Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla! Ne vem če se me še kdo spomni, vendar sm tudi sama že sprobala to dieto in sem zdržala, pa vendar se nism tako zelo strogo držala kukr piše u knjigi. Pri meni se ta dieta ni ravno ok izšla, vendar jo priporočam vsem, ki imate voljo za take vrsto dieto. Jst sm ugotovila, da to ni za mene, čeprav se bolj zdravo prehranjujem kot sem se, pa ne jem tako po tem zaporedju kot je opisano v knjigi. Nekak sm našla svojo dieto, ki si jo prilagajam sama.. brez miganja pač ne gre! Lp Strelca
Zdravo sotrpinke in sotrpini, Privih 10 dni je za mana. Težka je... V desetih dneh ni šlo dol več kot 1.6 kg. Sem že v drugem krogu... Nikoli nisem verjela, da z leti gredo kg težje dol, zdaj Ko je pred mano 4... pa vidim da to res drži PA ŠE KAKO. Danes je moj ŠKROBNI dan - Ima kakšna-kakšen dober jedilnik za danes? Kmalu grem na kosilo v SPAR? Lep dan še naprej tejci38
Pozdravljene. tejci38: za danes je verjetno že prepozno, vseeno pa pošiljamo povezavo, čeprav sem jo omenjala že dve strani nazaj. Pa saj vem, za nazaj tud jaz ne berem sporočil. Je bol fajn sproti. http://freeweb.siol.net/dusano/mackice/skrob.doc Strelca: sem preveč firbčna, če te vprašam, zakaj se pri tebi ni izšla, v čem je bil problem? L.p. Nash nash
Strelca, vse čestitke za to, da si imela moč poiskati sebi primerno dieto. Saj to počnemo tudi mi, ta 90 MD dieta nam je samo odskočna deska, neka opora, smernica, da se ne bašemo kar z vsem kar nam pride pod roke, skratka da imamo nek načrt, ki nam pomaga kaj in kako jesti. Jaz ki sem v "službi" en štuk pod stanovanjem, sem ponavadi skočila vmes gor v kuhinjo nekaj na hitro pojest, medtem me je že kdo klical nazaj. Nekaj na hitro je pomenilo kruh in še nekaj zraven. Vedno kruh, veliko kruha, ker ga pač samo odrežeš in je hrana takoj pri roki. Pol sem pa imela slabo vest, pa za kosilo nisem nič in sem bila v začaranem krogu.Sedaj šele vidim, koliko smo-sem pojedla kruha, sedaj grem v trgovini v glavnem mimo pulta s kruhom (ker ga gre tako malo, pol kg na teden, pa še ta se izstara), veliko dlje pa traja zadrževanje pri sadju in zelenjavi. ann

Živijo!

Ann, ko te berem - kot da bi brala sebe par let nazaj! Ko sem začela svoj posel so se tudi kg začeli nabirati s temi hitrimi, nepravilnimi obroki, delo pozno ponoči, polnočni prigrizki! Pa sploh ni nujno, da so bile  količine ogromne, samo nepravilne kombinacije, prehitro pojedeno, preveč, prepozno..., zato mi je pomembno, da imam zdaj pri prehranjevanju red, zato se trudim, da jem ob normalnih urah, da tudi več kuham doma. Veliko pojem sadja in zelenjave, tudi veliko kuhanega sadja, ker mi želodec v tem spomladanskem času izloča malo preveč kisline, pa moram paziti. In v malo manj kot letu in pol sem lažja za 24 zdravih kg, začela sem se rekreirati in počutje je na splošno boljše. Sem hvaležna za tole 3MD, ki sem jo sicer priredila malo po svoje, ravno to se mi zdi super, da vsak najde najboljšo varianto zase.

Tejci38, glede tiste 4ice spredaj se pa popolnoma strinjam! Pred leti 5 kg ni bil problem - en teden, pa je šlo, zdaj pa... Veliko uspeha in vztrajnosti ti želim!

Nashnovak, zakaj bi pa bilo čudno, če imaš 62 kilc:), pa hočeš na svojo idealno težo? Če bi se jaz zamislila, ko sem jih imela 65 se mi danes ne bi bilo treba toliko potiti!! Tudi jaz sem se skozi vrtela okrog 60, potem pa...sem že pisala o tem:) Pa tudi ravno tako veliko truda je potrebnega za tistih par kilc, kot za konretne kg, tako da - veselo na delo!

Zdaj grem na že pripravljeno kosilo - puranji zrezek in mešana solata. Vas pa tudi verjetno čaka kaj dobrega, zato vam želim dober tek in lep popoldan!

darkad
Zakaj se pri meni ni izšla? Nekako sem se držala tega in zdržala skoraj do konca, nisem nič gibala v tem času ko sem bila na tej dieti in nekako mi je bilo monotono vse skupaj. Tako da sem potem u bistvu spremenila pogled na svet in začela z malimi koraki in zdaj so vedno večji. Več se gibam, sploh zunaj, grem raje peš kot s trolo pa podobno... Ko sem začela s to dieto sem imela 95kg, po dieti sem jih imela 5 kg manj in do sedaj sem jih uspela še 5kg dol dobit, brez te diete. Stvar je u tem, da moraš spremenit način življenja.. sliši se preprosto, načrt je zelo dolgotrajen in zato ne morš mislt, da boš u pol leta shujšal za 20kg. Strelca
Strelca - bravo!! darkad
Ojla puce! 1 dan je srečno za mano: 2 jabolki zjutraj, solata opoldne v službi in 2 na hitro popečena bolj mala goveja zrezka z 1 paradižnikom. Za danes sem zaključila. Hvala za spodbudo in držite pesti, da mi uspe zdržati vsaj 3x4 dni - v tem času pa upam, da se bo organizem navadil na spremenijeni način prehrane. Danes se mi mudi- lepo se imejte in čao!! reva
Ann, a ti grgraš samo par kapljic propolisa ali ga zmešaš z malo vode? kokos
jutro vsem.... Hvala Ann, za vzpodbudo in razumevanje. Včasih ko sem prebirala sporočila sem imela pomisleke, da ne pašem tuki zraven, kjer se večina bori z "konkretnimi" kg in sem mislila, da boste odžagale, ter si mislile da sem pač ena, ki ne ve, kaj bi sama s sabo. Pa ni tako. Tud 5 kg je težko dol spravit, še teže pa potem obdržat! Strelca: Potrebno je korenito spremeniti pogled na življenje. Se strinjam. Tud sama se počasi poizkušam preobraziti, prisluhniti naravi, jo začutiti in z njo živeti, vsekakor pa je potrebno najprej prisluhniti svojemu telesu. Ko smo mladi res ne vemo, kaj nam narava nudi... Nam so bili važni samo lokali, pa fitnes, zaprti bazeni, ponoči pa disco..... Strelca, a si mogoče prebrala knjigo oz. zbirko knjig Vladimirja. Megre-ja Anastasia. Meni osebno full dobre knjige. Sama sem se ob branju sprostila in spoznala življenje iz druge plati. Če pa hočeš živeti v sožitju z luno in njenimi vplivi, pa priporočam knjigo VSE OB PRAVEM ČASU. Zanimivo. Ko prebereš par tekšnih knjig spoznaš, kako so naši stari starši in prastari starši živeli z naravo, mi pa se ji vse bolj umikamo. Spoznala sem, da imajo vsi stari običaji smisel in veliko večji pomen, kot jim pripisujemo danes. Zdaj sem pa čist zašla.... V glavnem, za mano je prvi vitaminski dan. Preživela. Jedla hruške 2 x po dve, potem solata, popoldne suho sadje (ananas) ampak žal ne brez konzervansov, pozno popoldne pa še pest slanih arašidov. Ja, slanih, na žalost. Kaj bo pa danes, bomo pa še videli. Sicer pa punce, le tako naprej!!! nash

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti