Jordi, praviš, da te zanima, koliko največ shujšamo v eni dieti. Najbrž misliš to na teh prvih 90 dni? Kolikor sem jaz spremljala dogajanja na forumu zadnja leta, smo imeli eno ali dve rekorderki s po 30 kg v 90 dneh, s tem da je bil rezultat dosežena normalna teža (po ITM-ju). Morda je kakšna shujšala celo več, imeli smo tudi vsaj 2 primera, kjer sta dekleti v daljšem obdobju s tem načinom (hujšanje , vzdrževanje) shujšali tudi prek 50 kg, a je bila začetna teža kar visoka. Saj morda se pa sami oglasita. Smo si pa imeli priliko ogledati slikce od prej in potem, tako da je bila razlika res očitna...
Se pravi, da je to, koliko kg izgubiš precej odvisno od startne pozicije. Če imaš 20,30 kg preveč, se lahko nadejaš, da boš ob upoštevanju pravil dosegla ali pa se vsaj približala normalni teži, če imaš "le" 10 kg viška ali manj, pa jo boš prav tako dosegla, le tisti zadnji kg so malo trdovratni... Tako 8-10 kg minusa, se mi zdi, je kar minimalni uspeh, ki sem ga zasledla tukaj, razen seveda, če prej ne obupaš oz. če sploh imaš toliko viška...
Pa ko enkrat dosežeš normalno težo, ne smeš kar preklopiti nazaj na stari način prehranjevanja, najboljše je, da ohraniš vsaj ločevanje, dovolj velik časovni razmik med obroki, sadne dopoldneve, da spiješ dovolj vode in da v svoj življenski stil vključiš tudi redno razgibavanje, pa naj bodo to vsaj malo bolj živahni sprehodi ali še bolje kaj bolj konkretnega (hitra hoja, tek, aerobika, fitness...).
Dvojčica, nekaj idej smo pred časom zbrale v album, tudi za OH dan se bo nekaj našlo (
http://3mdobroki.moj-album.com/), ampak na žalost je več receptov za večerjo kot za kosilo, ampak nekaj pa jih je, le poglej...
Zdaj pa le veselo naprej, bomo stari mački oz. mačke, ki še kar spremljamo dogajanje na tem forumu navijali za vaju in za vse nove 3md-jev-ke/ce!
Encijan

Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 02. mar 2007 09:54:10