Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dekleta, tista, ki delata vaje same... Jaz hodim na pilates pod vodstvom že 2 leti, pred tem pa sem jih poskušala delat sama doma. Povem vam, da je razlika očitna. Vsaj za začetek, bi vam resnično priporočala vodeno vadbo, da se naučite pravilnega dihanja in pravilnih položajev hrbtenice in križa, kajti z nepravilno vadbo se lahko resno poškodujete. Mi nikoli ne delamo stotke takoj na začetku, ampak je potrebno najprej ogrevanje, to je dihanje leže, medenična ura leže, namestitev prsnega koša leže in tako naprej. Najbolj pomemben pa je položaj križa, ki mora biti kadar so noge v zraku obvezno na tleh, kadar pa so noge na tleh pa je dvignjen, tako da lahko položite dlan spodaj. Pilates je zelo dobra vadba, zelo pomaga pri oblikovanju telesa (ne pri hujšanju), je pa res zelo pomembno da ga pravilno izvajate. Držim pesti za vse vas.
Zdravo ob prebiranju te teme me je prijelo da bi se te shujševalne kure tadi jaz lotila. Če sem prav razumela traja 90 dni. Prvi dan proteinski (meso ali jajca ali sir ali jogurt,zatrk sadje, večerja isto kot kosilo le 50% manj,). Drugi dan škrobni (fižol grah...), tretji dan ogljikovi hidrati (testenine pica...) ,četrti dan sadni. Vodni dan pa vsakih 30 dni. Ali sem prav zakapirala? Zanima me solato lahko jem vsak dan, ali kruh tudi? Fino bi bilo za nas začetnike da bi ve ki hujšate napisale zraven npr.beljakovinski dan jedla sem to in to. S tem bi za vsak dan dobila idejo kaj naj skuham oz. kako naj prilagodim kosilo da bo za vse prav namreč imam moža "mesoholika" otročki pa malo mešano. Najstarejši testenine druga močnate jedi tretja pa po atiju meso na meso.Najbolj sem skeptična glede sadnega dneva ker od vsega sadja jem le melone in banane.Kako bi zdržala vodni dan pa ne vem.V glavnem če se kateri da zraven napisat kateri dan ima in kaj točno je jedla bom zelo vesela in se že vnaprej zahvaljujem sama pa bom poskušala to temo čisto vso prebrat pa bom gotovo dobila kaj več idej in se bom lotila hujšanja čimprej.
Nincika, zdravo! Če boš vse to prebrala, boš resnično shujšala, saj to je že 5. del. Zmanjkalo ti bo namreč časa, da bi jedla. Vodni je vsak 29. dan. Na sadni dan lahko ješ tudi zelenjavo, eno vrsto v enem obroku, enako sadje. Tisti dan lahko ješ 5 obrokov, tudi sadni sok je že en obrok. Solato lahko ješ vsak dan. Manjši košček kruha lahko poješ k mesu ali pa na OH dan za večerjo namesto tortice, sladoleda. Jaz sem takrat pojedla običajno kos kruha z marmelado. Če bi spekla pecivo, bi verjetno pojedla več. Veliko mi je pomagala tudi knjižica, katero imajo po samopostrežnih trgovinah, verjetno še kje drugje. Naslov je Prvih 90 dni Ločevalna dieta, na sliki je ena ženska s tehtnico. Tako po spominu. Naj me še druge dopolnijo, verjetno sem marsikaj spustila. Veliko uspehov pri hujšanju ti želim! riba-ribica
Nincika na forumu zdrava prehrana ti pod recepti za 90 dnevno dieto so naše sotrpinke zelo veliko receptov napisale, pa tudi marsikateri jedilnik se najde, ki zelo olajša kuhanje. Jaz osebno vsakič kaj najdem, potem dopolnim ali spremenim, moram reči, da odkar sem na dieti som sama iznašla vsaj 3 nove recepte, ki so všeč vsej družini, pod pogojem da dodam za njih še kos mesa seveda, ker imam dva kar velika mesojedca. Drugače je 90 dnevna dieta dobro opisana na telem naslovu: http://mojplanet.com/dieta Levinjav
Slavi1, hvala za "vaje" - sem si jih že shranila in sprintala. Verjamem Galyki, da se jih je pametno najprej naučiti ob vodeni vadbi, v dobri družbi in ob ustrezni glasbeni spremljavi. Nincika, nekaj odgovorov si že dobila, poglej pa si še "našo" internetno stran z mnogimi koristnimi povezavami http://users.volja.net/kulinarika/ jankica
Živjo punce ! Danes ste pa malo manj besedne. Če sem prav izračunala smo jutri sadne. Sem tako mešala zdaj dneve, da sploh nisem sigurna. Danes ne bo nič čokolade, čeprav mi zelo diši. Sem imela b dan Za kosilo sem jedla špinačo in pečena jaca, ostalim sem pripravila še pire krompir Za večerjo pa sem 4 rezine lahkega jošta in en lahek jogurt. Prevkar pa sem pozobala še nekaj bobik grozdja. Jutri pa bom verjetno spet ustvarjala v kuhinji tako da je moj sadni dan zelo na preizkušnji. Vendar se bom vsekakor skušala vzdržati in počakati na dovoljen dan. LP.
o Rožica danes sva pa imele enako kosilo, tudi jaz sem si naredila špinačo in pečena jajca, sam jaz sem imela isto še za večerjo, seveda pol manj. Morm rečt, da sem ful pridna sploh mi ni več težko na začetku sem bila pa non stop lačna. V ponedeljek imam pa vodni dan. darja2
Ojla punce! Ja nekatere smo pa sadne jutri. Upam, da bom čimmanj doma in da ne bom mislila na hrano. Po moje bom do dveh na faksu potem pa malo lutat po Lj. Sicer ni zdaj nobenega efekta zvečer lučke gledat, ker je tak december ko na havajih Kdaj bo snegeeeeeeeeeeeecc Jst sm pa imela danes za kosilo ajdovo kašo s šampinjoni.. mmmmm je bla dobra. Pa še malo zeljnate solate pa sm mela FENOMENALNO kosilo.. njamiii! Aja zanima me pa še nekaj: kam naj vtaknem sojine polpete??? Fajn spančkejte da bodo šle fajn kalorije dol Strelca
Strelca jaz tudi sem imela ajdovo kašo s šitakami. Ampak danes se bila pa ena, pa sem s mojo tamalo malo riževe čokolade pojedla. Pa takooooooooo je pasala. Žalostna.... pa tudi na fitnes nisem šla. Uf..... Levinjav
Strelca soja kot taka spada pod ŠKROB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti