Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Aki, napiši prosim recept za polnozrnate miške, jih imam namreč zelo rad. Bojan Z.

Hojla punce,

predvsem mariborčanke in okolišanke, če vas zanima naslednje predavanje, se ga udeležite:  

SOBOTA , 10. MAREC 2007

Do idealne teže na naraven način

Planet Tuš, Maribor

Pokušine, meritve, svetovanje in animacija od 10. do 14. ure.

Ob 11. uri predavanje: 90-dnevna ločevalna dieta

Številni izvajalci v Sloveniji in v tujini so  ločevalno dieto preimenovali v novo kulturo prehranjevanja. Naredite prvi korak v smeri: več zdravja, več boljšega počutja, manj kilogramov in več življenja!

Slišali boste skoraj vse o 90-dnevni ločevalni dieti, njenih prednostih in posebnostih, na vaša vprašanja pa bosta odgovarjali avtorici diete Breda Hrobat in Mojca Poljanšek. Vabljeni v svet zdravega prehranjevanja.

Na stojnicah boste lahko preizkusili živila, ki pomagajo uravnavati telesno težo in pospeševati našo presnovo na naraven način. Spoznali boste okusne zamenjave za sladkor, rafinirano moko in slabe maščobe. Putka Zdravka bo otroke poskušala navdušiti za zelenjavo. Lahko se boste posvetovali s strokovnjakom za prehrano in si dali izmeriti indeks telesne mase in maščob.

Lep dan še naprej

SMILE28

Jaz bi tudi imela recept za miške

Stripy007

Pozdravljeni vsi!

Kak ste?

Kaj počnete?

Meni je računalnik crknil v službi in je kar malo krize. Danes imam sicer drugega, ker ene ni in sem lahko preko njega prijavljena v sistem. Upam pa, da ga dobim kmalu, saj če ga ni, si danes v službi, če imaš tako delo lahko precej izgubljen.

Jaz imam v službi okno na široko odprto in moram priznati, da prav paše...na sebi imam debel pulover, tak da me ne zebe.

Tudi mene zanima recept za miške pa upam, da kmalu...ker imam danes OH dan.

LP

saby
Lep pozdrav iz sončnega Maribora! Smile28, hvala za sporočilo, pridem do planeta Tuš, saj stanujem kar blizu (Nova vas). Morda se celo tam vidiva? Aki, prosim za recept za polnozrnate miške? Vnaprej hvala. riba-ribica

Hojla!

Aki,seveda,le kar na dan z receptom!Superca,si res!

Jankica,kaj mi delaš,a veš da mi zdaj špeh raste.

Punce,mejte se lepo! 

Naj vsak dan bo s soncem obsijan

Evo mene in recept za .

Polpolnozrnate miške brez jajc in mleka

250g polnozrnate moke ( lahko pirine)

250g polbele moke T 850

5 g soli

50g sladkorja

20g kvasa

50 ml ruma

50 ml belega vina

sok 1/2 limone

200 ml vode (vseh tekočin skupaj naj bo približno 330 ml)

naribana lupinica 1 bio limone in 1 bio  pomaranče

50 - 100g grobo narezanih mandljev

50-100g v rumu namočenih rozin

Sladkor v prahu za posip

Zamesite testo in pustite 2x vzhajat in potem spečete kot katerekoli miške. Meni so zelo dobri. Ravno vzhajajo mi, čakam da jih spečem za jutri.

Dobro peko želim.

Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 19. feb 2007 20:06:12

Eh, Marjetka cvetka, sploh ne vem, kaj ti delam. Mogoče pa gre za delovanje na daljavo. Veš, gledam dobrote na mizi, jih poizkušam, tudi prenajem se jih - ampak saj veš: pust, pust, masten okrog ust. Ja, sram me je, jem in jem, zraven pa vem, da ne smem (toliko) in bi rada vso to dobro hrano nekam poslala. Mogoče se je pa ta začela lepiti nate??? Le kdo bi vedel?

Ko sem delala Recine krofe, sem beljake porabila za Hitro, dobro in poceni (od Rikota). Tašča pa je naredila krofe (po svoje) iz 12 rumenjakov, iz beljakov pa sem jaz spekla Beljakov biskvit z dodatkom čokolade, orehov in rozin. Saj je dobro, malo preveč sladko, ampak našim ne gre. Tako, da ga napadam v glavnem sama. Joooj! Drugič bom beljakovem biskvitu raje dodala še kakšno celo jajce in manj sladkala.

Včeraj je bilo na radiu govora o bolj zdravih krofih. Nekatere sestavine lahko zamenjamo, in sicer:

belo moko s pirino moko, mleko je lahko kozje, uporabimo rjavi sladkor, ne dodamo ruma, namesto masla uporabimo drugo maščobo, olje za cvrtje pa naj ne bo sončnično, ampak npr. repično ali koruzno. Tudi marmelado lahko zamenjamo za bolj zdravo (npr. brez dodanega sladkorja).

Aki,  ti pa vedno pogruntaš kaj dobrega in zdravega - bravo! Ali tele miške zaradi mandljev in rozin niso pretežke? No, oprosti za vprašanje, ker jih še nisem probala, pa že nekaj komentiram ...

Pa veselo pustovanje želim vam in vašim otrokom!

jankica

Zaradi rozin in mandljev so te miške nekaj posebnega. Sem napisala okvirno od 50- 100g, ker nisem tehtala. Dala sem vsakega  eno pest in pride le tu in tam kaj od tega pod zob. Rozine nadomestijo sladkor, mandlje pa lahko tudi izpustite, bo še bolj po pravilih. Prvi dan so super- vsaj meni , drugi dan so pa bolj suhe kot običajni krofi, tako da ne delat na zalogo.

Kdor se pa še ni spoprijel z bolj polnozrnatimi sladismi, pa naj  za prvič da samo malo polnozrnate moke med 850( skupna teža moke je v vsakem primeru 1/2 kg). Lep pozdrav

Aki
da se pohvalim - v soboto je bil moj prvi vodni dan. v prvem mesecu zgubila 5 kg. sicer pa se diete ne držim tako strogo, sem si jo malo prilagodila. Cilj - do Velike noči še nadaljnih minus 5 kg. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti