Ločevanje živil 90. dni - 5. del

No spet se malo javljam, danes je sadni dan, za kosilo si bom skuhala cvetačo in skledo solate, pa veliko vodice. Drugače pa dnevi kar letijo in po enem tednu mi že kažeta dve kili manj, ful sem vesela tako da skupno s prvega kroga je to že 32 kg minusa. Ampak drage moje imam jih še vedno ful preveč (90 kg). Rada bi prišla še vsaj do 80 pol bom pa vesela- prej se ne dam. Res da sem velika 175 cm pa vsak pravi da nisem debela in da sem dobra, ker sem jih že toliko sklatila, jaz sama pri sebi vem, da bom srečna šele takrat, ko mi špeh ne bo več visel s trebuha, kar mi je ostalo od drugega poroda. S telovadbo upam, da mi bo tudi tega uspelo stopit. Darkad kako si pa ti, kolikor berem si tudi ti ful pridna? LEPO SE IMEJTE PUNCE...... darja2

Pa še jaz;

najprej čestitke vsem - ann, klavdijaB, darja2 - za izgubljene kg, riba-ribica tebi pa za uspešno rekreiranje;)

darja2, tudi jaz se nisem mogla premagati in sem stopila na tehtnico danes zjutraj - 1,5 kg minusa, zelo sem zadovoljna! Se zavedam, da bo v tem tretjem krogu šlo dol počaaasi...

Danes je vitaminski dan, sadja je bilo že precej, mislim, da si bom privoščila kakšno solato, pa veliko tekočine.

Veliko uspeha in lep popoldan,

darkad
Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Zdravo punce! Tudi jaz se javljam po dolgem času. Še malo in bliža se moj 2 vodni dan,čeprav sem radovedna se ne tehtam in čakam da mine ta vodni dan. bojim se samo, da ne bom razočarana. sem pa zelo vesela da se mi opazi teh 6 kg kaj sem jih zgubila, saj ljudje ki me niso dolgo videli so me vsi pohvalili. to mi daje veliko podpore. kako pa kaj ve punce? JORDI kako gre kaj tebi? tocka

Pa ste me zbezale na plano.

Ja, cifra na tehtnici kar stoji, ne morem in ne morem prestopiti magične trimestne številke. Nimam prekrškov, gonim orbitrek, hodim peš, pa nič, vendar ne obupujem. Se mi pa opazi izguba kil. Sedaj sem -11kg. Naslednji petek (27.4.) imam drugi vodni dan.

Taka je moja zgodba. Redno preberem in se z vsemi veselim, vendar zase pa nisem vesela. Mogoče pa še bom. sem sklenila, da grem do konca in naprej.

Vsem meni enakim želim še veliko izgubljenih kil.

JORDI
Pozdravljene vse obiskovalka foruma! Že vsak 3 mesece vas prebiram - sedaj pa sem odločena ,da se vam pridružim. Jutri začnem - beljakovinski dan. Iščem sotrpinko - ali pa tiste ki imate jutri beljakovinski dan!!! Sicer sem v srednjih !!??? letih (45 let - poročena - 2 otroka 22 in 16 let) in VELIKO PRETEŽKA - reci in piši 100 kg (konf. 48) pri 172 cm. Naj povem da nisem športnica- v skužbi sedim in kg se nabirajo. Upam za malo spodbudnih besed- in še to koliko vode običajno spijete dnevno. Lep večer do jutri!! reva

Reva,

pozdravljena in dobrodošla v naši družbi!

Čestitke za odločitev, da se nam pridružiš, saj zdaj nas že poznaš in veš, da smo super!

V naši družbi je hujšanje lažje in bolj zabavno. Jaz imam jutri B dan - za kosilo bo puranji zrezek in solata, za večerjo pa verjetno kakšno drugo meso, še ne vem. Odvisno od tega, kdaj bom prišla domov.

Glede pijače - jaz spijem tam okrog 1,5 do 2 litra, se mi zdi kar dovolj.

Veliko uspeha in lahko noč,

darkad
Malo sem brala sporočila za nazaj. Ker vem, kako željno jaz pogledujem sem gor in čakam, da mi kakšen (še bolje več) odgovori na zastavljeno vprašanje, lahko tudi jaz odgovorim Big Dadyju, da sem po nasvetu Marjetke Cvetke, lahko rečem da kar vse sadne dneve jedla tudi solate. Res pa nisem nič kuhane zelenjave. Naredila sem si regrat, dodala malo čebulice ali česna, tudi paradajz, če sem imela sveže kumare, tudi te, ali pa papriko. Kakšen dan, ko se mi je uprlo sadje, sem tudi dvakrat jedla takšno solato. Jaz sem si dodala samo domače! olivno olje in nič soli in kisa, pri olju nisem nič merila žličke, ker vem da je hladno stiskano olje zelo zdravo, tako da sem vlila kar pošten curek. Pri sadnih dnevih se tudi kar naješ do sitega, kadar ješ suho sadje (fige, slive, marelice), samo morate se potruditi in poiskati nežveplane oz brez konzervansov, jaz jih pojem po 250 g (seveda ne vse naenkrat - to navado imam še od Judy Mazel knjige). Pred 5 leti, ko sem po tej knjigi shujšala 35 kg, sem šla na zdravniški pregled za kri, in ne morete si misliti, železa je bilo celo preveč (prav zaradi suhega sadja-predvsem sliv). Tudi kruhu se mi sploh ni bilo težko odpovedati. Največji problem mi je bil začetek diete, tako kot verjetno drugim. Potem pa vse steče samo od sebe. Zato vsem, ki se bojite kako bo hudo ker ne boste smeli tega ali onega, vam zagotavljam, da bo vse steklo samo od sebe, samo odločiti se morate za čimprejšnji začetek. Upam, da ne nakladam preveč. Lepo se imejte! ann
Dobro jutro vsem. Danes je moj prvi sadni dan, pa ne vem čisto natančno kako naj se ga lotim. Za zajtrk imam pripravljena 2 jabolka, kako pa nadaljevati? Koliko časa mora preteči med sadnimi obroki? Če se prav spomnim, je razlika, ali nadaljuješ z istim sadjem oz. drugim.... Prosim za nasvete. Sicer pa sem včeraj na OH dan pojedla bore malo OH. Zjutraj, kot ponavadi sadje, ob 12h kosilo špinačna juha, zelena solata z rdečo redkvico (samo to sem lahko izbrala iz jedilnika), za večerjo pa peščica malo osoljenih makaronov. Bolj me skrbi za danes. Upam, da imamo na jedilniku kakšno solatko, jo bom pojedla celo skledoooo. Tudi sicer jo obožujem, kakršnokoli. Še eno vprašanje. Kdaj se načeloma vagate? Pred dieto normalno, ampak kasneje?! Samo po vodnih dnevih ali še kdaj vmes? Tudi jaz se pridružujem čestitkam vsem vam uspešnim!!!!! Pohvalim vašo nepregrešljivost in vztrajnost! Le tako naprej, ste za vzgled vsem nam, ki včasih malo pogrešimo!!! Naj se še sama na kratko predstavim. Sem 32 letna mamica 3 nagajivcev. (starih 9,6,4 let), merim celih 166 cm in trenutno vagam 62 kg. Vem, da se ne sliši veliko in tiste, ki tehtate "nad tremi št." me boste izžvižgale. Toda, tako je. Meni osebno je lepše videti tudi malo močnejšo, vendar čvrsto postavo, kot sicer drobno pa špehasto. Vem, vse to je posledica nepravilne prehrane... itd. Rada bi se znemila 5-6 kg. Pred dvema letoma sem jih imela 68, pa sem jih odpravila več kot 10 kg, samo tako, da sem ločevala hrano in seveda črtala sladkarije. No sedaj sem si jih pridelala polovico že nazaj, zato sem sklenila in se vam pridružila. Vsak ima svojo mejo in ko bom jaz padla pod 60 kg, bom ravno tako vesela, kot tista, ki pade pod sto. Sicer pa dame moje, ljubite svoje telo, le tako bosta lahko sodelovala telo in duša tudi pri hujšanju. Bodite samozavestne, smejte se in cel svet se bo smejal z vami. Lep in uspešen dan vam želim.... nashnovak
Nashnovak, kar se tiče sadja (po Judy Mazel-Zdrava vitkost za vse življenje), se sadje je vsako vrsto posebej, ko poješ zadnji grižljaj ošvrkni pogled na uro, ker naj bi preteklo vsaj eno polno uro, preden preideš na drugo vrsto sadja. Jaz nisem nič kuhala ali pekla in mešala sadja, saj mi že zdrava pamet pravi, da je največ vitaminov v surovi hrani. Seveda si lahko vsi, ki se nikakor ne morete odreči nečemu toplemu čez dan, tudi spečete po jedilnikih, ki so v knjigi 3MD -splača se potruditi in jesti surovo (jaz imam vedno nekje v zavesti spomin na eno gospo iz Kokrice, o kateri je pred leti pisalo v Oni, ko si je pri 68 ali 70 letih popolnoma ozdravila vse večdesetletne bolezni, ko je prešaltala na presno hrano. Samo pomislite kaj vse je zmožno naše telo celo pri tako visoki starosti, če mu damo možnost). Za grozdje ti lahko iz prve roke povem, da če ga ješ cel dan solo, da drži, več ga poješ, več gre dol-čez cel dan dve ali več kg grozdja. Kar se tiče vaganja, jaz imam še navado od Judy M., da je prvo zlato pravilo, vagati se vsak dan (vsaj za tako veliko št. kg. viška). Jaz se vedno zjutraj (ker kaže 1 kg manj kot zvečer, ha-ha), pomembno je, da se vedno ali samo zjutraj, ali vedno zvečer. Veliko uspeha še naprej! Aja, še to. Zelo pomembna je tudi tista voda takoj zjutraj. Jaz vem, da sem proti koncu prvega meseca ene par dni kar opustila to vodo, pa vam povem, da ni bilo dobro. Tako, da vedno zjutraj spijem skodelico (3,5 dl) vode, ki jo že zvečer prekuham v grelniku vode, tako da je zjutral lepo sobne temp. Tudi za čez dan pijem kar tako vodo (iz plastenk mi nekako ne gre). Spomnim se tudi, da od začetka te diete mi je neznosno začelo smredeti - zadah iz ust. Tak čuden, nenormalen in do sedaj nepoznan vonj. Verjetno se je telo začelo tudi na tak način čistiti. To sem kar hitro odpravila in sicer sem samo ene parkrat dala v usta par kapljic propolisa in to grgrala in premetavala po ustih par minut, potem pa izpljunila. Ne boste verjeli, nimam več zadaha, tudi zjutraj ne. Vmes se me je hotela lotit tudi angina (začeli boleti mandeljni). Prav tako sem to rešila v dveh dneh s propolisom (v ustih imamo pravi pragozd raznih bakterij). To samo toliko, če bo še kdo imel take težave. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 19. apr 2007 07:54:39 Sporočilo je spremenil(a) ann dne 19. apr 2007 08:04:42

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti