Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dieta je sestavljena iz 4 rednih prehranjevalnih dni in enega občasnega. Tako imamo beljakovinski, škrobni, ogljikovo - hidratni ter sadni dan. Vsak 29. dan (se ponovi 3x v 90 dneh) pa pride vodni dan. Dieta se začne vedno z beljakovinskim dnem, nadaljuje z škrobnim in konča z sadnim dnem. Ko je 4 dnevni ciklus končan se začne znova in tako ponavlja 90 dni. 29. v mesecu. oz. po sadnem dnevu je vodni dan. vem da je sadje, samo ima dosti fruktoze?? no bom kar jedla jabolka - bolje kot čokolada
saj pravim jaz sem uspešno shujšala. Je pa res da sem redno ločevala, če pa vmes grešiš na veliko, pa se seveda lahko zrediš Kar pogumno, Levinjav, ne oziraj se na mnenje drugih in vztrajaj
jaz sem pa lani prvič probala to dieto in sem shujšala 18 kil, to je blo avgusta, septembra sem pa zanosila in sm se takoj zredila za 30 kil. zdaj se pa trudim, da bi prišla nazaj na moje kile še 10 jih morm dol spravt. pa bo kar šlo no, mislim, da mam tokrat zadost volje in znam bit trmasta, če hočem. darja2
Pikica, sadje ima res dosti fruktoze, ampak fruktoza je naravni sladkor, ki v 3md oz. pri upoštevanju ločevanja že za zajtrk aktivira naš organizem in ga spravi v tek, poleg tega pa "nahrani" tudi naš živčni sistem. In privoščiš si lahko res prav vse sadje, le s količino banan in suhega sadja ne smeš pretiravati, pa priporočljivo je imeti mono obroke, se pravi, za zajtrk eno vrsto sadja, npr. 2 jabolki, za malico drugo, npr. 2 hruški... Če nimaš knjižice 90-dnevna ločevalna dieta, si preberi pravila diete na tej strani (imajo sicer nekaj napak in enkrat so zamešali Š in OH, ampak je sicer kar koristna stran): http://www.mojplanet.si/index.php?page=Predstavitev_d Tudi B, Š in OH obroki so vsi sestavljeni tudi še iz drugih gradnikov, saj vsi vemo, da ima fižol tudi B, pa ga jemo na Š dan ipd. Dieta je pač tako sestavljena, da deluje in ne smeš gledati na vsako njeno črko. Je pa res, da je pridobljeno težo marsikomu težje obdržati, kot jo je bilo doseči, ampak ponavadi zato, ker po 3 mesecih marsikdo preklopi nazaj na prejšnjo prehrano in mešane obroke, kar pa se hitro maščuje. Cilj diete je pravzaprav pridobiti zdrave prehranjevalne navade in jih ohraniti, ne sicer v tako strogo predpisani obliki kot med samo dieto, ampak osnovni principi pa ostanejo enaki, saj vem da se ponavljam, pa da že vsi vse veste, pa vseeno: ločevanje pri posameznih obrokih, dopoldne samo sadje (ali vsaj pretežno), veliko vode in gibanja, ustrezni časovni presledki med obroki, kontrolirane količine sladkarij (občasno in v majhnih količinah), pa kak sadni dan tudi ne škoduje. Levinjav, če se boš tega držala tudi po dieti, bodo tudi kg ostali tam, kjer morajo oz. boš še kakšnega izgubila. Zato le pogumno naprej... Rožica, bravo za uspešen štart in prve izgubljene kg Encijan
encijan hvala za odgovor:) dieto sem že izvajala, malo stvari sem že pozabilapa raje vprašam lp
darja zebi pa želim veliko izgubljenih kg
Tudi jaz sem opazila, da veliko govorijo čez to dieto. Jaz bom videla kakšni bodo rezultati pri meni, ker sm prvič na tej dieti. Zdaj sem na začetku tretjega tedna in morm rečt, da je res kriza včasih ampak se zamotim in potem pozabim na lakoto. No hvala za odgovore, potem imam vodni dan 4ga decembra, ker je pri meni 3ga decembra sadni dan, potem pa je vodni dan. Tako da sem prav izračunala. Strelca
Če se bomo vse navadile na nov način prehranjevanja se nimamo ničesar bat. Jutri imam sadni dan, tako, da me je že danes strah kako ga bom preživela. Vendar imam doma toliko sadja, tako, da mislim, da ne bi smel biti problem. Dejansko sem prebrala, da če telovadiš anaerobno (to se pravi tek, hoja, kolesarjenje), da se ti pri tej dieti res začne topiti maščoba in ne mišična masa. Za izgradno mišične mase je potrebno v telo vnesti veliko beljakovin (tako piše na forumu Prosporta). Tako, da sotrpinke držimo se diete in veliko migajmo (tudi doma....), pa bo in uspeh nam je zagotovljen. Tisto, kar se bomo naučile v teh 90 dneh pa bomo imele za naprej. Predlagam, da se vse, ki smo začele to dieto na začetku tega meseca dobimo po končanih 90 dnevih in si izmenjamo izkušnje. A ste za to? ?? Levinjav
Pozdravljeni vsi, ki si prizadevate, da bi zgubili kakšen odvečni kilogramček ... Hja, kaj naj rečem ... tudi sama se vam pridružujem, saj je danes že 72. dan diete in priznati moram, da dnevi minevajo kot za stavo. Opazila sem, da je med vami kar nekaj punc, ki bodo imele naslednji vodni dan 5. decembra, takrat, ko ga imam tudi sama. Vendar bo ta moj zadnji, saj z 9. decembrom zaključim prvih 90 dni. A tokrat nisem sama ... Hujšava namreč skupaj s fantom in z veseljem vam povem, da je tako še bolj prijetno. Drug drugemu sva v oporo in v vzpodbudo. Tudi uspešna sva, saj je fant izgubil že 19-, jaz pa 16,5 kg. Lepo, a ne? Malce me sicer jezi, ker je uspešnejši od mene, po drugi strani pa sem zelo vesela, saj sem ga nenazadnje sama vzpodbudila k dieti, splošno pa je znano, da moški lažje in tudi hitreje hujšajo, tako da to ni nič zaskrbljujočega ... Zavedava se in tudi odločena sva, da bo potrebnih dooolgih naslednjih 90 dni, težo tudi vzdrževati, še kakšen kg izgubiti, preden bova pričela naslednjo "kuro", a knjižico Naslednjih 90 dni že vztrajno preučujeva in ugotovila sva, da ne bo nič težjega kot je bilo do zdaj. Priznati moram, da so za naju sadni dnevi in vodni dnevi prijetni. Sadni zato, ker ima fant rad sladko in se vedno znova razveseli OH dneva, jaz pa vodnega, ker upam, da ga bom morda pa le dohitela ali celo prehitela ;) Kar pa se gibanja in aktivnosti tiče ... rada se sprehajava, sama pa delam vaje pilatesa in punce, povem vam, res je ZAKON! Poskusite ga ... nič "muskelfibra" ali kaj podobnega, telo pa se oblikuje kar samo od sebe in tudi centimetri izginjajo kot za stavo ... navdušena sem in morda kdaj v prihodnosti podelim svoje izkušnje tudi v kateri izmed naslednjih revij RINA. In za konec ... vsem želim, da boste našle moč in voljo, da pridete do teže, ki si jo želite in jo seveda tudi obdržite! Obljubim pa, da bom prispevala kakšen recept za posamezne dni ločevalne, katerih imam kar veliko na zalogi, saj rada in z veseljem kuham, še raje pa eksperimentiram ... seveda s hrano :) CavCav, SuziKa
Ojla Sama hvala me je-uspešno minil drugi sadni dan(včeraj+danes) Levinjav nič bat prav super je.Danes sem za kosilo pojedla dva vanilijeva kakija-pa sploh ne čutim lakote. Želim ti uspešen sadni dan LP tanja69

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti