Zdravo!
Zadnje dni vas malo bolj prebiram vsako posebej, tako, da bolje spoznam vas in vaše izkušnje. Ene štiri mesece nisem bila nič na KulSlo, tako, da mi je sedaj nekako kot na novo. Moram rečt, da mi to res ogromno pomaga pri moji odločitvi, da se določenih pravil ločevanja živil bolj strogo držim.
Pa zaenkrat še nekaj na kratko o meni. Imam 53 let, v mladosti (do 25. leta) sem bila vedno suha, okrog 60 kil na mojo bolj močno konstrukcijo. Po 2 porodih pa so se začele kile počasi, počasi nabirati. Nikoli nisem imela kakšnih posebnih diet, običajno so šle kile dol, ko je bil kakšen večji pretres, pri manjših stresih in nervozah pa sem ponavadi posegala bolj nekontrolirano po hrani (nezdravo prehranjevanje). V nekaj zadnjih letih so šle kile kar precej gor, nekaj sem sicer uspela spraviti nazaj, tako, da imam še vedno cca 93 kg. Zadnjič sem se tehtala, ko sem bila na zdravniškem pregledu zaradi previsokega pritiska in od takrat se moje hlače vedno enako zapenjajo, tako da mislim, da so kile tam, tam. Na tehtnico pa ne maram zaenkrat še stopit, ker sem si zadala, da, ko bom hlače, ki jih sedaj nosim zapela tako, da ne bo nič stiskalo in da bo malo zraka vmes, potem se začnem tehtati bolj pogosto. Včasih sem se pogosto (skoraj vsak dan tehtala) in to me je še bolj obremenjevalo.
Všeč mi je ta ločevalna dieta, ker se počutim bolj svobodna pri izbiri, kaj bom kombinirala pri določenem obroku skupaj. Meni se zdi zelo zdrava, ker praktično lahko jem vse kar mi paše, le da je prav skombinirano. Z izjemo sladkarij in ne preveč kruha seveda. Meni manjka samodiscipline, da spravim na minimum sladkarije (včasih ne jem tudi cel teden nobene, včasih pa si vsak dan kaj vzamem in to zvečer) in da zmanjšam količine kruha oziroma, ga pri določenih obrokih ukinem.
Sedaj vem, da se lahko kadarkoli obrnem na vas, ko bom rabila vzpodbudo ali nasvet. Ko bom videla prve rezultate pri sebi, bom pa lahko tudi jaz katero od vas vzpodbujala in ji dala kakšen nasvet in svojih izkušenj, če ga bo rabila.
Sedaj že dva dni ne jem sladkega in zvečer po 7,30 uri nič več, kar je že napredek zame. Danes zjutraj sem spila samo črno kavo (Kneipp), ker prave kave ne pijem, potem v službi 2 breskvi in ko sem prišla domov ob 13. uri (delam po 4 ure) sem si pripravila najprej skledico solate, zabeljeno z olivnim oljem in malo sojine omake, namesto soli in kisa, medtem sem popekla eno bučko narezano na rezine v pekaču za pizzo, ki sem ga kupila pred kratkim in sem zelo zadovoljna z njim, ker se zelenjava zelo hitro zmehča in ostane sočna.
Ker sem bila že sita, sem pojedla samo še pet krompirjevih njokcev brez omake.
Pred mano je še cel popoldan in večer, pa bom vztrajala in jedla samo tisto, kar je dovoljeno.
Sedaj pa dovolj, ker me imate verjetno že dovolj za zdaj.
Lepo se imejte in lep dan še naprej

emily