Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla,

Se tudi jaz spet malo oglasim, čeprav nimam kakšnih večjih rezultatov z minus kilogrami. Glede na to, da se držim bolj svojih notranjih občutkov, kakšno hrano naj jem določenega dne oziroma določeni obrok, se, če mi le uspe, držim ločevanja, kar mi tudi odgovarja in bi ga rada osvojila to kot moj način prehranjevanja za vedno.

Moja slabost je še vedno kruh, ki ga moram zmanjšati na minimum in malo lakote zvečer po 19. uri. Pa kakšen sladek prigrizek, ko ni čas zanj.  Vodni dnevi pri meni za sedaj odpadejo, ker na to nisem psihično pripravljena. Do sedaj sem izgubila 3 kg v cca 2 mesecih. Zavedam se, da je to šele začetek, toda verjamem v uspeh in verjamem v ta način prehranjevanja.

Pišejo res vse mogoče o tej dieti, toda do sedaj se meni zdi ta najbolj zdrava, kar sem jih zasledila in nobene do sedaj se jaz nisem mogla držati. Praktično ješ vse kar ti paše, le da ne ješ skupaj v istem obroku. Druge diete so dosti bolj stroge in enostranske, kar se tiče uživanja živil.

Tistim, ki vam uspeva  čestitam, tistim, ki ne, pa želim več volje in odločnosti.

lep dan vsem, kljub temu, da zunaj ni sončka, (pri nas dežuje).   

emily
Jaz tudi še kar vztrajam. Po prvem krogu ločevanja in 3. mesecih vzdrževanja sem pristala na 73 kg, moj cilj je 66 kg, zato sem od 20/8 dalje v tretjem krogu - ponovno ločevanje od začetka - danes zgleda takole: Zgleda, da gre ta krog počasneje, pa nič zato, saj pravim, da vztrajam. Vmes pa še kakšna polna in prazna lunca, ko bosta tekla voda in čajčki, pa bo P.s. Prazna luna 13/8 ob 1.04 Polna luna 28/8 ob 12.36 Kristalka
Po dolgem času se zopet oglašam. Rada bi spodbudila vse, ki se trenutno borite s kilogrami. Od konca mojega prvega kroga je minilo že leto. Takrat sem shujšala 20 kg. Preventivno sem pometala stran vso preveliko garderobo. Tako mi je uspelo zadržat novo pridobljeno težo. V vsem tem času sem se zredila le 4 kg. Več ali manj ves čas ločujem. To sem sprejela kot svoj način življenja. Vendar so vmes tudi dnevi, ko si privoščim vse. Trenutno se spet malo bolj strogo držim dni, ker bi rada izgubila še nekaj kg. Rada bi vam rekla le, da vztrajajte, da se izplača. Čudovit je občutek, ko se počutiš zdravo in zadovoljno. Da ne govorim kako lažje hodim. In oblečem se lahko čisto drugače kot prej. Res sem zadovoljna sama s sabo. Zato le korajžno naprej moki
pri meni je stvar taka....imam punčko staro 5 mesecev jo še dojim,pa me zanima,če kera ve kako vpliva ta dieta na dojenje?ne bi se odločila za dieto,če se ne bi zredila za celih 10kg po porodu:(vnaprej se zahvaljujem za odgovor Finka
Hojla! Javlja se vam še čisto morska rožica! Punce,kako kaj? Sonček greje,kalorije šteje! Moki,pozdravljena!Čestitke,da ti takole usoeva,res si faca,ni kaj! Ann,opa,opa,ne ga lomit,hitro enga sadnega,preden bo........ Kristalka,tudi tebi čestitke,le tako naprej! Jelenckova,tri kile maš preveč,pa greš na ločevalno.No,ja,jaz ne vem!Sicer si zdaj z dieto hvala bogu končala.Mogoče bi morala namesto na dieto malo pomisliti na zdravo prehranjevanje in pravilno kombiniranje. V avgustovski številki revije Smrklja imaš na dveh straneh lepo opisano,kakšno je pravilno prehranjevanje(seveda ni tu nič ločevanja,ampak zate so mogoče najbolj pomembni zajtrki)! Primer: zajtrk-jabolko+banana ali sadje po želji,dve žlici ovsenih kosmičev,1,5 dl navadnega jogurta dopoldanska malica-sadje ali sadni jogurt kosilo-100g polnozrnatih testenin,tuna,česen,paradižnikova solata,kumarice v solati večerja-solata iz paradižnika,paprike,zelene solate z kockami nemastnega sira. Tako nekako.Če je sila,si lahko privoščiš še popoldansko malico,spet kakšen jogurt ali sadje. Finka,dokler dojiš,kar pozabi na diete,lahko pa vseeno paziš malce na prehrano. Glede na to,da dojiš,se mi zdi,da si res kar malo pretiravala z hrano,kajti če bi se prehranjevala po pameti,zraven pa spila še veliko tekočine,bi morala celo shujšati. Ampak moje izkušnje so takšne,da so mi vedno govorili,da moram veliko jest,da bom imela mleko.Pa sem jedla in jedla in se redila in redila. Oj,ko bi takrat vedela o prehranjevanju toliko,kot vem o tem danes.... V glavnem,finka,izogibaj se sladkarijam in preveč mastnim jedem,jej raje rjav riž in polnozrnate testenine,veliko zelenjave,pij veliko vode in nesladkanega čaja (komarčkovega),pa boš videla da se boš" počutila veliko bolje. Punce,mejte se lepo! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Draga moja Marjetka....verjemi,da po četrtem otroku vem kaj je zdrava prehrana...problem je namreč v tem,da sem nehala kadit in so tako kile šle in šle gor:( Finka
Hojla! Vidim, da se na tem forumu precej manj dogaja, kot se je pred leti, ko sem bila sama na dieti :) Najbrž bo zaradi tega, ker se poletje počasi izteka. Sicer je pa po mojem mnenju ta dieta še vedno najboljša. S kolegico sva se pogovarjali o dietah, jaz sem ji hotela priporočiti tole, ker res deluje. Problem je v tem, da govori angleško, slovensko ne razume. Iskala sem že strani, kjer bi bila razlaga v angleščini, pa nobene ne najdem. Bi mi lahko kdo pomagal, prosim? LP
Pozdravljene! Jaz sem že skoraj veteran te diete. Res je super. Pred leti sem hujšala in nisem zdržala do konca :( Ampak je šlo 8 kg dol. Zadovoljivo. Potem sem zanosila, se ZREDILA in postala mama. Po končanem dojenju sem se spet lotila te diete. Uspešno -12 kg. Tri mesece sem naredila premora in sedaj sem spet tu. Danes je moj 3. dan :) Me pa zdej zanima kam naj bi uvrstila sojine kalčke. Obožujem jih.... In še nekaj. Mogoče malo čudno razmišjlanje!? Zakaj ne bi šla navadna pica na B dan? Če ne poješ kruha okoli. Mal testa je, pa šunka in sir. Raznišljam narobe?!?! Uživajte. Sporočilo je spremenil(a) morska medvedka dne 22. avg 2007 13:33:30
lep pozdrav vsem skupaj. tisti, ki še razmišljate, da bi začeli s to dieto, pa še vedno ne verjamete vanjo, svetujem, da jo takoj preizkusite, ker resnično deluje. sama sem začela z njo 15.1. 2007 in prišla iz 73 kg na 57. nato so sledili trije meseci vzdrževanja, kjer sem izgubila sicer samo 1 kg. od 12.7. sem zopet na dieti in sedaj imam 54 kg. ni bilo lahko, a ko si enkrat poštimaš stvari v glavi, postane vse lažje. kuham za celo družino( jaz, mož, 4-letnik, 2-letnica in 1-letnik), njim še kaj dodam, sama pač pojem kar imam glede na dan. morska medvedka, beljakovine se pač ne mešajo med seboj. finka tudi jaz sem začela z dieto, ko sem svojega otroka še vedno trikrat na dan dojila, pa ni bilo nič narobe. če ji slučajno že kaj dodajaš, se sploh ne sekiraj, če pa jo izključno dojiš, ti pa svetujem pitje kalcija, pa verjetno je tudi, da boš malo bolj utrujena kot sicer. poskusi, pa boš videla kako to deluje pri tebi. lp tajka
tajka hvala. Sej maš prav glede beljakovin. Ker pa vidim da si tudi ti že stari maček pa mi povej še za sojine kalčke. Kam naj jih podtaknem? :) Vidim da si bila kr uspešna. Ne vem pa kam hujšaš. Sej bojo sam še kosti pa koža ko končaš. :) Kolk pa si velika če ni skrivnost? A se ukvarjaš tudi kaj s športom? Drugače pa tudi jaz kuham za celo množico (fant, leto in pol stara hčerka, mama, ata, brat in jaz.) In zato se mi zdi ta dieta tako dobra, ker ni problema kuhat še za druge. Včasih jim dodaš kaj zraven kar sam ne smeš, ampak drgač pa se cela družina normalno zbere za mizo. Zdej pa šibam nal na sprehod po sončku. Lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti