Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Čestitam, Suzika, ampak tudi mene zanima, koliko to znese v kilogramih. Saj nam boš zaupala, kajne? riba-ribica
No rojstni dan je za mano... morm rečt, da nism tako zelo grešila kukr sm mislna, da bom. Danes naj bi imela sicer sadni dan, pojedla pa sm kos purana in zelenjavo. Sploh nism mogla krompirja zraven jest.. ne vem zakaj.. ni mi pasalo. Jutri pa vodni dan.. joooooj... Strelca
Strelca, jaz imam podjutrišnjem vodni dan in bo tudi ajoooj. Pa bova že preživele vsaka svoj vodni dan, potem pa veselo naprej na naslednjih 30 dni do novega vodnega dne.... Levinjav
Pozdravljene. Danes sem imela OH dan in sem ga lepo zdržala. Za večerjo sem spekla jabolčni zavitek, kamor sem dala čisto malo sladkorja in moram povedat, da je bil zelo dober. Zame sploh, ko pa imam tako rada sladice. Ampak zdaj se držim diete in so na programu samo na OH dan in še to v majhni količini. Jaoooooooooo! Jutri pa imam vitaminski dan in se ga že veselim. Pa seveda veliko vodice čez dan, da gredo kalorije in strupi hitreje iz telesa. Imejte se še naprej lepo in veliko uspeha vsem. LP! fakin712 Sporočilo je spremenil(a) fakin712 dne 04. dec 2006 09:28:14
Fakin712 tole s vitaminskim dnevom se pa dobro siliši. Jaz mu vedno pravim horror dan, ker ga vedno tako zelo preživim. No ja jutri je pa tekoči dan, he, he.... Smejte se in lepo se imejte! Levinjav
Kot izgleda sem zamudila začetek "skupinskega hujšanja" z ločevalno dieto. Rada bi vsaj eno sotrpinko za vzpodbudo in izmenjavo kakšnega recepta. Zanima me še nekaj. Ob dnevih, ko so na vrsti škrobna živila, ali lahko mešam več živil naenkrat (krompir, fižiol v zrnju, riž, grah,...). Kako je najlažje preživeti sadne dneve? Pozdravljam vse! Lenca Lennca
lp vsem skupaj! no js zaenkrat se še ne prehranjujem na ta način, čeprav bi mi bilo všeč spraviti dol kakih 5,6,7 kil. me pa zanima nekaj stvari. sicer sem malo brala forum, samo nisem našla, pa rajši vprašam, ker ve vse ste že prekaljene mačke na tem področju in točno veste kaj se lahko skupaj je in kaj ne. me zanima: -kako to, da se lahko je kruh zraven beljakovinskega obroka? kaj ni kruh škrobno živilo? -kaj je z muislimi, čokolinom in cornflakesom, js namreč te stvari obožujem in dostikrat jem to za zajtrk ali večerjo ali tudi malico? - kaj pa mlečni zdrob, mlečni riž, koruzna župa in vse ostale mlečne jedi? upam, da se bo kateri dalo razložit. najlepša hvala vnaprej. pa veliko izgubljenih kil vam želim. goga sam da se kuha..
Lennca pri škrobnem dnevu raje ne mešaj vseh opisanih živil skupaj. Sadne dneva jaz osebno zelo teško preživljam, malce si pa pomagam s čajčki in poskušam se čim bolj zaposliti, da pozabim na lakoto. Kalipso, jaz osebno pri beljakovinskih dnevih zraven ne jem kruha, ker si pravilno opazila, da je OH živilo. Tudi kadar imam OH dan ga ne jem, nekako mi ne paše. Cornflakesov se pa raje izogibaj, ker so polni skritih sladkorjev in je potem mešanje OH in beljakovin, ker mleko naj bi bil popolen mlečni obrok. Kadar piješ mleko naj bi zraven pojedla le zeleno solato. Prav tako v dieto na žalost ne spadajo mlečni zdrob, riž... ker je tudi tukaj mešanje med škrobom, OH in beljakovinami. Na žalost tako je.... Meni je tudi zelo hudo, ker izredno rada kuham in še raje dobro jem.. Smejte se in lepo se imejte!! Levinjav Sporočilo je spremenil(a) Levinjav dne 04. dec 2006 12:56:34
Sicer sem to že povedala na prejšnjih straneh foruma, pa nič zato. Izgubljeni centimetri nimajo nič skupnega s kg, morda le malenkost, vendar sem prepričana, da je vse skupaj posledica rednih vaj pilatesa ... torej 20 kg manj. Pred mano je še nekaj dni diete - jutrijšnji sadni dan, sledi vodni dan in še štirje dnevi, nato pa vzdrževalni ciklus. Jupiiiiiii ... ;) Lep pozdrav vsem sotrpinkam, še posebej pa hvala rožici, jankici, darji2, rafaelli in ribi-ribici :¤ za vzpodbudne besede in čestitke, SuziKa Sporočilo je spremenil(a) skarni1 dne 04. dec 2006 23:16:56
Pozdravljene, drage moje prijateljice "preko spleta" oziroma stare in nove hujšarice Najprej naj povem, da držim pesti za jutrišnji vodni dan vsem, ki ga imate po vrstnem redu, kakor tudi tistim, ki se boste držale polne lune in boste tudi samo "tekoče". Lencca, škrobne jedi lahko mešaš med seboj, sadni dan pa najlažje preživiš z dobro voljo in pozitivnim razmišljanjem. Na vitaminski dan imaš lahko več obrokov, sadje naj bo enovrstno pri enem obroku, pri naslednjem (čez uro ali dve) pa je lahko druga vrsta. Za kosilo si lahko privoščiš zelenjavno juho (tudi Dietna juha iz Ete včasih pride prav, če je stiska). Vmes pa veliko tekočine. Pri hudi lakoti si privošči banano, potem pa z bananami po pameti - so zelo hranilne in tudi zapirajo rade. Kalipso, če se kruhu lahko odrečeš, ga ni potrebno jesti, ni pa prepovedan. Torej - po želji, boljši je polnozrnati. Misliji, čokolino in korfleksi niso priporočljivi, bolj zdrava odločitev so otrobi, semena, suho sadje. Jaz sem si večkrat za OH večerjo namesto sladice privoščila jogurt z otrobi, semeni in rozinami, potem pa še rebro 70% čokolade. Mlečni zdrob, mlečni riž in podobne stvari niso po načelih ločevanja živil, lahko pa si jih privoščiš za OH večerjo. Samo mleko in mlečni izdelki pa se uživajo na beljakovinski dan, vendar se ne smejo mešati z jajci in mesom. Lep dan vam želim, jutri pa ne pozabite nastaviti Miklavžu. Ups... toliko časa sem pisala, da ste že druge prej odgovorile... Sicer pa v začetku tudi jaz nisem mešala škrobnih živil, potem pa sem jih postopno dodajala vedno več - se mi je zdelo fino, da je lepo pisan krožnik in hrana raznovstna, kolikor se le da v mejah ločevanja. jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 04. dec 2006 13:22:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti