Ločevanje živil 90. dni - 5. del

pa da še jaz povem nekaj o sebi. čeprav sem stara komaj 21 let sem non stop na dietah. sem sprobala že marsikaj. pa ne bom rekla da mam ful preveč kil, kakih 10 manj ali 15 pa bi blo že kar fajn. saj mi rata tu pa tam za kaki mesec pol me pa mine pa grejo kile že nazaj. glavni razlog? po moje bo kar to da skoraj nič ne pijem pa ne ločim med žejo pa lakoto. tak da bi je prav težko spit 2 litra vode na dan. bo že... danes pa moj prvi oh dan. se ga že veselim. uživajte dan, čeprav bo deževalo... katja_mavrica
Katja, če imaš veze tam gori, povej, da naj še dež malo počaka, saj grem ob peti uri vsak dan v gozd na razgibavanje, malo teka, malo hitre hoje in mine kakšna urica. Priznam, da v dežju verjetno ne bi šla v gozd. Tako zagnana pa spet nisem, samo vztrajna sem. Lepo, da si se nam pridružila, ne rabiš biti vedno na kakšni dieti, ločevalni način je samo način prehranjevanja, to ni odrekanje nobeni hrani. Pa v dobri družbi si, vse lahko poveš in vprašaš, se pohvališ z uspehi in tudi z grehi. Vedno te bomo poslušali, razumeli in tudi pokarali. Tejčica, se pravi, da boš kmalu spet med nami. Glavno, da si začela z miganjem, nekje je vendar treba začeti. Poznam pa to, po vsakem otroku malo ostane, potem se malo nabere čez leta, ko je pa človek starejši, gredo kilogrami težje dol. Ann, tebe pa moram pohvaliti, samo ne vem, kje si bolj pridna: pri pisanju ali izgubljanju kilogramov? Kristalka, pozdravljena med nami! Sem že iskala, če si že kaj napisala o sebi, taka stvari vedno rada preberem. Sedaj pa moram še po grenivke v trgovino, ker jih je žal zmanjkalo. To je namreč moj najljubši sadež. Lp! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 03. maj 2007 16:03:44
Nisem še izrekla dobrodošlice vsem novim članom. Vsem čestitam za ta korak, vedite (tiste mlajše), da smo me "tastare" že vsesorte probale, pa (vsaj meni) se ta način prehranjevanja še najbolje obnese. Jaz zase vem, ko se bom enkrat nehala tehtati, bodo šle kile spet nazaj, zato bo tehtanje vsak dan zame vedno prvo zlato pravilo. Ne boste verjeli, pred petimi minutami je tudi pri nas začelo deževati (upam da bo celo noč ali pa več dni), uboga moja njivca je bla že čisto podobna puščavi. Riba ribica, hvala. Rada pišem, da bi še druge pritegnila, da se bodo čimprej odločili, ker je vsakega dne škoda. Vem zase, kako sem bila skoz s slabo vestjo, da moram čimprej začeti (in ker sem vedela, da enkrat bo treba začeti, sem podzavestno pojedla še več, ker "pol itak ne bom smela" in si v začaranem krogu, iz katerega te lahko reši samo takojšnji začetek diete). Drugače sem pa število kil zapisala samo informativno, ker jaz ne čakam samo, da bi čimprej dosegla neko število kil -ker to je najslabše, ker potem ko to dosežeš ni več zanimivo in se hitro lahko vrneš na stara pota, -ampak se zavedam, da je to način prehranjevanja za celo življenje. Še to moram poudariti, da sem v nedeljo na birmi, mešala vse sorte, posledica pa je bila izredna utrujenost popoldne in - šla sem spat in vmes sem se zbudila- dobila sem tisti znani napad požrešnosti po sladkem, in "požrla" cel zavoj čokoladic -6 kosov, mislim da Bueno. Ker sem se naslednji dan stehtala, so mi številke povedale, me streznile in sem brez kakršnegakoli problema bila cel dan na tekočini (voda, 1 x pesin sok 100% od Fructala, čaj). Druge dni, ko se pa držim diete in njenega zaporedja pa sploh nimam občutka, da mi kaj manjka, lahko so vse sladkarije tega sveta na mizi in mi ne zadišijo. Zato je bolje, da ne grešimo prevečkrat (mogoče enkrat na mesec, če je kakšno družinsko praznovanje, pa to takoj drugi dan popravimo). Seveda je to samo moja ugotovitev, vsak pa mora najti zase najbolj primerno. Zdaj pa LP, pa pišite kaj še drugi, drugače tud jaz ne bom več. ann
Še to, če koga zanima kako čez vikend zbiješ holesterol na normalno mejo, lahko svetujem. Enkrat dve leti nazaj je bil v pisarni pri možu en "fejst" (še dobr, da mož ne bere) poslovni partner. Med drugim je obljubil, da bo po faxu poslal recept, po katerem je on sam v bistvu v enem dnevu odpravil holesterol (v petek je opravil kuro, v ponedeljek so laboratorijski izvidi kazali normalno stanje holesterola). Jaz se kar nisem upala sprobati tega, pol sem pa po spletu najdla en članek, v katerem je vse natančno obrazloženo in lani takšen čas, ko sem hujšala (prišla na 95 kil -pol nas je pa doletela ena huda katastrofa in sem čez zadnjo zimo dobila skoraj vse nazaj) -sem kar dvakrat opravila to kuro (je čisto preprosta) in res so se iz jeter očistili razni kamenčki in grudice, kot to opisuje članek. Jaz nisem nič preverila laboratorijsko, pravzaprav sploh ne vem, kakšen je moj holesterol. Vtipkajte: Očistimo jetra...A s krtačo? in dobili boste napotke. ann PS Zdaj me pa res nekaj časa ne bo, ker sem že vse povedala. Že dalj časa me muči vprašanje obstoja, "življenja po smrti" (nimam več nobenega od staršev) in mislim, da je sedaj pravi čas, da začnem proučevati to tematiko, mogoče celo začnem prebirati knjigo vseh knjig? Lepo se imejte, veliko zadovoljstva in sreče vsem želim in kot sem že enkrat prej dejala, da bi vsak našel svojo pot do cilja. Sporočilo je spremenil(a) ann dne 03. maj 2007 17:43:11
Ej Anna jaz sem tvoj članek prebrala dvakrat ,pa še sedaj ne vem kam moram kaj vtipkat ,da dobim napotke. A si se ti malo hecala? Če si mislila resno,pa napiši. AN
Balonka, jaz imam svoj računalnik naštiman na Google, v prazen prostorček vtipkam kar me zanima in v tem primeru mi vrže takoj na začetek točno ta naslov, ki sem ga napisala: "Očistimo jetra...A s krtačo?" LP Anica ann
Anna, hvala.Sem našla.
Hojla! No,malce se je pa tale forum le razživel. Tejčica,zdravo!! Če se ne moreš nekako pripravit za dieto(seveda je tudi miganje zelo dober začetek),potem zaenkrat ločuj samo po obrokih,pač pazi se malo pri hrani,da se ne bi slučajno nabralo preveč špeheca na tazadnji. Tudi jaz treniram pilates vaje in so mi prav fajn.Sicer imam še nekaj težav,ker je na trebuhu še preveč špeha,ki mi je kar malo napoti.Jaz jih delam trikrat na teden,dvakrat na teden grem na orbitrek,vmes pa še na kakšen sprehod v naravo. Ann,zelo lepo si opisala,kako ta dieta pozitivno vpliva nate in z vsem se popolnoma strinjam.Tudi jaz sem marsikaj poskušala,preden sem odkrila ločevalno dieto.Najslabša stvar je bila,ko sem si naročila neke kapsule za hujšanje,zaradi katerih sem dobila kar fajn vnetje ledvic. Sem se pa tudi iz tega nekaj naučila,namreč,da se s kemijo ni za igrat,no pa še pit sem se navadila. Pa ja,kakšne kapsule in tablete neki! Doma pripravljena ločena prehrana je prvič bolj zdrava,drugič bolj okusna in tretjič,celo hujšamo z njo. Če še torej katera okleva,le kar pogumno!Z dieto sicer nič ne pridobite,lahko pa veliko izgubite!!!Kilogramov mislim! Hecam se!Seveda tudi veliko pridobite.To pa vam je že Ann tako lepo razložila,zato predlagam,da si njen post večkrat preberete ali še bolje,sprintajte si ga in nalepite na hladilnik. Ann,spomnila sem se da si enkrat spraševala,kako prilepiš link.Upam,da nas boš še brala,čeprav se tako poslavljaš od nas. Torej,če želiš prilepit link,storiš naslednje. Odpreš stran,ki jo želiš pokazat tudi nam.Z levo miškino tipko klikneš na naslov zgoraj,da se obarva modro(to je tam,kjer piše http://...itd Potem klikneš z desno tipko(miško drži na tem modro obarvanem naslovu),da se ti odpre okence.Tam klikni(spet z levo tipko) na kopiraj.Potem odpri stran,kamor želiš prilepit naslov.Recimo na kulinariko,kjer pišemo naše poste,klikni z miško(leva tipka,da se ti prikaže črtica)nato spet desna tipka,da se ti prikaže okence,ter potem klikni na prilepi.To je to!Sicer se sliši zapleteno,ampak ni tako zelo,kar poskusi. Punce,uživajte v tej pomladansko obarvani naravi,pa naj bo sonce ali dež. Ribica,tebi pa predlagam,da si nabaviš kakšno palerino,ker z dežnikom je bolj težko tekat naokrog. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Obljuba dela dolg (pa seveda tudi bonton), evo, to sem jaz: upokojenka, hmmm... letos jih bo 60, žena, mami, tašča, babi. Vedno polno zaposlena "nimam nobenga časa", še najmanj pa za sebe. Rada kuham in pečem, preizkušam nove stvari, zato sem se tudi včlanila v KulSlo. Naravno blond, nizke in preširoke rasti že od rane mladosti. Preizkusila že mnogokatero dieto, tudi kakšne kilograme zgubila, a so se vedno vračali. Saj se je želodec branil, so pa usta vedno rekla ni problema. V začetku januarja letos, pri 89 kg, sem si rekla: zdaj pa zares in se lotila 90-DLD - osvojila sem zdrav način prehranjevanja - trdim, da ločevalna dieta to je - in v treh mesecih zgubila 13 kg. Obroke sem ločevala po dnevih: B,Š,OH,S, edini greh, ki sem si ga privoščila so bile po 3 kave dnevno z mlekom (drugačne ne morem piti, brez nje pa tudi ne gre). Ne vem sicer ali sem shujšala veliko ali malo, zase smatram to kot velik uspeh in vztrajam na 3-mesečnem obdobju vzdrževanja. Sedaj ne ločujem več tako strogo po dnevih in med obroki, v obrokih pa še vedno. Tako imam zdaj B-dan, Š,Š, in OH dan ter 5. dan sadje. Na sadni dan si za glavni obrok pripravim zelenjavno juho(mešano), da me manj zebe. Prakticiram pa tudi polno in prazno luno, ko pijem samo vodo ali čaj. V fitnes ne hodim, tudi sicer se mi vsaka telovadba bolj kot ne upira, rada pa hodim v hribe. V enem mesecu sem zgubila še 1 dodaten kg. Po naslednjih dveh mesecih nameravam speljati še en krog ločevanja, cilj mi je pristati na 66 kg. Upam, da mi bo uspevalo še naprej, da bom cilj dosegla. Ne gre mi toliko za videz kot za zdravje,če pa imam ob tem še vzrok za obnovo garderobe, potem pa itak! Mislim, da sem se že kar preveč razpisala, le kdo bo bral ta čreva, torej, naj končam. Za vsak nasvet bom hvaležna, podpora in dodatna motivacija mi bo pa tudi prav prišla. Lep pozdrav Vsak dan brez smeha je izgubljen dan Kristalka
Kristalka,vse čestitke in le tako naprej.Vsak izgubljeni kilogram je korak do lažjega in lepšega življenja.Lepo je šlišati takšne zgodbe o uspehu,ki so samo potrditev,da ta dieta deluje,čeprav se zdi komu malo nenavadna. Punce,le tako naprej in ne se dat. Pa končnoooooooooooo pošteno dežuuuuuuuuujeeeeeeeeeeee! Naj vsak dan bo s soncem obsijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti