Ojla, nisem mogla, da še vam ne povem. Nekaj me žene, da moram povedati naprej. Že čez dan, ko je Marjetka C. rekla naj vas še ne zapustim, sem takoj pomislila, kako nujno je, da vam povem tole. Vem, da ste vse skrbne mame, žene, ali pa očetje in možje. Torej, če imate svoje najdražje radi, v kar sploh ne dvomim, jim pripravljajte vedno svežo hrano. Gospod Breuss o katerem sem pisala pred par dnevi je ne vem kolikokrat poudaril, da nikoli ne smemo pogrevati že kuhane hrane, ker že tako se veliko vitaminov s kuhanjem uniči, če pa to še pogrejemo, praktično jemo balast, ki nas sicer nasiti, je pa brez kakršnihkoli pomembnih sestavin za obnovo telesa. Zavedajmo se, da SMO TO, KAR JEMO. Navedel je primer, ko so delali poskuse z mišmi, in tistim, ki so jih hranili samo z večkrat prekuhano hrano, je prebavni sistem po določenem času dobesedno razpadel. To se nam seveda ne more zgoditi, ker vedno jemo še kakšno sadje ali kaj drugega, vendar zakaj bi pa hranili svoje telo z vnaprej pripravljeno in ponovno pogreto hrano? in tako samo napol zadostili svojemu telesu?
Zopet sem se spomnila enega fanta, o katerem je pisalo par mesecev nazaj in ki je jedel če se ne motim samo pomfri in mogoče še nekaj, pil pa mislim da Coca colo in ki je zaradi popolnega oslabetja imunskega sistem umrl, star okrog dvajset let. Zamislimo se, saj ne rečem, tudi jaz ne vržem stran golaža, ki mi ostane, lepo ga spakiram v plastične skledice in ko nimam prav veliko časa za kuhat, lepo prepražim svežo čebulo, dodam česen (mimogrede, tudi česna veliko uporabljam), še golaž iz skrinje, včasih še kaj zelenjave in je kosilo. To je res samo za kdaj (enkrat, dvakrat mesečno).
Pol sem pa čez dan začela malo računat, pa saj smo mi, ki smo na 3MD dieti "nehote" postali več kot 50% presnojedci, torej smo res na pravi poti do zdravja!!! Vsak četrti dan imamo sadni, to je 25%, jaz ki dopoldne ali včasih do 2 h, jem dva do trikrat sadje, sem pa skoraj 80%? A se sploh zavedamo, kako malo mesa pojemo, pa se vseeno tako fajn počutimo.Pa vse to je prišlo samo od sebe brez kakršnekoli prisile "zdaj se gremo pa presnojedstvo".
Kaj pa je nam, petim otrokom kuhala naša mami, večino smo gor zrasli ob domači hrani -krompirju, zelju, žgancih itd., meso smo imeli bolj za praznike, pa smo bili skoz vsi zdravi, nobenemu se nikoli ni zlomila kost, igrali smo se na soncu, bili cele dneve na zraku, ko smo bili večji smo tudi pomagali na kmetiji. Skozi smo mislili, kako nič ne zna pravega skuhat, bila je le preprosta gospodinja, nobene revije ni imela možnost prebrat, sedaj se pa čedalje bolj zavedam, kako prav je ravnala, po naravni intuiciji.
Prejle sem naletela na en čudovit članek v katerem boste najdli veliko odgovorov. Vtipkajte Boris Turk, Blog za osebnostno rast "Prehrana". (A bi bil kdo tako prijazen in me naučil, kako se pripenja članke, jaz nisem bila nikoli v življenju na nobenem računal.tečaju)
A ste se kdaj vprašale, kako so v starih časih bile boge ženske, ko pa ni bilo higienskih vložkov? Odgovor si same preberite.
Lahko noč, tudi spanca izgleda, da po novem ne rabim več toliko.
Ob priliki bom napisala še o mleku, za danes je že tako preveč.
ann
Sporočilo je spremenil(a) ann dne 23. apr 2007 23:44:41