Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ko tako prebiram forum, bi podala en predlog uredništvu, za katerega menim, da bi bil všeč vsem obiskovalcem tega foruma, kot tudi drugim ljubiteljem Kulinarične Slovenije ter tistih, ki se še vedno odločajo, bi ali ne bi poskusili s to "čudežno dieto"?! Uredništvo bi lahko med recepte po kategorijah dodalo še recepte po 90-dnevni ločevalni dieti - 1. dan PROTEINI (beljakovine), 2. dan ŠKROB, 3. dan OGLJIKOVI HIDRATI in 4. dan VITAMINI (sadje), za vodni dan pa se tako ve, kako in kaj ... Nato bi vsi mi, ki imamo s to dieto že izkušnje, prispevali svoje recepte in bi tako razmišljanje o tem, kaj kuhati na določeni dan, bilo čisto preprosto. Torej, kakšen se vam zdi moj predlog? Uredništvo? Lep vikend vsem skupaj in na slišanje, SuziKa (skarni1)
Skarni1, iz podobne ideje je nastala tale stran: http://3mdobroki.moj-album.com/ Nekatere so bile zelo pridne in so prispevale veliko idej, slikic, receptov, druge smo pa bolj uporabnice in preizkuševalke teh dobrot - vsaj jaz sem med njimi. LP darkad
Skarni1, ja nekaj podobnega smo že predlagale Jerneju, prav preden smo se odločile narediti "svojo" zbirko sličic in receptov, ki jo je navedla Darkad, a je takrat rekel, da je ideja dobra, a ima še prej nekaj stvari v planu, da pa bo enkrat prišlo na vrsto. Morda bo z zdaj s prenovo kulinarike ta ideja lažje izvedljiva (baza itd.) in ga bo treba na to spomniti. Čeprav malo pa lahko v miriu zadiha, kaj pravite, a? Ga spomnimo po novem letu? O tem si je z njim dogovarjala Rožica, če se ne motim, pa bo morda ona najbolje vedela povedati. Sicer pa mu bo treba poslati ZS, saj menda ne živimo v iluziji, da ima čas in voljo brati vse naše neumnosti (in seveda tudi pametne stvari ), o katerih teče beseda na forumih, sploh na našem, ki ima vsak dan kakšno novo stran... Teja, ti se pa kar še kaj oglasi z daljne Kitajske. Kar ne morem verjeti tega, kar pišeš o olju, pa maščobi in alkoholu. Ja, pač druga kultura, čeprav so tudi pri nas posamezniki radi tečni, ko je treba vse probati... Pa lep konec tedna še naprej. Encijan
Draga teja-kit. Kar slabo mi je postalo, ko si napisala, da vse plava v olju in da ne moreš izbirat jedi. Za alkohol pa itak vemo, da najbolj redi in oh joj uboga ti, če te silijo z njim. Jaz ga absolutno ne maram in zame bi bilo to kot v grozljivki. Če bi se meni to dogajalo bi bila tudi rajši doma, saj bi drugače še bruhala ob pogledu na vso tisto maščobo. Praviš, da si malo naša. Jaz pa menim, da si ti čisto vsa naša in čisto malo kitajska. Se strinjaš? Sicer pa imam danes na programu škrob in dan bo minil brez posebnosti. Lepo se imejte in popijte veliko vodice. Ti teja-kit, pa se še kaj oglasi, da kaj podebatiramo. LP! fakin712
Tako,dekleta,danes se vam ponovno pridružujem,malce sem kar skrenila iz poti,mi je ušla zadeva iz vajeti,pa sem se odločila,da se spet držim ustaljenega reda 3md.Sem pridelala 3 kg in je treba ukrepati,da ne bo gorela rdeča luč Saša
Aja? Saša, a ti si tudi skrenila s poti? Jaz se pa čudim, kako sem lani lahko cel december vzdržala po pravilih 3md, razen, namenoma, božičnega in silvesterskega večera. Letos pa me že navadni piškoti zanesejo! Mimogrede, Encijan, kje na kulinariki pa je objavljen recept za dišavne piškote - jih kljub plusku ne najdem, samo sline cedim ob tvoji slikici? Pa ne se preveč sekirat za vsak kilogramček, tudi ti pašejo zraven novega srčka. Potem pa ... itak obvladaš ... kaj bi pisala Teja-kit, en lep pozdrav tudi od mene. Kakor vidim, imaš močno voljo, zato verjamem, da ti bo uspelo. Zanimivo, da si se za hujšanje odločila decembra, ki je poln skušnjav. S tem si boš prihranila tudi kakšen prav na hitro pridobljen kilogram, kar pa je zate velik plus. Kitajce in njihove običaje si verjetno že kar dobro spoznala, zato si se odločila tako, kot si se. Se strinjam, da je glede kombiniranja hrane, pri nas lažje. Jaz sem bila v zadnjem letu na dveh porokah. Imela sem sicer bolj pozno beljakovinsko večerjo, potem pa sadje, sadje, torta, sadje ... in pa velikooo vode. Če pa greste na praznovanje podnevi, je to seveda dosti lažje - mislim, niste toliko psihično obremenjeni s tole dieto. Gajka, lep pozdrav tudi tebi. Veš, če enkrat ali dvakrat skreneš, se na tehtnici še ne pozna veliko. Itak pa se večina nas ne tehta vsak dan, tako, da nimam ravno merodajnih podatkov, ha, ha. Hudič je, če se to ponavlja in če stalno popuščaš. Fakin712, bravo zate in za moža, dobra sta! En lep pozdrav od skesane grešnice, ki se je včeraj prenajedla raznoraznih piškotov in peciv. jankica
No jst mam pa danes OH dan in sm se pregrešila z zelenjavno lazanjo. Zame je to že napredek, da nism jedla mesne lazanje, tko da me ne preveč kregat. Mal me pa lahko Strelca
zdravo strelca! Saj zelenjavna lazanja ni tak greh - testenine in zelenjava - to pa ni nič napačnega??ali pač? lp
Tudi jaz to večkrat jem na oh dan,mislim da je to vredu.Bodo bolj izkušene povedale če imam prav,jaz imam danes škrob,sem jedla pasul zdele grem pa na skodelico čaja mi bolj paše kot voda.Lep dan čau čau. kepca
Tudi jaz to večkrat jem na oh dan,mislim da je to vredu.Bodo bolj izkušene povedale če imam prav,jaz imam danes škrob,sem jedla pasul zdele grem pa na skodelico čaja mi bolj paše kot voda.Lep dan čau čau. kepca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti