Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Vodni dan je super.Za ta dan sem zgubila cel kilogram samo se mi je zdelo da vsi slišijo moja čreva.Takoj sem popila vodo ali sok in jebilo vredu.mislila sem da je ta dan veliko težji.Veliko pozdrava vsima in ustrajajte. golubić
Najprej hvala Vidi za podatke o algah. Veste kako sem jaz rešila te napade požrešnosti, ki so se pojavili največ prvi mesec. Spomnin se kako sem enkrat po recimo pol meseca pridnega izvajanja diete, nekega dne začela "žreti" vse po vrsti. Moja hčerkica (11,5 let) me je iz začetka samo opozarjala, ko pa je kazalo da me ne bo mogla ustavit, me je s solzami v očeh roteče prosila in takrat sem spoznala, DA VSA HRANA TEGA SVETA NI VREDNA, DA BI MOJ OTROK ZARADI TEGA TRPEL. Rekla sem si: Ali je res ta hrana tako dobra, da se ji ne morem upreti ? Veste, zaradi naše debelosti tudi ostali člani družine trpijo. Spomnim se, ko sem še hodila v vrtec po tamalo (tega je ene 6 let nazaj), sem ujela pogovor med dvema deklicama, ko je ena rekla: Glej, kako je ta debela. Brez skrbi, že majhni otroci vse opazijo, verjetno se tudi med sabo zbadajo, kakšne starše ima kdo. Kilce so se mi utrdile na 93, kar je zelo dober znak, ker ponavadi hoče it kar malo nazaj gor. Drugače v mojem celem življenju nisem pojedla še nobenega aspirina, niti nobenih vitaminov ali česa podobnega si ne kupujem. Ampak sem sklenila, da kakšen naraven prehranski dodatek res lahko samo koristi mojemu zdravju, zato sem se tudi odločila za Natur Slim kapsule. Prav tako sem včeraj nabavila alge Spirulina pacifica, ki pa jih še nisem začela uživati. V glavnem bom pozorna, da bo vse 100 % naravno, pa da ne bo preveč stvari skup zmešanih, bolj mono izdelki. Ko sem bila ravno v Jablani v BTC tržnici, sem kupila tudi knjigo Vse ob pravem času, ki jo je priporočila Nashnovek. Skratka skrajni čas je že bil, da sem vzela odgovornost za svoje zdravje v svoje roke. Lepo se imejte ! ann
Joj, skoraj bi pozabila najvažnejše. Ta teden že nosim ene hlače, ki jih nisem oblekla sigurno že pet let. Včeraj ko sem šla hodit, sem imela tudi že občutek, da grem zelo lahkotno, mislim, da mi tole mazanje s Karitejevim maslom od sobote naprej kar koristi. Dvakrat ali trikrat na dan si lepo premasiram ves špehec na vseh kritičnih mestih. ann
Pravkar sem preizkusila novo tehtnico Beurer (uvoznik Primo loco). Prvi šok: - prikaz mišic -error (najbrž jih je tako malo) - skupna teža kosti -10,2 kg - teža: 94,2 kg (sem že jedla marelice -kar veliko -cca 10 kos, pila vodo), kar prava teža - procent maščob- nekaj čez 38 za delež vode si pa nisem zapomnila, ker mi ni shranilo, ker je pri mišicah error Vsi rezultati kažejo daleč, daleč nad normalno mejo. Sklep: še veliko dela imam pred sabo, prvo kot prvo bo treba začet telovadit, česar se pa na daleč izogibam. ann
ann, začni lepo počasi. Če imaš kakšnega kužka, začni z malo daljšim sprehodom. Potem s hitro hojo in nato jo mahni na Šmarno (predvidevam, da si iz Lj) ali na kak drug lažji hrib. Prvič in drugič bo še težko, tretjič pa bo že lažje. Vzemi s seboj otroke, da pozabiš na napor. Taka rekreacija bo velik uspeh, v primerjavi s sedaj, ko nič ne športaš. Nato nadaljuj s kolesom ali tekom, če imaš možnost plavanja še toliko bolje. Drugače pa bodi karakter in si na morju vsak dan utrgaj vsaj pol urice plavanja, samo zase. Če ti časovno ne znese it nikamor, naredi vsaj nekaj počepov, trebušnjakov, ali se pa samo fajn raztegni, da prebudiš mišice. Saj bo šlo. Počasi se daleč pride. Držim pesti! jessy6
Pozdravljene, moje drage hujšarice! Nekaj časa se že nisem oglasila. Čakala sem, da bi se lahko malo pohvalila z izgubljenimi kilogrami, žal se ne morem. Zato se pa lahko pohvalim z rekreacijo, vsaj 5-krat na teden (zaradi vremena in blata), lažje je, ker nisem sama, s prijateljico hitro hodiva in vmes malce tečeva 5 do 6 km, za kar porabiva slabo uro časa. Zjutraj ali zvečer, kar manjka mi, če ne grem na te najine pohode. Seveda migava tudi z jezikom. Zmorem veliko več, celo ujeti avtobus. Sedaj grem na koledar pogledat, kateri dan je dan že. 57. dan je dan, kar sva prehodili kar nekaj okolice in tudi spoznali nekaj neznanih kotičkov. Najraje imava obe gozdno pot, ker je lepo mehko in senca je. Žal so tudi korenine, zato občasno loviva ravnotežje, ampak ni še bilo hudega. Mogoče koga zanima še najina starost, moja je 54 let, njena pa kakšno desetletje več. Imejte se lepo in še lepše hujšajte riba-ribica
Pridne ste! Tudi jaz sem še brez greha Po hlačah se čuti, da kilce počasi kopnijo, koliko, bom videla v ponedeljek. Jutri imam OH dan, dan malo na odklop. Za večerjo sem si nabavila kvašen cmok (iz Interspara), mislite, da lahko pojem celega? LP, Stanka
Neeeeeeeee, stanka, bog ne daj, kakšne četrt si ga lahko privoščiš. Jaz tudi že drugi dan pridna. Ni mi težko, ker količinsko jem skoraj več kot prej, samo sladkarij ni po kosilu in ločevanje je. Mi je pa všeč to, da ker vem, da ne smem vmes nič jesti, se toliko bolj veselim dovoljenih obrokov, da jih z užitkom pojem, četudi so malce bolj dietični. Vem, da mi bo tokrat uspelo, čutim na vodi in v zraku. jessy6
Jessy6, hvala za vzpodbudo. Drugače kar nekako 3-4 x na teden zadnje tri mesece hodim po kako uro, včasih več, ob nedeljah gremo za 2,3 urce kolesarit, telovadim pa res čisto nič. Pa tista hoja večinoma po ravnem najbrž tudi ni preveč fajn za mišice delat, problem je ker grem že čist zvečer, ob mraku, takrat pa nerada po kakšnem gozdu hodim. Tamala je šla samo parkrat z mano tako da grem večinoma kar sama. Plavam pa ne glih najbolš, ker sem se šele po 20.letu naučila, tako da sem bolj pri obali. Imam pa v dnevni postavljen orbitrek, samo kaj ko ne stopim nič gor. ann
Ampak, Ann, saj dosti narediš za svojo rekreacijo! Tudi sprehodi in kolesarjenje so nekaj. Delaj pač tisto, kar te veseli. Tako boš lahko tudi vztrajala. Tehtnice pa (po moji izkušnji) kažejo elektronske več kot navadne. Tudi jaz sem samo z nakupom pred letom "pridelala" 2 kg. Po začetnem šoku sem bila vesela, da jo imam, saj mnogo lažje nadziram svojo težo. Pri stari sem že kar vedela, kako stopiti, da je pokazala najmanj. In kako vam gre danes? Tudi jaz sem vesela manj obrokov na dan, saj šele zdaj res z užitkom pojem, kar pripravim. Nisem polna vsega in zato mi najnavadnejša jedila izjemno pašejo. A cmoka pa, praviš Jessy, da ne smem celega ? Če so me pa vedno učili, da ne smem hrane stran metat? LP, Stanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti