Ločevanje živil 90. dni - 5. del

moja kolegica ima tudi v soboto rojstni dan in bom imela tudi OH tako da bom lahko jedla tortico... zanima me pa še nekaj!v ponedeljek (18.7) mi pride 29. dan in takrat naj bi imela vodni dan a ne? inr ravno takrat imava z fantom obletnico pa sva rekla da greva na večerjo..a mislite da lahko imam še enkrat po te 4. dni(belja;škrob;OH;sadni dan)potem pa da bi imela vodni dan? da bi vodni dan premaknila za 4 dni? žabica21
Preživela sadni dan, čeprav težko. Zvečer sem pojedla nekaj lešnikov, da sem preprečila napad na hladilnik. Grešila nisem , to je glavno. Danes pa imam na jedilniku za kosilo eno lepo, slastno orado. Zraven bom pojedla velikooo skledo solate in malo zelenjave, popečene v voku. Za večerjo še ne vem. Verjetno jajčka ali dve, pečeni na zelenjavi. Ko bi vedele, kako veselim se že kosila! PS: glede na to, da imam zelo rada sadje, me prav čudi, da se ga zadnje čase ne morem najesti. Po vsakem sadnem obroku sem lačna, ne vem, zakaj. Ali mislite, da ima kaj pri tem GI? LP, Stanka
žabica21, mislim, da lahko brez težav prestaviš vodni dan za 4 dni, pri naslednjem pa glej, da bo na 29. dan. Vzemi zadevo, kot bi prve štiri dni diete imela za priprave. Stanka, jaz imam čisto enake težave. Mislim, da GI nima nič pri tem, ampak je kriva naša glava. Ker ve, da ne sme drugega, si zaželi konkretnega obroka. Kaj pa vem. Tudi jaz sem včeraj komaj zdržala, s pomočjo suhega sadja in malo konzervo koruze. Danes pa sploh nisem lačna. Če je to normalno. Za zajtrk sem se morala prav prisiliti, da pojem en nashi. Na kosilo pa še ne mislim, čeprav sem že včeraj dala iz skrinje puranji zrezek. Zraven kakšna popečena bučka in rdeča paprika in skleda zelene solate. Za večerjo pa še ne vem. Morda tudi jaz kak jajček, ali pa kos sira ali hrenovko. Danes je moj 5. dan. Izgubila sem 1,5kg. Vem, da je to večina voda, pa vseeno. Začetek je, ki me žene naprej. Najbolj pa je važno to, da se bolje počutim. Še boljše pa bo čez mesec in pol, ko bom na morju zadovoljna, sproščena, brez "trebuh not" in ponosna nase. Sem opazila, da zadnje čase zelo veliko pišem na tem forumu. To mi pomaga. Upam, da ne zamerite. Lažje je, če veš, da nisi sam. Torej, iskrena hvala! Uživajte in predvsem vztrajajte! Lp, Karmen jessy6
Hojla! Jessy6,žal ti moram povedati,da si vendarle grešila!Ja res!Grešila si pa si koruzo,ki še je izključno samo na škrobni dan,medtem ko se koruzna polenta je na oh dan. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Marjetka cvetka, koruzo sem jemala kot zelenjavo. Nisem pomislila, da sem s tem grešila, ker vsebuje škrob. Ampak, ti OH in škrobni dnevi mi tako ali tako delajo težave, ker jih prav dobro ne ločim - OH in škroba namreč. Ker kakor jaz vem, je škrob tudi ogljikov hidrat. Tukaj se ne motim. Škrob vsebujejo tudi pšenica (pa nam je ne samo na OH dan, temveč tudi na proteinski dan dovoljen kruh, čeprav ga jaz ne jem),koruza, riž, ječmen, krompir, leča, soja, grah ... Kako naj zdaj točno vem, da npr. koruza in grah ne spadata pod zelenjavo, ampak pod škrob. No, morda sem res grešila, ampak se ne počutim tako. Vem pa, da bom takih "neumnih" grehov naredila še precej, ker pač ne razumem tako točno teh živil. Hvala za opozorilo in lep pozdrav. jessy6
sedaj pa res nekaj ne vem...v knjigi ki jo imam doma piše da more biti kosilo in večerja isto za jesti..npr. kosilo maš velik zrezek za večerjo pa pol manjši zrezek..a ni tako??in tako je vedno ..za vsak dan a ne? tle na forumu sem pa zasledila da imajo npr. za kosilo ribo za večerjo pa nekaj drugega..ne ribe?? kako je sedaj prav , ker sem res zmedena! hvala žabica21
Čisto po ps-u bi bilo za kosilo enako kot za večerjo. Vendar si večina zaradi raznolikosti in lažje izvedbe diete prilagodi večerjo. Še vedno na beljakovinski dan je beljakovine, in na OH da OH ... ampak različna živila. Tako je bolj zanimivo. jessy6
aha..hvala jessy6...sem bila malo zmedena,..:) žabica21
joj jutri imam škrobni dan..najbolj smotan dan..ker nisem neka ljubiteljica zelenjave..si ponavadi naredim riž...ali pa fižol. tak da mi gre že na živce škrobni dan. stanka ti imaš tudi Š. dan a ne? kaj si boš pa ti privoščila"? žabica21
žabica21, vem, da si vprašala stanko, ampak se spet jaz oglašam, ker smo vse na istem terminu. Tudi jaz imam namreč jutri škrobni dan. Na škrobni dan lahko ješ tudi krompir. V bazi je en super recept za pripravo "dietičnega", a je baje zelo dober. Evo, sem skopirala recept: Krompirje prerežemo na pol in jih z neprerezano stranjo (okroglo) postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Posolimo po zgornji, prerezani ploskvi. Pečemo pri temperaturi 200 stopinj 35 - 45 minut, odvisno od velikosti krompirjev oz. toliko časa, da se zgornja ploskev napihne in porjavi. Baje je ekstra. ( to bom jaz jutri, s skledo solate) Lahko si narediš krompirjevo solato ali krompirjev golaž. Lahko narediš kaj iz soje, recimo sojine polpete. Ali pa ričet, pa pečene paprike, polnjene z zelenjavo, ki jo imaš rada. Kaj pa segedin, namesto mesa skuhaš v njem krompir ali pa ješ samo kruh zraven. Hmm, še kaj? Nekaj ti bo gotovo všeč, no. Koliko časa si pa že ti pridna žabica21? Pa ne pozabite vztrajati! jessy6 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 10. jun 2007 20:50:33 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 10. jun 2007 20:51:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti