Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdrav! Jaz sem se malo umirila, dva dni je bilo precej hudo - kar stikala sem po hladilniku, sedaj sem pa pridna - po predvidenem jedilniku z manjšimi dovoljenimi korekcijami. Malo za hec vam napišem en "domač" štos. Do sedaj sem izgubila cca 20 kg in posledice so vidne, sploh na vratu oz. podbradku. Malo je mlahavo vse skupaj. Pa sem prosila moža, ki se je odpravljal v trgovino, naj mi prinese točno določeno kremo proti gubam, mu razložila kakšna je embalaža, proizvajalca, tip kreme, itd.. In njegov komentar: grem ravno po fugirno maso, pa bom še tebi malo prinesel, samo odtenek barve mi povej. Lepo se imejte. Pozdravček AVA
Ha ha Eva dober domači štos.Poročaj če boš sprobala pa če deluje hi,hi hi.Čau čau. kepca
Pozdravljene! Po dolgem času se javljam-sem si vzela dopust(počitnice)in tudi pri dieti!! Znova začnem v ponedeljek,čeprav tudi zdaj ne jem vse po vrsti-poskušam ločevat vsaj po obrokih!! Prav pasalo je zjutraj malo dlje spat! Kot kaže smo prebudili zimo!Prav pošteno je mrzlo in sem nakum vsakodnevnih potrebščin preložila na jutri!! Kupila sem si novo smučarsko jakno in zdaj čakamo,da bo dovolj snega in seveda denarja,ker so karte za smučišča za moje mnenje zasoljene preko meje!!! Pozdravljam vse nove in jim želim volje poln koš...... Ko pa je zmanjka pa na forum!! Za vikend me ne bo ,tako,da si pišemo spet v ponedeljek! LEP POZDRAV delux
Ojla! Res so mrzli dnevi prišli med nas, pa saj nimamo kaj, to pač je zdaj na sporedu tako kot vsako leto do sedaj. Po eni strani komaj čakam, da začnem z 90-dnevno ločevalno dieto v ponedeljek, po drugi strani me je pa strah da ne bom imela prave motivacije. Živim pri starših in moja mami odlično kuha, po tem je znana pri vseh. In ker bom sama na tej dieti, sm se odločila, da bo najbolje da si kuham sama in vzamem svojo prehrano v svoje roke. Upam, da bom vsaj tu dobila pravo podporo, ker če doma malo pojamram da bi to pa to.. potem se že mami oglasi "sej te ne bo ubil če se malo pregrešiš".. in potem kot ponavadi nimam meje in mi je žal.. oglaša se slaba vest še kak teden. Do sedaj nisem še nikoli bila na tej dieti, zato bo zame še toliko težje. Punce, dobre ste, da vam je nekaterim uspelo zgubiti že toliko kilogramov, ste moj vzor! Strelca
Strelca z mami moraš razčistiti, da si se res odločila izgubiti tistih 15 kg, kolikor praviš, da imaš preveč. Pokaži ji naš forum, naj malo prebere; res te ne bo ubilo, če se malo pregrešiš, samo pravega rezultata pa ne bo. Bodi vztrajna in odločna. Ne vem, zakaj te ne bi podprla, saj je to v tvoje dobro. Veliko uspeha ti želim in kar korajžno. Pozdravček AVA
Strelca, le pogumno! Ker boš prvič na dieti, bodo kg najbrž kar leteli s tebe. Prvič gre najhitreje (vsaj po izkušnjah večine punc s foruma), zato se ti res splača potruditi, da boš po treh mesecih vsa vesela lahko ugotovila, da si cilj dosegla. Zato glej na to s pozitivne strani. Morda se ti bo na začetku zdelo težko, a verjemi, da se ritma B - Š - OH - S kar kmalu navadiš. Aja, še to. Najlažje je res, če prav nič ne grešiš oz. delaš res vse po pravilih, pri kombinacijah, količini, časovnih presledkih med obroki, pri pitju vode in uživanju sadja. Pojasni to mami, da te bo razumela in podprla v tvoji odločitvi. V veliko pomoč je marsikateri bilo vodenje dnevnika diete, zato ga priporočam tudi tebi. Tam si narediš plan za naprej, pa seveda vpišeš vse, kar si pojedla, tudi če ne gre po planu. Pa na rekreacijo ne pozabi, za začetek zadostujejo tudi samo malo hitrejši sprehodi. Saj našo stran in ideje z recepti si si pa najbrž že kaj ogledala: http://users.volja.net/kulinarika/ Tvoja navijačica Encijan
Strelca je napisal/a:
Ok, neki me zanima (ja že zdaj). Kakšna je omaka Napolitana za testenine? Nisem nikjer tu gor zasledila recepta Strelca
Sem malo pobrskala in našla špageti napolitana (http://www.papino.si/index.php?id=testenine). Bi rekla, da gre za testenine s paradižnikom in parmezanom. Če je to to, med 3md zaradi parmezana odpade, saj to ni pravilna kombinacija (parmezan=B). Za testenine je najbolj primerna paradižnikova omaka, ki ji lahko dodamo zelenjavo, npr. bučke, gobice, jajčevce, por ipd. Če si slučajno v dvomu glede jedilnika, si pripravi plan za 4 dni, pa ga tule vpiši in bomo kaj pokomentirale in svetovale. OK? Sicer pa uspešen štart v ponedeljek. A si probala že kakšen dan imeti sadni zajtrk? Če nisi, imaš jutri enkratno priložnost, tako za uvod v 3md. Lep dan, Encijan
Pozdrav vsem iz Maribora, danes sončnega, včeraj zasneženega. Ne veliko, ampak ravno toliko, da smo videli, da je sneg še vedno bel. Ava, ali si dobila pravo "fugirno maso" zase? Štos je res dober, smeh pa tako koristi zdravju in lepoti. Strelca, Encijan in Ava sta ti res zelo lepo napisali, strinjam se z vsem povedanim. Malo še pogledam, kaj je novega in grem telovadit, mi je blazina za telovadbo že kar sama padla iz omare, da ne bi pozabila ali naredila premalo vaj. Lp iz Mb riba-ribica
Encijan, najlepša hvala! Nisem poznala vaše spletne strani, zato sem jo že shranila med priljubljene. Pa tudi za to omako napolitana nism vedela, zato sm vas vprašala. Kar se tiče parmezana ne bo problema, ker ga nikoli ne dam na testenine.. nekako mi ne paše, ne da ga ne maram. Kar se te diete tiče, bom vrjetno morala malo sama improvizirat, ker ne jem svinjskega mesa oz. od mesa jem samo piščanca in purana. Tako da bom morala pač na proteinski dan malo po svoje uredit, namesto svinine, piščanca ali pa kaj takega. No pa tudi kar se kruha tiče ne bo problema, ker ga tudi tako ne jem veliko. Naprimer zraven sarme ali filane paprike nisem nikoli jedla kruha. Ta dieta ki jo imam jaz je prvi dan proteinski in sicer gre takole: ZAJTRK: - 2 srednje veliki jabolki KOSILO: - goveja juha iz konc. 2dcl (čista) - svinjska prata brez maščobe 200g - kislo zelje v solati po želji - ena rezina kruha 100g VEČERJA: - enako kot kosilo, samo brez juhe, ostalo polovična porcija - solata po želji - rezina kruha 50g Mislim, da mi bo tudi vaša spletna stran prišla v poštev kar precej. LP Strelca
Ojla Strelca tudi jaz zbiram pogum za začetek ločevalne diete verjetno se je bom lotila v ponedeljek upam da mi rata. Kar se tiče proteinskega dneva meso komot nadomestiš z jajci,sirom,ribami,hrenovkami ali jogurtom prosim popravite me če se motim.Samo ne vem če lahko za kosilo jem meso za večerjo pa npr. jogurt?Lepo prosim,če mi katera lahko to pove. Strelca držim ti pesti LP tanja69

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti