Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene, po tihem sem tudi jaz vse bolj nazaj na forumu. Pa bom pristavila piskrček k čestitkam vsem novopečenim in bodočim mamicam. Naj vam bo lepo ob vaših sončkih! Pa še to... bom kar napisala, ker ko preberem, kakšne kozlarije delam, vidim in verjamem, da sem res neumnica. Namreč...po šestih tednih, ko sem shujašla že 4 kg, sem zadnje štiri dni totalno zabluzila. Čez vikend smo slavili rojstni dan, vsak dan sem kuhala in poskušala hrano, (tudi torte in pecivo) Zapovrh vsega sem še na antibiotikih in sem v "dobro zdravja" jedla vse povprek... Danes sem jezna kot hudič, ko mi hlače zopet španajo-mislim, da je šesttedensko delo šlo po zlu. Danes sem mislila imet vodni dan, pa potem dalje B, itd.... pa nekak ne premorem volje. Najbrž je bolje, da imam vsaj sadnega. Vem le, da si še enega dne brez sistematizirane hrane ne smem privoščit. Ker potlej bo pa dieta šla po zlu (če že ni). Kako ve reagirate po takih grehih, ali so spodrsljaji zgolj enodnevni? LP tabina Sleherni dan nam je podarjen trenutek V katerem je mogoče spremeniti vse tisto, kar nam trati srečo. Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 12. mar 2007 08:38:18
Tabina,tabina,kaj ga spet lomiš,no. Če ti ni do vodnega dne,si privošči raje sadnega,ali še bolje zelenjavnega. Ketyp,rdečo peso sicer lahko ješ vsak dan kot solato,vendar ne tako zelo neomejeno,rajši kakšno malo sklodelico,medtem ko zelene solate res lahko poješ,kolikor ti duša poželi. Tudi oreščkov se raje izogibaj,jaz si jih ponavadi privoščim na sadni dan eno pest. Kdo ti je pa spet rekel da ne smemo jest kvašenih zadev. Saj lahko jemo kruh,pa zelenjavno pico,pa celo krofe za OH večerjo. Pa še celo sam kvas lahko jemo,saj vsebuje veliko B vitamina. Aja,še olive.Kdaj pa kdaj si jih kar privošči,naprimer v grški solati. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
po dveh tednih mirovanja se je tudi meni ponovno malce znižala teža. Sedaj me pa skrbi kako bo na težo vplivalo dejstvo, da ne smem več na orbitrek. No, zadnjih 14 dni delam tudi tibetanske vaje. Jih bom probala malce več delati. klavdija

Živjo!

Včeraj sem imela spet sadni dan. Kako težko jaz dočakam spanje, Že ob 22h grem spat, če ne bi se 100% prekršila. Danes je 13 dan. Včeraj mi ni dalo miru in sem po celi hiši iskala baterijo in jo seveda tudi našla. Jasno za v tehtnico. IN rezultat odličen. imam 5,5 kg manj. 3x hura zame. Ja, ampak jih imam 40 preveč. Danes se pa veselim segedina. Sploh ne vem, kaj mi je, ker mi dišijo jedi, ki jih ponavadi nimam preveč rada. Držim pesti za vse meni enake. Danes je sonček in spet bo lažje.

JORDI
http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9447 Poglejte si pesmico,ki postaja vse daljša! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
lepo jaz sem pa včeraj malce grešila (in si ritko zredila) klavdija
Prebiram vas skoraj sproti, pišem pa ne , ker nisem karakter kar se tiče diete. Tabina - razumem te bolj kot si misliš. Res ne vem kakšen hudič me žene, da vedno znova grešim. Držim se nekaj dni potem pa zabluzim, da je kar hudo. Teža pa gor, pa dol in to verjetno za zdravje res ni v redu. varja
VARJA, Kar čakala sem, da me končno kdo razume. Kar se tiče karakternosti: lepo vreme je zagotovo dodatni motivator za hujšanje. Moram rečt, da sem si danes že naročila tunin sendvič, pa sem naročilo hitro preklicala in naročila 3 jabolka. Našla sem namreč svoj "shujševalni načrt". Če ti kaj pomaga, ti lahko dam kar nekaj nasvetov, kako NE delat. pred dvema letoma sem bila zelo aktivna tu na forumu, pa sem tri tedne hujšala, pa iz "zdravstvenih razlogov" odnehala. Takrat mi po opravljenem prvem krogu ni bilo treba kaj vztrajno hujšati, ko bi le vzdrževala sistem. Pa nisem. Hotela sem več, oziroma idealneje. Pa ni bil pravi čas. Potrebujemo počitek; oziroma stanje vzdrževanja. En čas hujšanje, nato pa nažiranje je bilo veliko slabše kot karkoli druga... kot sama ugotavljaš. Že tako ga z dieto malce pretentamo, ampak štos je ravno v spreminjanju metabolizma. Še veliko tega bi lahko napisala. Krepki razmislem me je postavil nazaj v okvire diete. Če ti kaj pomagajo evo enih par nasvetov : Naj se sliši še tako neumno: PIŠI si! Ne reči si: začnem jutri. To je najbolj neprimeren dan :) Določi si dan D. In zraven zapiši ZAKAj si se odločila za to, da boš razmeroma kratek čas (kaj pa so trije meseci) vztrajala (zaradi zdravja, ker bi poleti rada sproščeno šetala po plaži v bikiniju, ker bi rada nosila modno poletno konfekcijo in ne šotorska krila, vsem in sebi bom dokazala da zmorem... ipd). In ko skreneš, ne začet znova. Nadaljuj! Kar meni trenutno manjka je kompanjon za rekreacijo. Pa tudi to še pride. Zdravje me je hotelo malce iztiriti, pa se ne dam. Vračam dvojni udarec. Četudi se mi tehtnica noče uklonit, važno je, da je počutje boljše. In občutek da naredimo nekaj zase. Vse ki še ne veste, če bi začele: kmalu bo na vrtu sveža zelenjava. Čas za kolesarjenje, rolanje, pohode.... ajmo, zaštartajmo poletju nasproti! Zdaj ne bo tako težko! tabina
Bravo Tabina,to so besede. Le tako naprej!Punca,ne se dat. Jaz sem pa danes na vodi in čaju. Če so moji izračuni pravi,bi morala imeti vodni dan tudi Saby,ampak ta punca je kar nekam poniknila. Punce držte se! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Tabina, saj vse to vem, pa tudi delam nekaj časa. Potem pa pride obdobje pa hop po hrani. Včasih se prekršim tako, da me drugi dan bolijo mišice okrog želodca in ne želodec. Res sem trapasta. In res naredim napako - dieto začnem znova. To je prvo kar se globoko strinjam s tabo. Nasvet, da naj si napišem zakaj sem se odločila shujšati pa je stvar, ki mi do sedaj ni prišla na misel. Vem, da vem zakaj hujšam ampak mogoče bi pa pomagalo, da imam to napisano in da listek parkrat na dan primem v roke in ga preberem, posebno ko mi misli začnejo uhajati k prepovedanim dobrotam. Danes je 8. dan ko se trudim znova. Tudi grešila sem že. OBUP. Pa je zadnji čas, da se pred poletjem spravim v red. Imam sadni dan pa sem tik preden sem dobila tvoj odgovor premišljevala ali bi ga speljala do konca ali ne. Dala si mi vsaj malo volje, da nadaljujem z njim in upam, da uspešno. varja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti