Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ann, bi lahko prosim napisala naslov in avtorja knjige o čebuli, da bi jo lahko poiskala v knjižnici. Nisi predolga, ti kar napiši, kar bi rada povedala. Pa še to naj povem, da sem se po enotedenskem vsakovečernem "laufanju" zredila za pol kile. Prve dneve sem prišla s teka lačna, dva dni pa sploh ne več, kar mi je všeč. Tako je dovolj kakšen sadež ali zelenjava. Saj vem, da moram na rezultate počakati, ampak kakšni majhni rezultati bi bili vseeno dobrodošli. Verjetno bo treba povečati količino teka. Uživajte v naravi riba-ribica
Riba-ribica, naslov je Zdravljenje raka in levkemije, avtor Rudolf Breuss, taka majhna rumena knjižica, Založba Mavrica (prvo stran si lahko pogledaš na netu). Notri je še polno drugih praktičnih nasvetov v zvezi z zdravjem, ne samo zaradi raka. Za pol kilce pa ti je (tega pa ne vem ali se lahko tikamo) najbrž vaga več pokazala, ker so se ti okrepile mišice, mišična masa pa je pri istem volumnu težja od maščobne. Verjetno če bi merila še obsege, se ti niso nič povečali, celo zmanjšali. Drugače pa sva bila z možem do dveh ponoči na Abrahamu. Tako je bilo luštno, da že dolgo ne, skoz je bil program, vmes je pela Nina Pušlar, veliko smo plesali, zelo mi je bila všeč tudi hrana, prinesli so vsakemu na krožniku posebej-ne preveč, same specialitete, jaz sem se že prej odločila, da bom jedla meso in solato (čez dan sem samo malo grozdja), skratka vse skoraj po pravilih 3MD, krompir sem mirno pustila, tudi pri naslednjem hodu nisem riža. Skratka hočem povedati, da ni nihče opazil, da sem na dieti. Lepo sem imela skoz natočen kozarec vina, s katerim smo nazdravljali in sem ga samo malo srknila (vem še od velike noči, ko sem ga pila po šunki, pa sem mi je do večera spahovalo po njem-to je lep primer, ni se mogel predelati, ker je čakal na vrsto, da se meso razgradi, kar traja par ur, isto se zgodi, če sadje jemo po mesu, zato nas napihuje, saj sadje po toliko urah v želodcu fermentira-koliko stopinj pa je v želodcu? Če kdo slučajno ve, naj sporoči, jaz mislim da jih je več kot je naša telesna temp.). V drugem kozarcu pa sem imela vodo, katero sem tudi skoz pila (2-3 l). Tudi manjši košček tortice sem pojedla, drugega peciva pa nič, saj so ga na mojo srečo pri glavni jedi umaknili z mize, pol pa pozabili nazaj prinest. Skratka z vašo pomočjo sem šla sproščeno na praznovanje (da ne omenim koliko se mi že pozna zaradi izgubljenih 14 kg, kako se lahko lepše oblečeš, si malo bolj samozavesten itd) in mislim da se bo tista kilca, ki sem jo pridelala ponoči, danes čez dan lepo izločila, saj imam vodni dan namesto včeraj, jutri pa naprej po urniku škrobnega. Še iz knjige Judy Mazel sem se naučila, da je na raznih praznovanjih najbolje jesti beljakovine, saj nikoli ne veš kako pripravijo prilogo (če riž ali krompir zalijejo ali dodajo sok od dušenega mesa, je ta priloga že sama po sebi napačna kombinacija - zato pazite, kako pripravite jedi na škrobne dneve). Lepo se imejte še naprej. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 21. apr 2007 12:06:54
Punce, kaj bi bile jezne, če se vam malo pridružim, čeprav niti pod razno ne hujšam, niti po tej, niti po drugi metodi (trenutno se v bistvu "načrtno" redim;)? A zakaj potem vam utrujam? Hja, takole je: imam eno zelo fajn prijateljico, ki jo mam zelo rada. In ona hujša po tej dieti... Ni debela, ni suha, bi rada shujšala, pa ima težave s skušnjavami. In bi ji rada pomagala in kaj ponudila, ko pride k meni, pa je ne bi rada spravljala v skušnjave in bi ji ponudila to, kar pač tisti dan lahko je... (Ker ne pride vedno na OH dan:) Sem sestavila tudi en jedilnik, sem ji ga mislila dat kakor eno mičkeno darilce, da bo mela malo idej za raznolika kosila... Sem ga mislila še vam sem gor dat, če bi kateri kaj prav prišlo, pa da malo skritizirate, kaj se sme in kaj ne - skratka neke vrste kontorola:) Torej, bi katero zanimale ideje, pa če bi se kateri dalo odgovarjat na moja vprašanja, kar mi ni jasno? Sem namreč že malo gledala to zadevo, ravn s tem razlogom, da ji sestavim jedilnik, pa da lahko zbira in jo povabim na določeno jed, ki si jo zbere, recimo. Ampak vsega pa ne vem, ker pač še nikoli nisem hujšala, ne vem, koliko je to striktno, pa jaz vedno neke luknje iščem;) Recimo, na b dan lahko ješ sojo, ne? Torej tudi sojino moko? Torej bi lahko v principu jedla sojine špagete z grahom? Veri

Veri, pozdravljena - dobra duša. Tvoja prijateljica bo res lahko vesela, ker ji stojiš ob strani in ji pomagaš.

Veš, tudi jaz vse prevečkrat iščem luknje in zato tudi na vsako vprašanje ne morem odgovoriti kot "iz topa". Torej, soja je eno tako zanimivo živilo. Dolgo sem mislila, da spada na B dan (nadomestek mesa, sojino mleko, sojin sir, ...), potem pa sem tule na forumu zasledila, da se jo je na Š dan (ker je stročnica). Sojinini špageti z grahom bi torej spadali med Š obroke, vendar pod pogojem, da v špagetih ni jajc (???). Testenine pa se jejo na OH dan, vendar bi morala biti zraven zelenjavna omaka (brez graha, ki spada med Š). Če je katera druga bolj podučena o tem, naj me popravi oziroma dopolni.

Tole piše o soji na Wikipediji:

Soja (znanstveno ime Soia hispida) je stročnica visoke hranljive vrednosti. Obstajajo razne vrste soje, ki se med seboj močno razlikujejo in to ne samo po obliki zrna, barvi in okusu, pač pa tudi po kemični sestavi. Soja vsebuje zelo velik odstotek maščob - povprečno 19% in beljakovin - povprečno 37% ter pomembne količine vitaminov A in B skupine. Soja se v prehrani uporablja podobno kot druge stročnice, vendar njen okus in vonj večini ljudem ni prijeten, zato jo uporabljajo v industriji prehrane predelano kot:

Soja je ena od rastlin, ki se gensko manipulira, gensko spremenjena soja pa se uporablja v vse več izdelkih.

Pa še tale članek o soji je tudi zanimiv, če se vam da brati: http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=267 jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 22. apr 2007 10:34:51

Nash, na enem drugem forumu sem prebrala, da je ta knjiga že več let razprodana. Izdajatelj pa je

Aura d.o.o., Celovška 189, 1000 Ljubljana E-mail: aura@amis.net, Tel.: (01) 507 3688 Poslovni čas: od 9. do 15. ure Kaj pa, če bi si jo sposodila v knjižnici. Sem preverila na Cobiss, jih je kar precej na zalogi (vsaj v našem koncu).

jankica

Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 22. apr 2007 10:58:15
jankica, hvala! Ja, to vem, da je soja stročnica, zato se mi je tudi par vprašanj postavilo, ko sem nekje prebrala, da jo lahko jeste na b dan (se ne spomnim več, kje sem to pobrala, ali na začetku 1 teme tega foruma (1 dela:) ali pa v tistem na medovernet ali mojplanet ali kje so že osnove te diete). Sama sicer nisem preveč navdušena nad sojo (sploh pa ni nad njo navdušen fant, on pravi, da bi jo zaščitil, kaj vse delajo iz revice:) to reče samo zato, ker je ne mara, seveda;) No, mi je izziv, da bom enrkat naredila nekaj iz soje, kar mu bo zelo všeč, samo bom še malo počakala, ker zaradi fitoestrogenov ni ravno najbolj priporočljiva za nosečnice in doječe mamice. Pa se ne bi ravno silila;) Sem pa že marsikaj probala, ampak nič nama ni bilo res všeč iz nje - no, razen sojine omake, brez tega pa ne bi rada živela:) Ok, torej na Š dan lahko je sojine testenine brez jajc (jih bom sama naredila iz sojine moke in vode, da bo ziher, pa še za domov jih lahko dobi:) s kakšno omako iz stročnic. In kak sojin shake (iz sojinega mleka) bi torej bil za posladek na Š dan... pa še par vprašanj: Ali stročji fižol spada pod zelenjavo ali pod stročnice? in pa kako je s temi nevtralnimi živili - kaj to lahko jeste tudi na vitaminski oz. sadni dan? Ker potem se že marsikaj da... Beljake verjetno lahko jeste na b dan, ne? in sadje lahko jeste vedno, imam prav ali ne? ker potem bi se dalo že malo priredit kake zadeve in naredit kak sorbet, pa ala španske vetrce z umetnim sladilom... In bi imela tudi sladico za b dan:) Veri
Veri, zate še iz drugih forumov vem, kakšna mojstrica si in kaj vse znaš pripraviti, poleg kulinarike tudi šivaš (najbrž nisem vsega prebrala in obvladaš še kakšno področje), skratka zelo te občudujem, mislim da med nami ni prav veliko tolk sposobnih ljudi, tako da ti ne morem kaj dosti svetovati. Jaz si v času diete pripravljam zelo preproste jedi in tudi nerada vidim, da me kdo kam vabi, tako da vse odklonim razen kakšne limonade ali kave brez sladkorja, ker imam res veliko željo shujšati in mi to sploh ni težko. Drugače sem se pa komaj vsedla na stol tolk me boli mednožje. A vidite kaj naredi hujšanje, še pri seksu se tolk pozna, ker sem možu bolj všeč, posledice so pa tle. Hecam se, včeraj smo bili vsi trije (jaz po 5-6 letih) prvič na kolesih in me strašno boli ves predel okrog riti. Čeprav je mož izbral bolj ravninsko varianto in smo z lahkoto kolesarili (cca 40 km), skupaj s postanki slabe tri ure, zvečer sem šla pa še za eno uro hodit. Sicer sem komaj nabrala skupaj en kolesarski komplet ampak je šlo. Skratka zelo sem srečna, če bi me kdo vprašal dva meseca nazaj, se mi po kosilu v nedeljo niti posode ni dalo pomiti, zavalila sem se na kavč in gledala TLP. Imela nisem nobene energije in volje, sedaj je pa situacija čisto drugačna. Zakaj vam vse to govorim ? Moj namen je, da se tudi ostali čimprej odločite, saj vas čaka neprimerno boljše življenje. Včeraj sem se malo ulegla na ležalnik na soncu in sem opazila, da moje noge spet postajajo počasi podobne nogam, ni več toliko tistih blazin, so le še čedalje lepše blazinice (pri kolenih in po stegnih). Mislim, da čedalje bolj cenim svoje telo. Lepo se imejte in veliko izgubljenih kilogramov vam želim. Zdaj me pa nekaj časa ne bo. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 23. apr 2007 10:47:22
Jutro .... Čudovito Ann in vse čestitke, velik korak je za tabo. Naj se pohvalim, da je šla tud men ena kilca dol - danes je en teden od kar sem začela 3MD (z manjšimi grehi in skoraj brez gibanja). Ampak opažam, da se tudi v gibanju da najti užitek! Sam fino je, če imaš še koga zraven. Jaz pa nimam doma nobene podpore. Od otrok jo res ne morem pričakovati, ker so še premajhni, "deca" pa ni nikdar doma (delo na terenu), pa tud če bi mu omenila bi me samo ljubosumno vprašal: "za koga pa....." Ampak, to je že druga zgodba. Poizkusila bom kar sama. Če drugega ne, pa z otroci nogomet na domačem travniku. Jankica; a kej poznaš to knjigo? Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem, avtor Helmut Wandmaker. oz. ali jo pozna katera druga? Me zanima vaše mnenje. L.P. nash
ann, sem po tvojem prispevku še sama malo prebrala o razstrupljanju z sončničnim oljem. Sem v soboto začela in se odločila, da vztrajam teden dni (ker potem itak čez praznike ne bom doma), za naprej pa po potrebi. lp klavdija
Hojla! No,da se še jaz malo javim! Ann,ne še nas zapustit,ker te je zelo lepo brat.Od tebe sem izvedela veliko koristnih stvari.Sem si nekaj tvojih postov kar shranila,da jih imam pri roki. Ampak tisto o seksu pa kar drži,vem iz lastnih izkušenj,hi,hi ! Sicer pa me moj dragi kar podpira,čeprav ne toliko z besedami,ampak veste kakšna darila za rojstni dan dobivam od njega.Enkrat mi je kupil kolo,drugič orbitrek.Očitno želi,da sem fajn razmigana in v dobri kondiciji. Sicer sem pa bila prejšnji teden zelo pod stresom,kar se je takoj poznalo na prehranjevanju. Včeraj smo namreč imeli birmo in jaz sem pač tak človek,da sem čisto nervozna,ko je treba kaj pripravljat in nisem cel teden ne vredu spala pa še jest nisem mogla,ko pa sem bila že res lačna,sem pa kaj izbrskala iz hladilnika,kar pa ni bilo najbolj primerno za kakšno dieto. Seveda se mi to sedaj pozna,ne toliko na tehnici,ampak sem cela napihnjena in se slabo počutim. Sedaj se moram spet spravit v red,čeprav bo težko,ker nas že čez en mesec spet čaka praznovanje.No,tri tedne bo že šlo,zadnji teden bom pa verjetno spet čisto adijo. Veri,pri dieti je najbolje,da se čimmanj komplicira in če za katero jed ne veš točno,kam bi jo dal,je najbolje,da se ji pač odrečeš. Ampak testenine so testenine in ni važno ali so iz bele moke,ali iz riževe ali iz sojine ali iz krompirjeve ali iz česarkoli že in testenine se jedo na oh dan in pika.Na š dan pa se je cel riž,cela soja,cel krompir(no dobr,tudi narezan,pa zmečkan). Stročji fižol je nevtralno živilo,torej se lahko je katerikoli dan,čeprav se ga na sadni dan raje izogibajte. Beljaki se seveda jedo na b dan,ampak ne spenski vetrci,četudi dodaš umetno sladilo.To je sladica in sladice se jedo izključno na oh dan za večerjo. Torej nič sladic na b,š in s dan. V glavnem najbolje je,da se med dieto jedo čimbolj preproste jedi,ki so mimogrede tudi hitro pripravljene,da se preveč ne zadržujemo poleg štedilnika in hladilnika in pa da nam ostane kaj časa za pomembnejše stvari,kot so recimo sprehod,orbitrek,kolo. Punce,imejte se lepo. Ribica,ti pa kar pogumno naprej z tekom in kot ti je predlagala že ann,malo si izmeri obsege. Naj vsak dan bo s soncem obsijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti