Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Evo me, smo že nazaj, sicer že v soboto, ampak včeraj je bila birma, pa ni bilo časa pisat. V petek dopoldne smo s polno naloženim kangoojem vsi veseli, polni pričakovanja odvihrali proti morju. Vmes so bili zastoji zaradi dela na cesti in izrednega prevoza, ampak nas ni vrglo iz tira. Že en teden nazaj je mož s prijatelji postavil prikolico na parcelo, ki je do tedaj sploh še nisem videla (prikolice). Med vožnjo enkrat pravi mož: Kako je luštno, ker mami nič ne komplicira. Hči doda: Ja, mami, veš koliko si bla zmeraj tečna, nikamor nisi hotla iti (sploh se nisem prav zavedala, da zaradi moje debelosti, tudi mož in hčerka trpita - res nisem hotela nikamor iti, sem že najdla kakšen izgovor). Že kar nekaj časa nazaj smo kupili parcelo (Slo), pa je nismo nič koristili, samo občasno smo pokosili in se vrnili domov, ker nismo imeli nič za prespati. Prikolica je dokaj ohranjena, tako da sva s hčerko vse pomili, zložili posodo in ostalo, tudi jogi je čisto pasal (narejen po meri, ker je čudnih oblik). Mož je pokosil travo, jaz sem obrezala palmo in živo mejo, k sreči je bila pri sosedih še ena punčka, tako da naši ni bilo dolgčas. Vsi smo zelo lepo spali (zanimivo, da tam ptički pojejo tudi ponoči), zjutraj nas je prebudilo sonce. Še precej moramo urediti, vendar je sedaj fajn, ker vemo, da se nam ni treba pozno zvečer še voziti domov. Tudi prehrana mi ni delala nobenih težav, dopoldne sem sadje, za kosilo smo šli pa v gostilno, ker nimamo še vsega za kuhat. Včeraj na birmi sem pa kar malo grešila, zato imam danes samo tekočino. Tudi v petek zvečer so nas povabili sosedje, ki so imeli piknik, pa so me na začetku silili jest in pit in sem jim rekla, da sem se čez zimo toliko zredila in imam dieto in so me pustili lepo pri miru. Riba-ribica, čestitam za takšen podvig, 6 km preteči z občasno hitro hojo, to pa ni mačji kašelj, jaz recimo probam malo tečt, ko hodim, pa mi ne gre, pa tudi pravijo tudi, da ni dobro če si pretežak, ker se ti obrabijo kolena (mimogrede, hoja mi je prišla v kri,tako da skoraj ne mine dan, da ne grem hodit-včeraj in predvčer. po 1,5 ure skupaj, če se le da s hčerko). Pridno hujšajte, ker se eni že kopajo v morju in bo kmalu treba obleč kopalke. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 30. apr 2007 12:24:22
Hojla! Jaz sem že imela dopoldansko miganje na vrtu,sedaj pa grem nekaj vreč v lonec,potem pa spet na vrt. Malce se nam je vreme poslabšala,ampak saj komaj da je bilo malce dežja. Punceeee mejte se lepo! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Marjetka kaj pa delaš na vrtu, pri nas (dolenjska) ni bilo že več kot mesec nič dežja, tako da razen solate, ki jo zalivam, nič ne raste, moja njivica je pa predaleč, da bi nosila vodo. Resno me skrbi tole z dežjem, ker bomo vsi -ne samo kmetje, to občutili. To se najbrž v zgodovini človeštva še ni zgodilo, da cel april ne bi bilo niti en dan dežja. Saj probam biti ne-pesimistična, ampak ko hodim po poljskih poteh, vidim kako zemlja ne kliče, ampak vpije po dežju. Razpoke v zemlji so take, kot so bile ponavadi poleti julija ali avgusta. ann
Ann,pri nas pa je bilo prejšnji teden malo dežja,kar lepo pa mi je dež zalil vrt danes zjutraj.Malo smo zalivali tudi sami,tako da nekaj kar bode ven iz zemlje. Upam,da bo te dni še kaj dežeka,čeprav bi pa vseeno imela za praznike mal sončka.No,naj bo jutri sonce,v sredo pa dež,bo najbolj prav. veselo praznovanje in kresovanje vam želim. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Pozdravljene! tudi jaz sem se odločla za dieto. vesela sem da obstaja prostor, kjer lahko vprašaš pa poveš svoje mnenje. najbolj pa za to, ker lahko najdeš podporo. upam da mi boste pomagali! lahko noč, jutri pa začnem! katja_mavrica
Pozdravljena katja_mavrica. Seveda ti bomo pomagali!Ti le kar pogumno začni.Če kaj ne boš vedela,pa kar vprašaj,če odgovora ne bo,vprašaj še enkrat! Naj ti dieta lepo uspeva. Želim vam lep praznik dela! Mejte se lepo in uživajte v vsaki minuti svojega življenja! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Pozdravljene "ločevalke"! Pred mesecem dni sem se včlanila v KulSlo in od takrat vas redno berem, pa ne zberem poguma, da se priključim. Sama sem zaključila 1. krog 90-dnevne LD, pa, ko prebiram vaše poste, se mi zdi, da sem komaj začetnik Če v debato sprejmete kako novinko, se vam z veseljem pridružim. Vaše izkušnje in nasvete pa že itak pobiram brez vašega dovoljenja Naslednjič pa napišem kaj več o sebi, da se predstavim kot se šika. Pa lep pozdrav in uspešno ločevanje še naprej Kristalka
Hojla! Kristalka,tudi tebi lep pozdrav! zaradi prazničnih dni je tukaj bolj zatišje,vendar mislim,da se bodo punce kmalu spet razgovorile. Jaz imam srečo,ker imam podaljšane praznike in grem v službo šele v ponedeljek. Tako,da bom nekaj dni še uživala. Mejte se lepo in poskrbite,da se na vaša shujšana telesca spet ne začne nabirat špehec. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Pozdravljeni! Že dalj čas nameravam napisati pozitivne učinke te diete. Torej pri meni so naslednji: 1. Občutek sitosti. Zame je to najpomembnejši napredek, ker prej sem lahko pojedla zelo velik obrok, pa nisem imela občutka, da sem sita. Sedaj pa lahko pojem samo solato, pa imam na koncu občutek, da mi prav nič ne manjka. Zadnjič recimo, sem si pripravila kar dve rebri čokolade, ker sem imela bolj švoh kosilo, pa sem jo eno rebro spravila nazaj, ker mi enostavno ni pasala. Naučila sem se počasi lizati čokolado in uživati v njenem okusu(prej sem za šalo "pogoltala" 100 g milko - in kaj sem imela od tega? Nič!) 2. Naravna potreba po vodi - žeja. Prej nisem nikoli bila žejna, oz. sem napačno odreagirala in sem vedno kaj pojedla, sedaj sem pa večkrat žejna in sploh ni problema piti vodo. 3. Prebava. Imam zelo urejeno prebavo, prej sem imela take težave in sem od napenjanja dobila zlato žilo. 4. Naravna potreba po gibanju. Vam povem, da me sedaj prav vleče, da grem hodit (sicer ne vem kako dolgo me bo držalo, vendar je pomembno da me je sploh začelo), prej me niti slučajno ne bi spravil, da bi šla 1 ali 2, celo 3 ure hodit) 5. Potreba po toploti. Ne vem ali je prej samo meni bilo stalno vroče, v glavnem sem lahko bila pozimi v kratkih rokavih, sedaj me je pa že kmalu po začetku diete začelo zebsti, začela sem se topleje oblačiti, sedaj ko je toliko sonca prav uživam na sončnih žarkih, imam zdravo zagorelo polt (prej me je vsak tadrugi vprašal ali sem kaj bolna, ker sem tako bleda). 6. Da izgleda sploh ne omenim, pa oblačila....(sedaj imam 97 kg, pred dieto 113, tretji mesec diete) 7. Občutek, da mi prav ničesar ne manjka in da ni prav nič prepovedano, samo kristalno jasno mi je, da ne morem vsega naenkrat pojesti, kar ne bom danes, bom pa jutri, ker prav nič ne bo izginilo. Toliko sem se zaenkrat spomnila, če se še kaj, pa poročam. Dajte prosim še drugi kaj napisat o pozitivnih učinkih. ann
Pozdravljene hujšarce! Sem prišla malo voljo za dieto nabirat. z dojenjem smo pri nas tudi tokrat po enem mesecu na žalost že zaključili, kilogrami pa se me vztrajno držijo. Imam še 7 kg viška od nosečnosti, pa še od prej konkreten višek, tako da bo kar težka. Z miganjem pa sem že začela. Delam pilates vaje (4x tedensko), 2x na teden pa v pogon spravim sobno kolo. K dieti pa se ne morem pripravit. Naš Vid pa kar pridno rase. Naslednjo soboto bomo imeli že dva meseca. Upam da pridem spet kmalu na forum gužvo delat. Pa pa! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti