Pozdrav punce (in fantje - tisti, ki ste v vlogi "prikolic", ampak vseeno nekako "ujeti" v tole

)
Naj povem, da sem ena tistih "skritih", kar pomeni, da vas sicer redno berem, se vsakodnevno "napolnim" z delom vasega optimizma, podpore, dobre volje in se cesa, do sedaj pa nisem imela nobenega (velikega) vprasanja oz. "navdiha", da bi se sama kaj dodala...
No, danes pa je tako, da tudi "aktivno" vstopim v vas "klub" in vas povprasam po vasih, velecenjenih izkusnjah, kakrsnem koli mnenju, nasvetu...
Gre pa za tole: Aja, seveda naj povem se, da sem tudi sama med tistimi, ki se trudim na podrocju "klestenja" mascobnih oblogic, sicer jih ni tooliko prevec, ampak menda pravijo, da ni nikdar tako dobro, da ne bi moglo biti se bolje...
In zdaj koncno vprasanje: No, verjetno nisem in ne bom prav edina, ki ji je mesec december malo "tezji" kar se tice tega, da lepo ostajas pri svojem zapovedanem oz. samo-dolocenem jedilnem rezimu. Res ni vedno lahko ostati (le) pri svojem krozniku cesarkoli ze, ko pa zraven tebe za mizo nekdo lize prste ob pac cem, kar bi tudi ti, pa ves da ne smes... In ravno v tem mesecu je taksnih priloznosti se toliko vec; Vsa druzinska, poslovna itd. praznicna kosila, vecerje, in pa seveda vsi vmesni "priboljski", na katere naletis na vsakem koraku pa je treba samo pripreti oci in iti mimo s polnimi usti sline... Ooooh kako je vcasih resnicno tezko, kljub vsem dobrim namenom, pa vendarle...
OK, vec ali manj mi uspeva drzat se svojega ritma hrane, vsak dan si sama pripravim vse obroke, jem le izkljucno doma pripravljeno hrano...
Ampak: danes sem bila povabljena na vecerjo k znancu, ki praznuje rojstni dan, pa sem povabilo z (ne cisto resnicnim) izgovorom odklonila, oz. se opravicila in rekla da pac ne morem priti. In to je zdaj tisto kar me noro "zuli". Moja situacija je trenutno taka, da grem komaj kam od doma, priloznosti za druzenje s komerkoli so precej omejene, takrat pa, ko bi bila za to priloznost, jo "moram" zavrnit zaradi hrane...??? Problem je v tem, ker sem tip cloveka, ki obvlada situacijo le po sistemu: vse ali nic. Kar pomeni: ali se drzim ali pa se mi vse porusi ker ko zacnem enkrat gresit, si recem: no, saj zdaj si pa ze itak, torej izkoristi to priloznost, ta dan etc.. in si "privosci" do konca; Vem da je to precej noro, niti najmanj dobro, ampak tako pac je in s tem se spopadam pac kakor dobro vem in znam. Kar spet pomeni, da vem, da se moram na vsak nacin izogibat cim vecim situacijam, ki bi me znale spravit v skusnjavo in "sesule" moj ritem, trud...
In po drugi strani si spet recem: hudica, ali to res pomeni, da se moram popolnoma "izolirat", preskocit vse "lepe" (!?) trenutke, ki so pac tolikokrat tako ali drugace povezani s hrano... Grrrrrrrrr...
Vse to me noro zalosti. Ampak ce postavim cisto konkretno na tehtnico vsaj danasnjo situacijo, si recem ok, mi pac ta (danasnji) dogodek oz. clovek ki me je povabil ne pomeni toliko (kar je cisto res), da bi bila zaradi tega pripravljena reskirat svoj notranji (prehranjevalni) mir in poleg danasnjega "gresenja" tvegala se par "norih" dni za zraven (kar se je tolikokrat zgodilo v preteklosti)...
In koncno vas vprasam, vse vas ki se trudite tukaj, kako se znajdete v vseh teh situacijah? Res je, da kot sem ze rekla tole danes ni tako tezko "preskocit", vedno pa ni tako. Seveda se ne morem na tak nacin izognit vsem (ozje) druzinskim slavjem in "pojedinam" ki pasejo zraven; Posledice pa...

Ne prav vedno, saj mi pac vcasih tudi uspe ostati znotraj se sprejemljivega, najveckrat pa...
Joj sem bila dolga. Pa prav. Mi je pac zdajle lazje ze zato ker sem tole delila z vami, ker verjamem da jih je/bo kar nekaj med vami takih, ki se tudi nekako "prepoznate" v vsem tem...
In ker je vse tole se toliko bolj aktualno v teh dneh, verjamem da imate na zalogi kaksno skrito resitev ali pa vsaj izkusnjo kako se vam izidejo podobne situacije...
Lep pred-vikend dan zelim vsem in vam za zraven posiljam se vreco pozitivnih in "vzdrzljivih" valovckov in pa pozitivne energije, ki naj vam pride prav v kaksnem (hudem) trenutku skusnjave!
prijateljski pozdravcek,
Teja
teja-kit.