Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Zdravo... Zadnje dva dneva kar precej berem o tem načinu prehranjevanja in vidim, da so pogledi na to zelo različni. Me pa zanima kako je z vplivom na zdravje? Ali je katera opazila kakršnekoli učinke oz. imela težave? Zanima me tudi, kaj izgubljate s telesno težo. Ali gredo dol maščobe ali mišična masa? Seveda se zavedam, da je potrebno ob tem gibanje, ampak ali je to rekreacija v smislu sprehoda (takšnega, kjer se še ne "spotiš" in utrudiš - da začutimo kakšno mišico) ali v obliki bolj intenzivnega treninga in kako to vpliva na telesno maso? Aja, kako pa je recimo če ima nekdo malo "slabšo" kri, pomanjkanje železa ipd. Ali ima katera izkušnjo s tem oz. kako to uravnavati... Vem, veliko vprašanj in veliko negotovosti. Ampak želim pa biti gotova v ta način prehranjevanja, če bom res šla v to in potegnila s sabo še koga drugega LP KetyP
Hojla! Hej Rmeli,živijo! Vidim,da naju pestijo kar enake težave,s tem mislim kile seveda.Hej,ampak zdaj se jih bova dokončno znebili,a velja? Lili82,res si dobra,da te ne premaga radovednost.Jaz se tehtam po vsakem sadnem dnevu. Ketyp,mislim da je bilo nekaj punc,ki so imele težave z zdravjem,vendar ni nujno,da je bila temu kriva ravno ta dieta. Drugače pa se je večina po dieti celo bolje počutila kot prej. Jaz nimam nobenih problemov glede zdravja(moram potrkat). Z vadbo je tako,da je nas tukaj večina takšnih,ki prej nismo niti malo migali,zato pač izvajamo lažjo varijanto gibanja.In tudi bolj malo mišične mase smo imeli,zato gredo dol predvsem špehec,ker kaj drugega pač ne more it dol. Če ima nekdo kakršne koli težave z zdravjem,tudi naprimer slabšo kri,je nujen posvet z zdravnikom.Tudi je potrebna redna kontrola pri zdravniku. Drugače pa si pomagamo z kakšno multivitaminsko šumenko. Naj vsak dan bo s soncem obsijan

živjo veseli druščini.

Moram se pohvaliti, da se tudi včeraj na srečanju nisem pregrešila z nobeno sladkarijo na Gorenjskem srečanju, pa smo imeli polne mize le teh. Za jesti sem si naročila pražen krompir in solato. Sladkarije pa sem prihranila za danes zvečer. Ful sem vesela, da imam tako voljo. Tehtnici še kar nisem zamenjala baterije, tako da ne vem, koliko je šlo kg dol. Baterija je daripo do prvem prestanem vodnem dnevu. Držim pesti za vse ostale.

POzdravček

JORDI
Živjo, Včeraj sem čisto "noter padla" in ogromno prebrala o tej temi. Priznati moram, da je tudi mene zamikala ločevalna dieta. Sicer ne bi mogla ravno reči, da sem debela, ampak vseeno nisem zadovoljna, saj so se mi v zadnjem letu nabrali "šlaufeki" okoli trebuha, pa malo bolj mehka sem postala , tako da se v kakšne stare kavbojke malce težje spravim.. Visoka sem 160 in tehtam okrog 50 kg, rada bi izgubila samo kakšne 3, mogoče 5 kg. Zato me malce skrbi, če je morda ta dieta prehuda zame. Ali menite, da se lahko zgodi, da preveč shujšam? Razmišljala sem, da bi morda bilo dobro, če bi se namesto 3 mesece diete držala samo en mesec, vendar ne vem, kakšne so lahko posledice. Ali se lahko zgodi, da po predčasnem prenehanju diete pridobim še več teže? Ali menite, da je bolje, če se diete vseeno držim 3 mesece in raje tu in tam malce grešim (kavi z mlekom se ne bi mogla odpovedati, ker imam strašno nizek pritisk in je nasploh kofetkanje moj najljubši ritual), pa med sadnim dnem kakšno solato, ker sadja res ne maram...? Pa še eno vprašanje. Glede na to, da imam zamaknjen bioritem (delam ponoči in se zato moj dan začne okoli 11h, +/- 1 uro), ali si lahko zamaknem obroke, ali pač izpustim zajtrk in jem samo kosilo in večerjo? Hvala za odgovore in veliko uspehov vsem skupaj pri hujšanju. RadaJem
Ketyp, ko že ravno sprašuješ o težavah in vplivih diete. Jaz sem shujšala ful po tej dieti(30 kg), počutje je boljše kot kdaj koli prej, tudi lažje grem na daljše sprehode in nisem takoj zadihana kot prej. Telovadim pa doma samo 20 min. na dan pilates pa še to ne vsak dan.No ja pa na sprehod z vozičkom obvezno vsak dan. Sama pri sebi opažam, da sem ful bolj gibčna kot prej. Ja je pa res edina težavica, ki jo pa imam je pa PMS. Nimam redne tudi po mesec in pol zamika, ko pa je, je pa fuul boleča. Edino kar mi je neprijetno, pa ne vem a je to zaradi diete, najbrž. darja2
Ti,ko rada ješ,a ne bi rajš malo telovadila,ker pri tvoji višini in tvoji teži bi bilo pa že mal hecno,da bi hujšala. Jebemti,ko bi bla jaz tako težka,bi od veselja v luft skakala.Tako težo sem najbrž imela v tretjem razredu osnovne šole. Torej se čimprej sprav k telovadbi,da ne boš mehka! Sorry,ker sem tako nesramna,ampak nekateri pa resnično pretiravate. Za tri kile ti pa res ni treba tri mesce hujšat. Kakšen sadni,pa še mogoče kakšen vodni dan,pa vsak dan sto trebušnjakov,pa boš čisto ok. Darja dva,tudi jaz delam pilates vaje trikrat na teden.Trenutno treniram tistih sedem osnovnih vaj.Prvič je bilo grozno,zdaj pa je že bolje,čeprav tam pri peti vaji že ne gre več tisto"Vdihnite skozi nos,izdihnite skozi nos,potisnite popek k hrbtenici."Jaz pa na široko odprem usta in piham ko star konj. Eh,saj mislim da bo boljš,ko bom pridobila nekaj kondicije. Mejte se lepo! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Ja Marjetka cvetka maš prav kar si napisala. Ko bi jaz imela 50 kg? Ne pomnim kdaj sem jih imela. Telovadba radajem----pilates je zakon, da ne boš mehka kot ti praviš. Tebi pa res ni potrebno ločevalne. Ja M.Cvetka tudi jaz sem pihala na začetku kot star konj a vsakič je bilo bolje, vaja dela mojstra. darja2
Haha, no, vsaj malo sta me nasmejali. Kot star konj Imata prav, telovadba bo najbrž res boljša kot dieta. Čeprav verjetno vseeno ne bi škodilo malo več discipline pri sladkarijah. Jaz sem sicer lena ko rit, ampak mogoče se bom vseeno lotila pilatesa. Šlaufe baje kar uspešno razkraja. A to ste se naučile v kakšni knjigi, ali na tečaju? Kolikor sem jaz gledala, so tečaji kar dragi. Hvala, no, pa brez zamere in še enkrat srečno vsem. RadaJem
JAZ IMAM PILATES NA CD-JIH. KUPILA SEM JIH PA V TOP SHOPU NA TV. ZAKON JE. ME PA PRAV ZANIMA KJE JE NAŠA URŠA40. UPAM, DA NISI OBUPALA, KER SE NIČ NE JAVIŠ. POVEJ KAKO TI KAJ GRE. NOČKA VSEM PA LEPE SANJE. darja2
Še par dilem... Kam spada rdeča pesa A gre to v tiste neomejene količine zelenjave/solate al ne? Pa olive recimo Oreščki in suho sadje pa lahko vsak dan ane (pač kot ločen obrok?!) Če sem prav razumela, naj ne bi jedli kvašenih zadev, kako je pa potem s pico npr. - saj v testu za pico je kvas a kako?! No v glavnem, če bo imela katera čas in voljo, bi rabila par kratkih odgovorov Hvala in lep dan želim! Kety KetyP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti