, jaz, če skuham kompleten obrok za druge, npr. da obrok vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine in zelenjavo, pojem pač beljakovine in zelenjavo ali ogljikove hidrate in zelenjavo in je volk sit in koza cela. To se mi zdi najbolj enostavno, da ne kuhaš posebej. Treba se je pač nekako znajti, saj ideje kar sproti pridejo, če smo v nekaj prepričani.

Glede na to, da proso spada k žitaricam in vsebuje 100 g prosene kaše 71 enot OH in 11 enot beljakovin, prevladujejo OH in tako spada prosena kaša k ogljikovim hidratom.

Saj ti bo katera od punc napisala še kaj o tem kar sprašuješ. Glede krompirjevih svaljkov, bi rekla, da ker vsebujejo OH in škrob, jih lahko ješ na en ali drugi dan. To je moje mišljenje.

Lep večer   

emily

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti