Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla! Jaz pa če jo že pijem, jo grenko in brez mleka. Jutri smo spet vsi na sadnem dnevu. Že vidim, da bom non stop tukaj visela. jessy6
Hojla! Punce,vas moram že malo pohvalit,ker ste tako zelo pridne. Res se trudite in le tako naprej,pa bo zgodba o uspehu kmalu napisana in ve boste seveda glavne zvezde. Jaz pa kave sploh ne pijem,ker mi je bljaaak. Nekoč sem si sestavila svoj življenski slogan,ki se glasi takole: Ne pijem alkohola,ne pijem kave,ne kadim,zdravo živim,zato se pa redim! No,tisti zadnji del sem šedaj malce spremenila in pravim:Z ločevalno živim,zato se nič več ne redim! Mejte se lepo in uživajte življenje. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Najprej moram povedati, da kar malo zavidam Jessy6. Zakaj? Ker bi tudi jaz rada imela tak karakter. Zelo samozavestno pravi: Vem da mi bo uspelo. To je tisto, kar meni manjka pa tudi pri večini drugih sem opazila, da so previdni pri izjavah, ker smo že vsi doživeli, da je šel ves naš trud po gobe. Tudi jaz sem se odločila, da kave ne pijem več. Že tako mi je bila zanič (brez sladkorja, pa še brez mleka), vendar sem se kar malo prisilila, da sem jo spila (dve na dan), že zaradi nizkega pritiska. Sem pa v petkovih Sl. novicah prebrala prispevek od Ivana Maršiča, zeliščarja iz Škofljice, šla sem še na njegovo spletno stran, in ko sem prebrala da je kava kot bič za utrujenega konja, mi je postalo jasno, da to ni zame. Zdaj pijem zeleni čaj z okusom limone ali mete (Droga). Tako, da vsem priporočam, sploh Kristalki in Ribi-ribici (ker z leti bolj cenimo zdravje), da si preberejo spletno stran omenjenega gospoda. Veliko koristnih informacij je gor. Lep pozdrav vsem! ann
Jutro! No, vidim, da sem jaz edina zasvojenka s kavo... Sem se že dostikrat poskušala odvaditi, pa mi za več kot teden dni ni uspelo. Po drugi strani razmišljam tako: 1) na beljakovinski dan lahko piješ kavo z mlekom ker ta dieta pač mleko smatra za beljakovino. 2) Na škrobni dan piješ črno kavo, ker je kava baje škrob. 3) Na OH pa itak lahko poješ kar želiš. OH je zame namreč pravi paradoks: pice za kosilo ne smeš s sirom - beljakovina, zvečer pa lahko ješ sladoled ... ki je iz mleka. Zvečer lahko očitno ješ jedi iz vseh štirih skupin. No, danes pa sadje... macadamia

Živijo,

pridružujem se debati okoli pitja kave; bila sem prava kofetarica! Kava zjutraj, kava dopoldan, opoldan, popoldan, srečaš koga - spet kava, greš na obisk - kava ... Odkar sem na ločevanju, se pravi leto in pol, se mi je potreba po kavi zmanjšala! Včasih spijem kakšno zjutraj, zelo redko. Čajev ne maram, tako da nadomestila za kavo še nimam, vendar nič za to. Še par mesecev nazaj sem ravno na teh straneh zagovarjala kavo in sebe, zdaj pa ... Zjutraj na teščem spijem mlačno vodo z limoninim sokom, potem grem hodit, preden grem od doma spijem še sveže iztisnjen sok pomaranče in grenivke ali kar pač imam doma in to je to. Še ena pozitivna stran naše diete!

Kristalka in Ann, hvala za koristna linka!

Drage moje, lep dan in bodite še naprej tako uspešne!

Lp

darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 13. jun 2007 09:22:42
Ojla punce! Kako gre? Jaz vsako jutro znova ugotavljam, da nisem lačna. Ne vem, kako to. Za zajtrk se vedno prislim kaj pojest, pa še to pred 10. uro ne prakticiram. Danes imamo torej sadje. Na jedilniku bo predvsem ananas, potem pa melona, nashi, kak košček suhega sadja, suhe slive bom pa namočila, da bom lahko spila še sok, v katerih se bodo namakale. Je zelo dobro za prebavo. To je to. Hmm, saj se res sliši malo, ampak, saj ne rabimo veliko. Tako ali tako je na sporedu učenje danes in se bom v dvostransko korist posvetila predvsem temu. ann, si mi dvignila samozavest s pohvalo. Veš kako "ustvariš" ta moj karakter? Vsak dan si naglas ali potiho poveš, da zmoreš. Čeprav, mene najbolj žene to, da bom kar nekaj ljudem, ki ne verjamejo vame, pokazala, da lahko, če hočem. To mi je injekcija! Ne dam se več! Nihče mi ne bo več nikoli in nikdar na moje besede: Sem na dieti ali zdaj pa začnem hujšat ali pa zdaj se malo pazim ... rekel, da mi itak ne bo uspelo, da sem, takšna kot sem, da tako ali tako nikoli ne bom suha ... bla bla bla ... negativci torej, ki jih ne maram ob sebi in ki se jih bom v bodoče izogibala. In ko me prime narediti kak grešni grižljaj, si kar predstavljam v glavi, kako se mi smejijo in govorijo: Saj smo vedeli ... saj smo ti rekli, da ne zmoreš ... Po drugi strani pa so tukaj ljudje, ki me podpirajo 200% in ti me spet ženejo naprej. Vsak mora najt svojo gonilno silo, nekaj kar mu resnično pomaga. Tako pač je. Lahko je to dopust - midva greva letos na morje še z enim parom. Kolegica je dokaj suha, jaz pa bom strašila okrog s svojimi šlaufi?? Oooo, to pa ne! Konec avgusta pridejo k nam spet sorodniki iz Canade, po 11-ih letih. Želim biti lepa in deležna pohvale. Tako! Konec mojega filozofiranja. Bom še kaj prihranila za kasneje. Ne se dat! Vztrajajte! Uspelo nam bo!!! Lep dan, Karmen jessy6
Zdravo! Zadnje dni vas malo bolj prebiram vsako posebej, tako, da bolje spoznam vas in vaše izkušnje. Ene štiri mesece nisem bila nič na KulSlo, tako, da mi je sedaj nekako kot na novo. Moram rečt, da mi to res ogromno pomaga pri moji odločitvi, da se določenih pravil ločevanja živil bolj strogo držim. Pa zaenkrat še nekaj na kratko o meni. Imam 53 let, v mladosti (do 25. leta) sem bila vedno suha, okrog 60 kil na mojo bolj močno konstrukcijo. Po 2 porodih pa so se začele kile počasi, počasi nabirati. Nikoli nisem imela kakšnih posebnih diet, običajno so šle kile dol, ko je bil kakšen večji pretres, pri manjših stresih in nervozah pa sem ponavadi posegala bolj nekontrolirano po hrani (nezdravo prehranjevanje). V nekaj zadnjih letih so šle kile kar precej gor, nekaj sem sicer uspela spraviti nazaj, tako, da imam še vedno cca 93 kg. Zadnjič sem se tehtala, ko sem bila na zdravniškem pregledu zaradi previsokega pritiska in od takrat se moje hlače vedno enako zapenjajo, tako da mislim, da so kile tam, tam. Na tehtnico pa ne maram zaenkrat še stopit, ker sem si zadala, da, ko bom hlače, ki jih sedaj nosim zapela tako, da ne bo nič stiskalo in da bo malo zraka vmes, potem se začnem tehtati bolj pogosto. Včasih sem se pogosto (skoraj vsak dan tehtala) in to me je še bolj obremenjevalo. Všeč mi je ta ločevalna dieta, ker se počutim bolj svobodna pri izbiri, kaj bom kombinirala pri določenem obroku skupaj. Meni se zdi zelo zdrava, ker praktično lahko jem vse kar mi paše, le da je prav skombinirano. Z izjemo sladkarij in ne preveč kruha seveda. Meni manjka samodiscipline, da spravim na minimum sladkarije (včasih ne jem tudi cel teden nobene, včasih pa si vsak dan kaj vzamem in to zvečer) in da zmanjšam količine kruha oziroma, ga pri določenih obrokih ukinem. Sedaj vem, da se lahko kadarkoli obrnem na vas, ko bom rabila vzpodbudo ali nasvet. Ko bom videla prve rezultate pri sebi, bom pa lahko tudi jaz katero od vas vzpodbujala in ji dala kakšen nasvet in svojih izkušenj, če ga bo rabila. Sedaj že dva dni ne jem sladkega in zvečer po 7,30 uri nič več, kar je že napredek zame. Danes zjutraj sem spila samo črno kavo (Kneipp), ker prave kave ne pijem, potem v službi 2 breskvi in ko sem prišla domov ob 13. uri (delam po 4 ure) sem si pripravila najprej skledico solate, zabeljeno z olivnim oljem in malo sojine omake, namesto soli in kisa, medtem sem popekla eno bučko narezano na rezine v pekaču za pizzo, ki sem ga kupila pred kratkim in sem zelo zadovoljna z njim, ker se zelenjava zelo hitro zmehča in ostane sočna. Ker sem bila že sita, sem pojedla samo še pet krompirjevih njokcev brez omake. Pred mano je še cel popoldan in večer, pa bom vztrajala in jedla samo tisto, kar je dovoljeno. Sedaj pa dovolj, ker me imate verjetno že dovolj za zdaj. Lepo se imejte in lep dan še naprej emily
Živjo, punce! Sadni dan za večino na forumu. kako vam gre? Meni OK, je pa res, da me prava preizkušnja čaka popoldne, proti večeru. takrat sem po svoji stari navadi najbolj lačna. Najbolj me zanima nekaj: je katera že menjala dan? V soboto je moj OH dan, obeta pa se mi piknik. Tam bo polno mesa, zato bi mi beljakovinski dan mnogo bolj ustrezal. Kako bi speljale to ve, veteranke? Beljakovinski dan vmes ali nov začetek ciklusa ali kakšna druga varianta? vsakega nasveta bom zelo vesela! LP, Stanka
Zdaj tkole. Odvisno pri komu je piknik in kako si karakter, da zdržiš. Jaz bi na tvojem mestu naredila takole: Gostitelju bi najprej razložila, kako in kaj glede svoje diete. Potem pa bi predlagala, če lahko prinesem s seboj skledo testeninske solate. Naredila bi jo malo več, da bi bilo še za ostale in ne bi zgledalo, da samo jaz jem to jed. Ostalim sploh ne bi ničesar povedala, ampak pač jedla to solato: Mmmm, tako je dobra, da mi sploh ni do mesa. Je poceni, pa še kombinacijo boš držala. Testeninsko solato naredi z več vrst testenin ( navadnih, špinačnih ... ), dodaj korenček, grah, bučke, papriko, por, čebulo, paradižnik, peteršilj... in vse skupaj zmešaj. Lahko čebulo popražiš, pa še kakšno zelenjavo zraven, ampak to je v glavnem to. Če pa nisi karakter, bi pa jaz na tvojem mestu pač imela beljakovinski dan, namesto OH, naslednji dan pa naprej sadni dan, tako kot je v planu. Meni gre danes presenetljivo dobro. Manj jem, manj sem lačna. Bomo videli, kako bo kasneje oz. proti večeru. Vztrajajte brez pardona! JAsno??!!?? Lp, Karmen jessy6 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 13. jun 2007 15:06:04
Hojla! Dnevov sicer ne bi smeli menjati,ampak če res ne gre drugače,je tudi ta izhod v sili vredu. Tudi jaz sem že manjala dneve,pa ni bilo nič narobe. Če boš torej imela danes b dan in potem jutri lepo sadnega,bo tudi čisto ok. Potem pa spet naprej normalno b,š,oh in s... Saj nič hudega,če vmes spustiš kakšno sladico. Naj vsak dan bo s soncem obsijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti