Pozdravljene punce,
Najprej vsem čestitke za izgubljene kilograme, vem, da je potrebno veliko truda in vztrajnosti za to. Nisem brala cele teme, ker bi najbrž trajalo nekaj dni ;), sem se pa odločila, da vas povprašam za nasvet.
Zadala sem si cilj, izgubiti 6-8 kilogramov. Ne sliši se veliko, ampak to je odvečen "špehek", ki se mi je nabral v kakšnih 2, 3 letih, pa bi se rada vrnila na staro težo.
Sem kar veliko fizično aktivna, vsaj kakšni 2 uri na dan (fitnes, hoja...), prehranjujem se z dokaj zdravimi stvarmi, moj največji greh so sladkarije in prigrizki (predvsem popoldan ali zvečer), pa včasih enostavno prevelike količine hrane.
V soboto sem se po šoku, ki sem ga doživela na tehtnici, malo zdisciplinirala in zdaj že tretji dan jem bolj "na lahko". Torej, manjše količine, za malico samo kakšno sadje, nič sladkarij (zaenkrat sem še zdržala).
Zdaj pa vprašanje: koliko kcal dnevno mislite, da moram zaužiti? Glede na to, da kar veliko migam, in ne bi rada, da ima moja dieta "kontraefekt" - torej izgubo mišične mase namesto maščobe. Predvidevam, da je treba najti ravnotežje - ne preveč, ne premalo.
Kaj mi priporočate, kakšne "trike", kakšen način prehranjevanja?
Bom zelo vesela vaših nasvetov in namigov.
Voljo zaenkrat imam, ampak me je strah, da me bo minilo, če bodo kilce stagnirale na trenutnem stanju ali pa šle celo gor (kot se to baje lahko zgodi na začetku diete). :(
Živim z dragim, ki mi bo sigurno zvečer delal lušte, ko bo kaj finega jedel - tudi to bo lahko demotivacija :)
Skratka - kakršen koli nasvet bo dobrodošel :)
Hvala vam že vnaprej in lep dan!
Mateja
cherry