Pozdravljene, drage moje prijateljice "preko spleta" oziroma stare in nove hujšarice

Najprej naj povem, da držim pesti za jutrišnji vodni dan vsem, ki ga imate po vrstnem redu, kakor tudi tistim, ki se boste držale polne lune in boste tudi samo "tekoče".

Lencca, škrobne jedi lahko mešaš med seboj, sadni dan pa najlažje preživiš z dobro voljo in pozitivnim razmišljanjem. Na vitaminski dan imaš lahko več obrokov, sadje naj bo enovrstno pri enem obroku, pri naslednjem (čez uro ali dve) pa je lahko druga vrsta. Za kosilo si lahko privoščiš zelenjavno juho (tudi Dietna juha iz Ete včasih pride prav, če je stiska). Vmes pa veliko tekočine. Pri hudi lakoti si privošči banano, potem pa z bananami po pameti - so zelo hranilne in tudi zapirajo rade.

Kalipso, če se kruhu lahko odrečeš, ga ni potrebno jesti, ni pa prepovedan. Torej - po želji, boljši je polnozrnati.
Misliji, čokolino in korfleksi niso priporočljivi, bolj zdrava odločitev so otrobi, semena, suho sadje. Jaz sem si večkrat za OH večerjo namesto sladice privoščila jogurt z otrobi, semeni in rozinami, potem pa še rebro 70% čokolade.
Mlečni zdrob, mlečni riž in podobne stvari niso po načelih ločevanja živil, lahko pa si jih privoščiš za OH večerjo. Samo mleko in mlečni izdelki pa se uživajo na beljakovinski dan, vendar se ne smejo mešati z jajci in mesom.

Lep dan vam želim, jutri pa ne pozabite nastaviti Miklavžu.

Ups... toliko časa sem pisala, da ste že druge prej odgovorile... Sicer pa v začetku tudi jaz nisem mešala škrobnih živil, potem pa sem jih postopno dodajala vedno več - se mi je zdelo fino, da je lepo pisan krožnik in hrana raznovstna, kolikor se le da v mejah ločevanja.
jankica
Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 04. dec 2006 13:22:38