| ann je napisal/a: |
| Končno je za mano prvi vodni dan. Sicer sem pila tudi čaj brez sladkorja, čeprav v knjigi piše samo voda. Manj imam že 9 kg (še zmeraj vagam na tri številke). Vmes je bilo vsesorte, od prekrška na celi črti, do smučanja na sadni dan (pa zdrži če moreš -prilagodila z veliiiiiiiko solato zvečer). Saj sem samo človek, ne stroj. V glavnem sem si prilagodila tako, da dopoldne jem tudi do 3 x sadje, do kosila pa mora preteči najmanj dve uri po zadnjem sadežu. Tudi torte in čokolado sem iz začetka redno kupovala, sedaj pa velikokrat imam kasnejše kosilo, pa nič večerje. V glavnem vse se da, če se hoče. Kruha nisem pojedla čisto nič. Nekje vmes sem zasledila odgovor, da se v kavo lahko vlije mleko. To je najhujša napaka, ker lahko en curek mleka naredi več škode kot 300 g čokolade. To sem se naučila še iz knjige Judy Mazel, ki je na las podobna temu načinu. To pa zato ker se mleko (beljakovina) predeluje v želodcu čisto drugače kot OH. Ko enkrat vneseš v želodec beljakovino, se tisti dan naprej OH ne more več predelati brez škodljivih posledic, ker preprosto ni več nekega encima (ptialina?) v želodcu, ki se je izničil z uživanjem beljakovin. Skratka pri tej knjigi (90 dnevna dieta) pogrešam neko obširnejšo razlago, medtem ko je pri Judy Mazel zelo lepo razloženo zakaj je kaj škodljivo - in predvsem je zelo razumljivo napisano, za vsakega "kmečkega" človeka. Pa lep pozdrav vsem skupaj! PS Kdor še cinca ali bi ali nebi začel in premišljuje ali je to tista prava dieta ali bi še malo počakal, morda bodo vsak čas izumili neko boljšo, lažjo dieto, naj se odloči takoj danes. To je tista prava dieta!!! Nobenih izgovorov več ni!!! ann |