Kokos, jaz kar nič ne mešam z vodo, sicer malo zapeče, ampak se kmalu pomeša s slino, tako da imaš čez par minut že polna usta. Nekje sem tudi prebrala, da si nekateri po cca 15 min. grgranju hladno stiskanega sončničnega olja (nekaj dni zapored) ozdravijo razne angine ipd. (vtipkajte: Razstrupljanje s sončničnim oljem -jaz teh člankov od drugod ne znam pripenjati). Ko berem, vidim da ste nekateri pogosto bolni, prehlajeni (jaz že trkam na les, mi to zimo nismo bili niti enkrat, pa tudi ostale ne kaj dosti), pa če vas zanima, si preberite ta članek. Jaz na splošno dosti dam na take naravne stvari. Mi recimo dosti uporabljamo domačo čebulo. To, da je tako zdrava, sem se naučila iz knjige Zdravljenje raka -Rudolf Breuss, ki sem jo pred ene petimi leti do potankosti preštudirala za mami, ki se je tudi držala tega 42-d posta (in si na tistem mestu popolnoma ozdravila raka -po neuspešni operaciji, ko ji niso mogli v celoti izrezati zelo velike rakave bule -sarkom, zaraščene v hrbtenico in med glavnim trebušnim ožiljem (kava vena), tako da pri enem naslednjem magnetnem slikanju na tistem mestu ni bilo ničesar več. Na žalost je mami pred dvemi leti zaradi raka vseeno umrla, vendar zaradi metastaz (razsevki) drugje. Vendar po moje bi bilo treba odpravit vzroke za nastanek (čustvene in druge), to pa zaradi takšnih ali drugačnih pogojev ni bilo možno oz tega ne zmore vsak.
Skratka, ostali smo pri čebuli, avtor je napisal, da je tudi sam opravil ta post (pa ni imel raka, post je na splošno dobrodošel) in v "jedilniku" je med drugim tudi čebulna juha, v bistvu če se prav spomnim edina "hrana" za ta čas, no in njegova žena je zraven tudi jedla to juho, (če se greš post, jo moraš še precedit), pa tudi gosti del in ostale priloge. Tako si je po končani dieti "nenamerno" ozdravila več let trajajočo hudo osteoporozo.
Včeraj zvečer sem šla še dlje nazaj z branjem, pa moram takoj razjasnit tole z vsakodnevnim tehtanjem. Da ne bo nesporazumov, jaz se ne tehtam vsaki dan, ker bi komaj čakala da bi šlo kaj dol (no malo že tudi), ampak bolj zato, da ne gre kaj gor, da lahko takoj ukrepaš, da te takoj zjutraj strezni, ker če greš predaleč in se dolgo ne stehtaš, kaj kmalu lahko zaideš na stara pota, zaradi tega je pomembno vsakodnevno tehtanje. Saj mislim, da se noben od nas ne drži 100 % diete(saj nismo stroji), ampak vsak dan malo improviziramo in prilagajamo -jaz to preverjam s tehtnico, tako da takoj vem ali mi določena hrana paše ali je ne smem prepogosto jesti.
Naj mi že enkrat nekdo sporoči, da sem vedno čisto predolga, ker zgleda, da prej ne bom umolknila. Morate me malo razumet, nimam dosti ženske družbe, same "dece" imam za sodelavce.
Lepo se imejte in veliko izgubljenih kilogramov vsem želim.
ann
Sporočilo je spremenil(a) ann dne 20. apr 2007 13:01:31