Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene! Spet jaz. Kot sem že danes enkrat napisala, sem kar zasvojena s tem forumom. Tabina, tebe se spominjam že od prej, in sem zelo vesela, če bova v ponedeljek skupaj začeli. Tudi Lejča, upam da se boš odločila. Nam bo lažje. Mogoče še katero pritegnemo sabo. Marjetka cvetka hvala za vzpodbudo. Upam, da nam boš pomagala, kakor tudi ostalim Hvala vsem za vzpodbudne želje. Se še beremo! Lep večer in lahko noč.
dans mam sadni dan in da se pohvalim - sem za zajtrk jedla zeljno juho. upam da mi bo še za kosilo in večerjo teknila. klavdija
Končno je za mano prvi vodni dan. Sicer sem pila tudi čaj brez sladkorja, čeprav v knjigi piše samo voda. Manj imam že 9 kg (še zmeraj vagam na tri številke). Vmes je bilo vsesorte, od prekrška na celi črti, do smučanja na sadni dan (pa zdrži če moreš -prilagodila z veliiiiiiiko solato zvečer). Saj sem samo človek, ne stroj. V glavnem sem si prilagodila tako, da dopoldne jem tudi do 3 x sadje, do kosila pa mora preteči najmanj dve uri po zadnjem sadežu. Tudi torte in čokolado sem iz začetka redno kupovala, sedaj pa velikokrat imam kasnejše kosilo, pa nič večerje. V glavnem vse se da, če se hoče. Kruha nisem pojedla čisto nič. Nekje vmes sem zasledila odgovor, da se v kavo lahko vlije mleko. To je najhujša napaka, ker lahko en curek mleka naredi več škode kot 300 g čokolade. To sem se naučila še iz knjige Judy Mazel, ki je na las podobna temu načinu. To pa zato ker se mleko (beljakovina) predeluje v želodcu čisto drugače kot OH. Ko enkrat vneseš v želodec beljakovino, se tisti dan naprej OH ne more več predelati brez škodljivih posledic, ker preprosto ni več nekega encima (ptialina?) v želodcu, ki se je izničil z uživanjem beljakovin. Skratka pri tej knjigi (90 dnevna dieta) pogrešam neko obširnejšo razlago, medtem ko je pri Judy Mazel zelo lepo razloženo zakaj je kaj škodljivo - in predvsem je zelo razumljivo napisano, za vsakega "kmečkega" človeka. Pa lep pozdrav vsem skupaj! PS Kdor še cinca ali bi ali nebi začel in premišljuje ali je to tista prava dieta ali bi še malo počakal, morda bodo vsak čas izumili neko boljšo, lažjo dieto, naj se odloči takoj danes. To je tista prava dieta!!! Nobenih izgovorov več ni!!! ann
Ja pri meni je tako: Visoka sem 156 cm in sem imela pred začetkom diete 65 kg. zdaj pa jih imam 63, v ponedeljek pa prvi vodni dan. Tehtam se nena vsak dan, do zdaj mislim da sem se 3X. Upam, da bodo po vodnem dnevu dobri rezultati. res pa je da se dosti boljše počutim od kar tako jem. in komaj čakam, da se izmerim, ker mislim da je šal kak cm dol. Fajn bodite tocka
Živjo vsem skupaj. Ann; tudi jaz sem mislila, da kava z mlekcom ne škoduje, pa očitno ni prav. Hm.....kava zjutri mora bit, brez sladkorja to še nekako gre ampak brez mleka:( Še nekaj me zanima, punce ve ki že imate izkušnjo s tem načinom prehranjevanja; Danes imam sadni dan , do 12 sem pojedla eno jabolko, za kosilo skodelico kuhane zelenjave, sedaj mislim pojest še eno jabolko, ko pa pridem iz službe okrog 17 30 pa še eno v eliko skledo zelene solate z paradižnikom. Je to ok za sadni dan? Nekako me sadje ne nasiti(vsaj jabolka, pomaranče in ananas), dobro lahko bi pojedla tri banane al pa pol kile grozdja sam s tem ne bi nardila nič. Lep vikend vam želim. čau lucija lucijastarina
Izbrskala sem knjigo od Judy Mazel: Zdrava vitkost za vse življenje, da še vam povem štiri zlata pravila, ki jih navaja avtorica (ni nobena zdravnica ali znanstvenica, vse ugotovitve je dobila iz prakse -na sebi in mnogo drugih ljudeh). 1. Vsak dan se tehtajte. Tehtnica nas prisili, da se vidimo take kakršni smo v resnici, in nas sili, da nekaj storimo glede tega.Če bi se res videli take, kakršni smo, bi si mar dovolili izgledati, tako kot smo? 2. Skoraj vsak dan svojega življenja začnite s sadjem. Ko začnete jesti kaj drugega, tisti dan ne jejte nobenega sadja več, ker sadje se prebavi skoraj v trenutku- če presnovo sadja karkoli ovira, če ga jemo za kako drugo hrano, ostane v želodcu in bo povzročilo napenjanje in vetrove.(že star pregovor pravi: Jabolko zjutraj kot zlato, zvečer kot kamen). 3. Čakalna doba. Kadar greste z ene vrste sadja na drugega počakajte eno uro. Kadar greste z ene vrste hrane na drugo (od sadja na OH ali belj.), počakajte vsaj dve uri, še bolje tri. 4. Proteini. Ko enkrat začnete jesti proteine, naj bi v ostanku dneva le-ti predstavljali vsaj 80 % nadaljne zaužite hrane (če za kosilo jemo meso in solato, moramo tudi za večerjo jesti večinoma beljakovine in nekaj (do 20%) OH. Skratka, vidite da je podobno tej dieti 90d. Toplo priporočam vsem, ki imate težave s prehranjevanjem, da si to knjigo sposodite v knjižnici in jo preberete, ker je res vse tako lepo razloženo in tega ne pozabiš nikoli. Jaz sem pred 5 leti po tem načinu shujšala za 35 kg. Kasneje sem si kupila Montignacovo knjigo Jem, torej hujšam (iskala sem bližnjico), pa mi sploh ni bila všeč. Vem, rekli boste, kaj se pa hvališ, zakaj pa imaš potem spet tolikšno težo. Vmes sem šla skozi dve težki življenski preizkušnji, ko mi ni bilo dosti mar za težo. Skratka, v tej knjigi je še dosti drugih modrosti (npr. kakšna olja naj uporabljamo -hladno stiskana, naj ne jemo umetnih izdelkov -margarin, sladil, konzerviranih živil..., ker telo najlažje prebavi naravne izdelke, -maslo, smetano iz mleka...) Še tole vam povem, glede sadja. Obstaja nekaj sadja, ki ima v sebi veliko encimov, ki pomagajo pri hujšanju: ananas, mango, grozdje, papaja, jagode, kivi, kaki, lubenica, suhe marelice, suhe slive, suhe fige. Torej, če veste, da boste imeli popoldne žurko, zjutraj oz. do dve uri do žurke, jejte zgoraj omenjeno sadje in boste lahko pojedli še ne vem kako nemogoče sestavljen obrok in se vam ne bo nič poznalo na kilah. Joj, čisto predolga sem, samo se mi zdi zelo pomembno, da še ostali, ki vas zanima, veste. Lahko noč! ann
Kar nekaj časa sem iskala, kje v knjigi piše, da se lahko da v kavo sojino mleko. In ravno zdaj sem našla. Avtorica pravi, da se lahko uporabi riževo ali pa sojino mleko.Torej za tiste, ki ne morete piti črne kave, je rešitev tu. Včeraj sem bila v Lj. in sem kupila sojino mleko, danes pa sprobala. Prav dober okus je, tako da ga bom odslej dajala v kavo. Za "predramitev" je dober tudi zeleni čaj in sicer se naj namaka od 2-8 minut. Čim manj časa je vrečka notri, toliko bolj te razbistri, kolikor dlje, pa te pomirja (npr.za zvečer). Spijemo lahko največ tri na dan. Zelo dober je tisti z okusom mete ali limone -da se lahko pije brez sladkorja, čisto navaden pa je precej "zanič". V tem mesecu sem spila ogromno čaja, pravzaprav kadar sem malo lačna in mi nekaj manjka, si pripravim čaj in je čisto dobro. Zelo so mi všeč od Tekanee (pomarančni, malinin, multivitaminski pa ne-ima okus po zdravilih), ne vem kaj je notri, kot bi bili sladkani, sploh ne čutiš odpora, ker niso sladkani, bog ve, če ne vsebujejo kakšnih umetnih sladil, čeprav ni navedeno. Če je bilo zgoraj omenjeno že kdaj prej povedano, se opravičujem, ker vam kradem čas in prostor, saj vseh 600 strani nisem prebrala, Kulin.Slovenijo pa spremljam šele kakšen mesec ali dva - čisto po naključju sem prišla do nje in glej koliko uporabnih nasvetov sem že odnesla, da ne govorim koliko krofov in ostalega novega peciva sem že spekla-škoda le, ker ga nisem smela tudi probati. Skratka boljši ste od vseh kuharskih knjig skupaj. Najbrž je prodaja kuharskih knjig močno upadla, vsaj jaz ne kupim nobene več. Zdaj pa moram delat še kaj za "posel", zaradi česar sem sedaj na računalniku. LP ann
Ann, hvala za te koristne informacije! Sem se odločila, da se vam pridružim. Prvi štirje dnevi so za mano. Sploh ni tako grozno, kot sem si predstavljala, samo jutranja kava brez mleka mi pa ne gre. Pa mislim, da to ni tak hud prekršek. lejča

Živjo vsem.

Moj prvi vodni dan se približuje z vso hitrostjo. Pa me zanima, kaj lahko pijem ta dan? Drugače pijem čeje z natrenom in črno kavo z natrenom, pa vodo.

Kar se tiče kave z mlekom je moje mnenje tako, da po tem dieta ne deluje in tudi izguba kg ni taka. Ker že zjutraj začneš z mlekom in ne z sadjem. Kavo z mlekom lahko piješ samo na beljakovinski dan in še to takrat, ko boš uživala samo mleko od beljakovin. Enkrat prej sem že omenila, da sem mislila, da mi brez bele kave ni živeti. Pa ni tako. Sedaj sem se odločila, da shujšam in pika in konec. Brez prekrškov. In tud črnai kava mi je sedaj zelo všeč in po končani dieti ne bom več pila bele kave. Je pa verjetno čisto odvisno koliko kil se misliš znebiti. Ker imam jaz veliko številko, sem se odločila brez prekrškov. sedaj pa lep dan še naprej in nazdravje z črno kavo, ki že omamno diši.

JORDI
Pa je res ta vodni dan super. Drugi dan sem ugotovila en kg minusa, takoj naslednje jutro pa še en kg. Kaj pravite, ali ni 10 kg minusa za en mesec lepa številka, s tem da nisem bila pretirano lačna. Še tri kilce mi manjkajo, da pridem pod tromestno število. Tako se že veselim. Aja, še to, za tiste, ki morate dat dol tako veliko kot jaz, če bo kaj pomagalo, probajte ne soliti hrano. Jaz se soli zelo izogibam (vsaj v času hujšanja), potem ko bo na vrsti vzdrževanje pa že lahko malo solimo. Kupila sem si poper v mlinčku, tako da si hrano začinim s sveže mletim poprom in je čisto OK. Sedaj pa se oglasim spet pri drugem vodnem dnevu, prej ne. Vem da je pred mano naporen mesec, vendar se tokrat ne dam, imam jasno zastavljen cilj!!! Še eno veliko oviro moram premagat, namreč še zmeraj čakam, da se mi bo zluštalo kakršnokoli miganje. V tem času je bila vsa telovadba ta, da sem pobrala rezine (ostanki vejevja pri rezanju trte) od 500 trt, dvakrat smo šli smučat in dvakrat malo daljši pohod (12 km), pa dvakrat popoldne prekopavanje in sajenje na vrtu. Nujno moram začet vsaj hodit in to ne po ravnem, ampak v hrib. Veliko uspeha vsem skupaj želim in lep pozdrav. ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti