Ločevanje živil 90. dni - 5. del

No, ja tudi jaz imam danes škrobni dan, pa sem si samo juhico z rižkom privoščila, zvečer bo pa spet malo drugačen kavbojski fižol. Zelenjavno lazanjo si pa lahko na OH dan privoščiš, samo, da je brez bešamela in sira seveda. Pa sedaj je Barila celo polnozrnate lazanje na trg poslala, tako, da mislim, da ne bi smelo biti problema. Sicer ste mi pa dale idejo za jutri. Še 4 dni do mojega mesečnega tehtanja in merjenja, jao me je kar malo strah. Smejte se in lepo se imejte! Levinjav
Jankica, recept sem jaz našla prav na temi, kjer sem potem objavila slikco, je pa to sicer Najpiškot 2005 po izboru Lise, recept pa je objavil tudi Merkur v svojih reklamnih materialih in na spletu. Evo tu je link (http://nakup.merkur.si/nasveti-namig.asp?id=02142&ka). Je pa res enkratnega okusa, jaz sem ga pekla še večkrat med letom, za uverturo tudi že letos oktobra za možev rojstni dan. Božično-novoletne peke pa se še nisem lotila, saj veš, česa me je strah. Imam že cel teden vse sestavine za Jadine čokoladno-bananine mehke kekse in brizgano pecivo, o katerem je tekla beseda tudi na kulinariki, pa kar odlašam. Morda začnem danes, zdaj ko sem spet prišla na svoj red v prehrani (3 dni, ha ha). Pa Nena-morje me je tudi že navdušila za speculase, ampak še nisem izbrala, po katerem receptu jih bom delala... Upam, da mi ostale ne boste zamerile, ker link objavljam tukaj, saj ga lahko ukomponirate v kak svoj OH dan, potem pa jih pospravite do praznikov. Če vam jih ne bodo drugi pojedli. Jaz sem jih morala lani peči večkrat, so preveč dišali, da bi počakali praznike... Mojo slikco pa najdete na tej strani (http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5137), Jankica, recepta pa tam, kjer sem ga lani našla tudi meni ne uspe več najti, je pa preveč strani, da bi šla vsako posebej odpirat. Encijan
Encijan, najlepša hvala. Tudi meni se ni dalo pregledovati vseh 39 strani lanske teme. Gledala sem na začetku in pa na strani 11, 12, 13, potem pa sem kar tukaj vprašala. Tudi jaz upam, da ostale ne bodo zamerile, je pač tak čas, da radi kaj lepega in dobrega spečemo. Ko sem zdajle prebrala recept za dišavni piškot, mi je kapnilo, da imam recept sigurno doma nekje med neštetimi papirji, saj sem lani celo kupila piment samo v ta namen. Piment je še vedno zapakiran in očitno potrpežljivo čaka, da se izkaže v omamno dišečih piškotih. Tudi jaz kar odlašam z božično peko, za Miklavža sem spekla le razpokane piškote, ki so bili sicer lepi in dobri, tudi mehki, vendar malo preveč sladki. Potem sem hotela narediti medenjake, malo odlašala, nazadnje pa sem jih kar kupila. Letos se bom prvič lotila "orehov", model že imam, pa cimetovih zvezd tudi še nisem delala. Začinjene piškote sem lani delala dvakrat, tudi letos jih bom, pa linško pecivo... Uf, me je kar zaneslo... jankica
Živjo punce! Kaj že pomeni če kdo potihne.....? Ja priznam grešila sem!!! Oz. grešim!!! Čez vikend sem pridelala 1 kg. Čav
joooooooooj.. jst sm tut grešila dans.. mam Vitamine pa sm jedla zelje pa od polovice polovico pečenice.. joj dejte me kregat!!! Strelca
Bom HUDA zelo!! A sta sedaj zadovoljni?? Rožica zakaj pa grešiš?? A si nehala z dieto. Upam, da ne??? Strelca tebe bom pa po nagi r...., he, he.... Ah vsaki se lahko to zgodi, mislim, da je ni, ki nebi grešila. Ljudje smo krvavi pod kožo. Saj ne bosta vač, a ne A obljubita, ker potem obljubim tudi jaz da ne bom več. GREŠILA seveda. Jaz imam čez tri dni tehtanje, tako, da ne grešim. Danes grem spet na fitness. Me je moj prehlad kar malo zdelal, tako, da sem prejšnji teden šla na fitnes samo enkrat. Bom za kazen ves teden hodila vsak dan. No ja smejte se in lepo se imejte!! Levinjav Sporočilo je spremenil(a) Levinjav dne 12. dec 2006 18:49:20
Hay, punce. Spet se vam malo oglašam. Danes imam 30. dan diete, včeraj sem bila vodna in mi sploh ni bilo nič hudega, sem se bala kako bom zdržala pa mi sploh ni bilo težko, čeprav sem pa res danes zjutraj prav komaj čakala, da pojem sadje, ker sem bila toooooolk lačna, danes sem pa jedla hrenovko in zeleno solato. Popoldne se pa nisem mogla upret pršutu, zdaj mi je pa žal,ker sem tok žejna, no ja je bil vsaj brez kruha,..... že grešim, kajne...... Dajte me hitro kregat. Jutri bo en mesec odkar sem na dieti in jutri se tehtam. Joj me prav zanima kaj bo pokazalo. PA PA darja2
Ohoj punce! Ja, Rozica, imas prav... ce nekdo potihne potem... Pa razmisljam zdajle, kaj nekaj se dogaja te dni? So kaksni "cudni" valovi v zraku, neka "jedilna" energija ki se je preplavila in nam nagaja? Saj vendar je "tista" luna ze mimo in se ne moremo vec zgovarjat nanjo; PMS-ja pa menda tudi nimamo vse naenkrat, kaj? Oh, zdaj pisem "neumnosti" in zlagam besede kar tako v "brezveze", ker je to lazje kot pisat in priznat resnico; Se posebej ker... Ja, res je bilo (in je zal se) "hudooooooo" zdaj par dni. Kar se tice vsega "kuhinjsko-jedilnega" namrec. Zal se mi je vse "sesulo" v nedeljo, ko smo imeli neke vrste "izlet" in sem tako ostala brez svojih obrokov oz. ritma kot si ga sama dolocim... In od tega je sicer ze par dni, jaz pa se kar "norim". Ceprav si vsak dan zjutraj recem: neeeeeeeehaj, danes spet tako kot "znas", potem pa kar... Kot da moram nadoknadit vse za nazaj (in ne, nisem se lotila tega prehranjevanja zdaj decembra kot je omenila jankica, ampak se grem vse tole (!) ze kar nekaj casa, vmes pa...), in se posebej mi zdaj "mesajo strene" decembrski priboljski - v obliki stirih sort piskotkov ki sem jih pekla prejsnji teden - za druge seveda, zdaj pa... Tezko je, prav res. Se posebej ko takole "iztiris", se spet vrnit na tisto svojo pot; Pa vem da moram, ker se potem pocutim kot je treba in ... Mi je pa ze zdaj obupno tezko, ko pomislim na to, da so "velike" pojedine tega leta se pred vrati, s tem pa spet nove "priloznosti" za... Pa se za hip oglasi "zlobni glas" v glavi in pravi: ah, pa se ti sploh "splaca" se zdaj "mucit" se te dni, ko pa bo potem spet... Grrrrrrrrrrrrrrr Joj, kako zelo zelo zmesan tale post. Pac tak kot moje pocutje ta hip. Kar grem zdajle. Vasa dezela je tako in tako se v "pol spanju". Pa bom mogoce kaj drugacne volje cez par uric ko se se kaksna oglasi in napise kaj bolj vzpodbudnega za tole sredo. pozdrvacke vsem! Teja teja-kit.
Nekaj je v zraku...... nekaj, kar nam meša štrene..... Ampak, punce, že to, da smo tistega vraga zaznale, že to je veliko... in ukrepamo, kakor vemo in znamo, kajne? Le kje se skriva Marjetka cvetka - ali tudi greši? Še dobro, da nam jih je Levinjav malo napela! Levinja, kako si ti pridna! Strelca, pol od pol klobase ni veliko, zelje pa je super za hujšanje. Upam, da si si privoščila velikoooo zelja. Darja2, iskrene čestitke za uspešno izpeljani vodni dan Rezultat bi bil še lepši, če bi se tehtala takoj zjutraj po vodnem dnevu, toda nič zato, verjetno si tudi danes zelo zadovoljna. Pršut pa tudi paše na B dan, voda pa itak vsak dan, pa če si žejna ali ne. Teja-kit., če ločuješ hrano že dalj časa, se ti verjetno že malo pozna na kg in obsegu, sigurno pa kile vsaj gor ne gredo, kajne Lep pozdrav vsem! jankica
Danes ste pa fullllll redkobesedne. No vam moram sporočit, da sem po enem mesecu diete shujšala 8 kg. No ja na hlačah se že kar pozna ampak punce gremo dalje, kajne.. JA JE PA TUDI RES, DA SE NISEM VES ČAS DRŽALA IN SEM TUDI GREŠILA, ČE BI BILA SKOZI PRIDNA BI BILO POMOJE TUDI VEČ IZGUBLJENIH KILOGRAMČKOV PA BO ŽE. SEM KAR ZADOVOLJNA, NO. darja2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti