Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jaz sem pa imela včeraj "kazensko" vodni dan. Zdržala brez problema. Že v soboto na OH dan sem malce preveč jedla in v nedeljo namesto, da bi imela sadni dan sem kosilo totalno grešila. Sem najprej rekla, da bom pač zamenjala dan in bo nedelja B dan, vendar je potem poleg solate in piščančjega mesa v mojem želodcu končalo tudi nekaj kosov krompirja. Sem se pa včeraj disciplinirala in imela vodni dan. In se veselim kosila, ker imam še za danes regrata doma......... klavdija
joj, jaz sem pa čisto zabluzila, po domače rečeno...danes se držim oh dneva, samo nekaj moram speči....jutri sadni dan in naj bi bil potem 2. vodni dan...upam, da se bom držala....ker delam tečaj za manikerja in mam v četrtek izpit iz teorije...ma bom že nekak... a gre kdo na rinino soboto, ki bo 03.03.2007??? kot moderator foruma o ločevalni dieti bom govorila....uh, me že strah grabi pelican
Pa kaj ni to 10. 3. kot je že ena napisala? Ampak takrat naj bi bilo v Mariboru, kje boš pa ti moderator, da te lahko pridemo pogledat in držat pesti zate, da boš dobra. Seveda boš, saj imaš tudi lastne izkušnje. Lp iz Mb! riba-ribica
ne rinina sobota je na ptuju 03.03.2007...za 10.03. pa sploh ne vem, če bo.... tako da to pride to soboto...jaz bom govorila 03.03. malo o forumu o ločevalni dieti... hvala riba-ribica...kar pridi, da te spoznam...moram se še pripravit, pa imam tako malo časa, ker sem se prijavila na tečaj manikure, ki mi kar dva do tri dni na teden vzame...sem mislila, da je manikura lahka, sedaj ko se pa učim, mi je pa kar težko, ampak kar gre... uh, da ne bom preveč s teme zašla...sem si danes kupila ful sadja za jutri....bo težak dan.... pelican
mene pa zanima, koliko se poleg diete ukvarjate še s športom? jaz sem sicer vsak dan pol ure na orbitreku, pa mi nikakor ne uspe te pol ure podaljšati na tričetrt na mojplanet.si pa zelo hvalijo tibetanske vaje. kaj pa ve? klavdija
Pozdravljeni. Tudi jaz sem se odločila za to dieto, pa mi ni čisto vse jasno. Nekaj sem sicer prebrala tukaj, nekaj tam, na koncu pa sem se odločila, da hočem imeti svoji knjigi, verjetno je tam vse napisano. Knjigi sem dobila, vendar je zelo slabo razloženo kaj kam paše, tako da prosim za pomoč oz inf. Ni mi jasno kaj je s sadjem, v knjigi so cele kombinacije, na internetu pa piše da je treba vsako sadje jest posebej. Ni mi tudi jasno kaj je s solato pri tretjem dnevu, v navodilih piše da je dovoljena zelena solata, pesa in kumarice, v samih jedilnikih pa ni nikjer omenjena. Ni mi jasno katero kocko se uporabi za juho po beljakov.dnevu (ali je dovoljena zelenjavna ali samo mesna). Ali tudi na škrobni dan piješ juho -zelenjavno? Če ima kdo, ki je to dal že skozi kaj časa, da bi mi odgovoril, bi bila zelo hvaležna, saj sem šele pri sedmem dnevu. ann
Ann pozdravljena,in kar takoj ti želim kar največ uspehov .Jz po metodi 3md hujšam že en mesec in pol . Sadje in zelenjavo lahko ješ kadar si lačna ,ker sta to nevtralni živili.Sadje recimo ješ na vsaki dve uri en kos ,eno jabolko ,čez dve uri eno jabolko itd. Jz solato jem skoraj vsak dan tudi ko mam sadni dan ,razen ko mam vodni dan Jaz juho pijem samo na beljakovinski dan in sicer kakršno mam doma .Lahko je tudi kuhana doma ,kadar imam še govedino,ali pa iz kocke lahko govejo,kokošjo ali zelenjavno. Srečno. Radi in lepo se imejmo ursa40
Hojla! Ann,pozdravljena še ti med nami. Sicer ti je Ursa40 že nekaj odgovorila,jaz ti bom pa še več. Z sadjem je tako,da ga ješ za zajtrk in sicer dva kosa sadja ene vrste,kar pomeni da poješ recimo dve hruški ali dva pomaranči... Mandarine so manjše,zato lahko poješ tri ali štiri.Jagod ali borovnic poješ eno skodelico. Če si do kosila še lačna,še vedno lahko poješ kakšen kos sadja. Na sadni dan pa lahko ješ za kosilo tudi več različnega sadja skupaj,naprimer sadno solato.Seveda pa lahko na sadni dan ješ tudi zelenjavo,solato,paradižnik,kumare,papriko,kislo zelje.Jaz na sadni dan za kosilo najraje jem dušene bučke z paradižnikom,zravem pa zeleno solato. Na OH dan jem poleg testenin vedno tudi solato,pa gredo kile vseeno dol.Ti si jo kar privošči. Tista juha ali jo piješ ali pa ne,nima take veze. Raje pa se izogibaj kock,veget in podobnih stvari,zato raje pij doma skuhano mesno juho,najbolje piščančjo ali govejo. Jaz si skuham večjo količino juhe in jo zamrznem. Na škrobni dan ne piješ juhe,lahko pa ješ juho iz škrobne zelenjave,naprimer krompirjevo. No upam,da sem ti kaj pomagala! Sicer pa niti ni treba preveč komplicirat.Ko boš že nekaj časa na dieti,si boš zapomnila,katere jedi spadajo v kakšen dan in boš ugotovila,da je ta dieta čisto enostavna. Kajne punce! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Dekleti, najlepša hvala za vajin trud pri pisanju odgovora. Lepo sta mi pojasnili. Zelo sem vesela, da sem se odločila za to dieto, sem namreč eden tistih primerov, ki je že večkrat shujšal, pa vedno znova obupal in pridobil vse nazaj. Komaj en teden je za mano, pa se že počutim veliko boljše, imam več veselja do življenja.Tudi 5 kg imam že manj (samo jih imam ogromno). Mi je pa ta dieta všeč, ker je na las podobna tisti od Judy Mazel, po kateri sem se že enkrat prehranjevala. Samo pri meni je vedno problem, da obupam, ko pride kakšna osebna stiska. Vse, ki imate res veliko kg preveč vabim, da se čimprej odločite, ker je to res krasna dieta. Za mojo odločitev je bil kriv članek v Financah, ki pravi da se ta dieta širi tudi na Hrvaško (je celo najbolj prodajana knjiga), pa tudi drugod po Evropi. Rekla sem si, če je toliko ljudi zadovoljnih z njo, moram biti tudi jaz. Pa ni treba takoj začet z gibanjem in telovadbo(mislim da je to glavni vzrok, da se otepamo začetka), za začetek je dovolj samo dieta, kasneje pa samo od sebe pride tudi gibanje. Še to, po tem načinu prehranjevanja sploh nisem nič lačna. En lep pozdrav! ann

Pozdravljene!

Danes je moj prvi dan. Čeprav sem se 100% odločila, je še vedno malo dvomov. Že velikokrat sem hujšala in se redila, sedaj je pa treba red narediti. Imam pa samo eno vprašanje. Koliko kaj shujšatev eni dieti in ali mogoče veste koliko so največ shujšali, pa ne v knjigah ampak v resnici. Hvala že v naprej. Sedaj se vam bom redno oglašala, če me seveda vzamete medse.

JORDI

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti