Ločevanje živil 90. dni - 5. del
vida70, pram nič nimam za dodat, si vse napisala.
Zadnje dni razmišljam, kako so se včasih prehranjevali, ko niso imeli toliko mesa v izobilju kot danes. Jedli so ga mogoče enkrat na teden, čez teden pa je bil bolj krompir in zelje pa repa, mogoče z malo zabele, pa kakšne mineštre, pa kakšno domače sadje, čez zimo posušeno, doma narejen kruh in kakšni domači mlečni izdelki. Fižol, polenta, močnik in takšne stvari. Tudi to je bil en način ločevanja hrane, čeprav takrat je bilo to bolj sila razmer. Le tisti boljpremožni so imeli vsega več v izobilju, zato pa so bili tudi bolj obilni. Bi rekla, da tudi manj zdravi. Danes imamo na policah vso mogočo hrano na izbiro, tako da včasih že ne vemo več kaj bi jedli. Zato je toliko več prekomerne teže. Prepričana sem, da je ločevanje živil zdrav načiin prehranjevanja, saj lahko jemo vse, kar nam paše le da ne jemo vsega naenkrat. Pa tudi če včasih pojemo kaj mimo pravil, ni nič narobe, le količine morajo biti zmerne.
Rezultati so kmalu vidni, pri tistih bolj tapridnih so hitrejši, pri takih manj pridnih, kot sem jaz pa malo počasnejši, ampak so. Jaz, ki včasih tudi grešim, nimam sadnih dnevov, čeprav jem mnogo več sadja kot včasih in manj drugih packarij med obroki, nimam vodnih dnevov, pa sem shujšala 5 kg v dveh mesecih.
Tako, rezultati so in še bodo.
lep večer vsem
emilyVida70, bravo!
Poglejte, z dietami je takole: veliko jih je, različne so, vse so uspešne. Uspešne za tistega, ki jih je znal s pridom uporabiti in si z njimi pomagati. Zame je 3MD uspešna dieta (ali način prehranjevaja) zato, ker sem v letu in pol shujšala 30 kg, ker sem s pomočjo nekih pravil postala bolj disciplinirana pri prehranjevanju, ker sem dobila na tem forumu veliko motivacije in pomoči. Niso me prepričale razne diete z zeljno juho ali jajci, ali..., tudi Montignaca sem dodobra preštudirala, pa GI indeks, vendar sem ugotovila, da to ni zame. Pa zato še nisem napisala kakšnega negativnega članka in skritizirala nečesa, česar sploh poskusila nisem. To, da smo ljudje različni, že vemo, to, da čudežne paličice, ki bi nas spremenila v vitke deklice in fante kar čez noč, ni - zato se pa trudimo vsak na svoj način in, priznajte, uspehi so vsak mesec bolj vidni. Trud je poplačan z dobrim počutjem, ponosom in kakšno prijazno pohvalo. Pa resnično ni pomembno ali smo shujšali po eni, drugi ali tretji metodi. Velikokrat preberem, kako se avtorji člankov spotikajo ob velikost tistega koščka sira, dva kosa peciva ali čokolado - zakaj vendar? Mi, ki smo to prakticirali vemo, da ne moremo pojesti neomejene količine dobrot (enostavno toliko ne gre v želodec), koščki so pač za vsakega različni. In ravno v tem je poanta - vsak sam si oblikuje svoj način prehranjevanja, avtor diete nas samo usmeri. In več kot očitno je, da deluje:)) In še: seveda se lahko zredimo nazaj - vendar, ali nam katera dieta resnično zagotavlja, da se NE bomo zredili, če se vrnemo na star način prehranjevanja? V drobnem tisku pri prav vsaki dieti lahko preberemo "... seveda se morate tudi po hujšanju držati novega režima prehranjevanja, če ne ..."
No, sama sem trenutno (po tretjem uspešno zaključenem krogu) na vzdrževanju, gre mi dobro, do željene teže mi manjka še 12 kg, vendar zdaj delam na tem, da trenutno težo vzdržujem. Rekreiram se 2x tedensko, še vedno zjutraj, jem praktično vse, ničemur se ne odrekam, v razumnem času in količinah, seveda. Veliko pijem vode z limoninim sokom in sem zadovoljna s sabo!!
Vsem želim veliko, veliko uspeha! Vidim, da vas je nekaj na novo in da ste začele z veliko dobre volje in motivacije - kar tako naprej! Vztrajajte tudi, če bodo rezultati počasneje vidni, splača se!
In hvala tebi, Vida70, da si se oglasila s svojo uspešno zgodbo!
Lep večer vam želim in lp
darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 23. avg 2007 20:08:33
Emily, čestitam!
Post sem pisala skoraj celo uro(!!!) - vmes sem imela telefon - lepo si napisala - se popolnoma strinjam!
Veselo naprej!
lp
darkadVisage, jaz sem prav vesela, da si dala članek gor, tako vsaj lahko malo podebatiramo in napišemo svoje izkušnje, da nam novinke ne bi pobegnile;)
Tudi tebi čestitke za vzdrževanje teže!!
darkad
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Domači sladoled za vroče poletje

Domači Ferrero Rocher