Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla! Kako ste punce! Vidim,da ste zelo,zelo pridne.Le tako naprej,pa bo svet lažji. Včeraj sem se tudi jaz napokala pečenega kostanja. Jankica,bravo!Takšni podvigi in takšne številke so meni všeč.To mi da zagona,kajti če drugim uspeva,zakaj ne bi še meni. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dobro jutro! Jankica, iskrene čestitke Zdaj boš pa že kmalu na "preddopustniški" teži, kajne? No, jaz včeraj nisem bila tako vestna. Kosilo smo imeli pri svakinji, ki se je res potrudila in mi pripravila riž z zelenjavo in solato - to še vse v redu - potico speče božansko, seveda sem si jo privoščila - dva kosa!! Pa še nekaj drugih dobrih malenkosti (pečen kostanj!). Zato bom imela kar dva sadna dneva, v sredo pa tretjega vodnega! Ko je že govora o čevljih - meni se je pa noga nekam zmanjšala - bolje rečeno - shujšala, ker z lahkoto obujem čevlje, ki so me še lansko leto tiščali. Ko sem pospravljala po hiši sem našla še polno pozabljenih "zakladov". Lep začetek tedna in veliko volje še naprej! LP darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 23. okt 2006 08:10:08
Ja, Darkad, zdaj sem pa že na svojem - sem na tistih kg, okoli katerih se moram vrteti na vzdrževanju. Poletni višek sem skenslala, pa tudi jesenske pregrehe, torej minus 3,5 kg od 1.9. do danes. Ni veliko, se pa dobro počutim in to šteje. jankica
Smile28 in seveda vse ostale, evo sem v album (http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548779/) dodala še eno idejo, seveda spet za B dan, čeprav je poanta pravzaprav v rdečem zelju, ki ga lahko nakombiniramo na skoraj vsak dan in ga zato lahko naenkrat pripravimo tudi v večji količini. Vsaj meni je tako zelo dobro, da ga manj kot kg skoraj ne grem pripravljat, pa v hladilniku tudi kar zdrži. Je pa bolj na meji dovoljenega, ampak če ga pripravimo brez moke in sladkorja, mislim, da je to OK. Kaj pravite? Jaz sem ga med 3md pripravila na ta način in so kg pridno leteli dol. Trenutno mi to ni bistevno, saj si ga privočim tudi čisto s klasičnim pire krompirjem, ki ga mimogrede nisem jedla vsaj 2 leti, zdaj mi je pa strašno zadišal... Če jeste govedino (jaz je ne morem videti oz. jesti odkar sem bila skoraj 10 let vegetarijanka), je to menda še boljša kombinacija, kar se okusov tiče, namreč. Veselo hujšanje še naprej! Jankica, bravo! Encijan
Hojla dekleta, Jankica BRAVO - res se 3,5 kg ne sliši veliko, ampak pozna se pa fejst, kajne? Točno toliko sem jih jaz pridelala od maja dalje in me vse tišči in čez pas visi. Mogoče bo pa res po novem letu boljše kot je rekla Marjetka Cvetka. Encijan hvala za najnovejši prispevek - takšno zelje si tudi jaz velikokrat naredim, dodam le še kakšno jabolko. Kot si napisala kombinacij je ogromno in lahko ga ješ na katerikoli dan. Darkad veliko trde volje ti želim pri dveh sadnih in vodnem dnevu - kar pogumen cilj si si zadala, držimo pesti. Poročaj kako ti uspeva. Lep dan želim vsem, SMILE28
Živijo, joj, SMILE28 nisem tako zelo zares mislila s tema dvema sadnima dnevoma! To pri meni pomeni tudi kakšno lahko zelenjavno juhico, pa dobro solato..., danes bi namreč morala imeti OH dan pa se mi zdi, da po vsem kostanju včeraj ne bi spravila dol kakšnih testenin ali celo sladice. Službene obveznosti sem za danes končala, tako ravnokar kuham zelenjavno juho (nekaj mi je bo ostalo za zvečer), zjutraj sem pojedla jabolčno čežano, popoldan pa še kakšno jabolko in hruško... No, zdaj mi je še Encijan neredila sline z rdečim zeljem...Vsekakor bom poročala kako bo šlo! Zdaj grem pa kuhat jabolčni sok, mislim, da bo kar veliko dela. Lep popoldan še naprej! LP darkad
Dobro jutro stare mačke, no vidim da ste to stran okupirale same stare in ko vidim da se vračate moram tudi jaz nekaj napisati. Jaz sem že cca. 1 mesec na dieti, ne vem točno ker sem čisto neobremenjena in si sploh nisem napisala kdaj sem začela, sem se pa danes stehtala po dolgem času in mi je šel dol samo en kg. Prve dni ko sem začela z dieto so mi kg narasli, vendar se mi je teža uredila po približno 14 dneh diete. Res pa je da nisem popolnoma nič aktivna...in verjetno je posledišno manjša izguba kg. Torej moja ugotovitev je...da je potrebno poleg pravilnega kombiniranja hrane tudi športati za učinkovit rezultat. Punce bodite pridne in vstrajajte, saj le vstrajnost vas lahko pripelje do željenega rezultata. Lep dan še naprej vam želi tuna
Dobro jutro vsem! Meni sicer ni prav nič dobro niti kar se diete tiče niti drugsče... Nič nisem bila pridna včeraj-sicer celi dan lepo sadje,ampak zvečer sem grešila-kriza v službi in jaz to seveda takoj kompenziram z hrano!! Mislim,da rezultat v četrtek po tehtanju ne bo navdušujoč!! Ampak jaz vztrajam,danes bom spet poskusila s sadjem v sredo bi morala biti vodna,ampak glede na okoliščine mislim ,da bom kar sadna...samo zvečer?? Seveda vam ni treba razlagati o PMS-pred menstrualni sidrom--to pri meni vedno povzroči polom živcev in celega sistema prehranjevanja-prava KRIZA!!! Jutri se dobimo,upam,da bo šlo,če zamudim ne zamerit,ker bom direkt sz bejnega polja-službe.Hvala bogu,da se bližajo kratke počitnice,da pridem k sebi! Tako lep vikend je bil zdaj pa taki polomljeni začetek tedna ,joj!! Tako malo sem se zjokala na vaših ramenij in že lažje diham! Se še beremo danes,vendar bolj pozno ,ker imam dolgi dan!! Bodite fajn!!!!! delux
Dobro jutro vsem! Danes sem pa skrajšala mojo turo, tako zelo je pihalo - hladno sploh ni - šla sem brez kape... Tuna - kilca, pa kilca pa bo, se pa strinjam glede rekreacije, kar vztrajati je treba. Imam prav, če napišem, da je najtežje spraviti dol 4 do 5 kg? Dokler imaš še krasno zalogo (tako kot pri meni) gre še kar hitro, (je šlo?!) kar je tudi razumljivo. Jaz se bom tehtala po vodnem dnevu, v četrtek, čeprav imam občutek, da ne bo velike spremembe od zadnjega tehtanja. Včeraj mi je šlo kar dobro - zelenjavna juha, sadje, danes nadaljujem - si bom pa privoščila še kakšno solato. Delux - veliko energije in dobre volje ti pošiljam! Pridejo včasih taki dnevi, da bi se človek najraje skril v kot pa čakal, da mine. Mine v vsakem primeru - zato kar pogumno v boj . Nič se ne obremenjuj z jutrišnjim vodnim dnem - če bo, bo, če ne, ga pa spremeni v sadnega. Smile28 a še zbiraš pogum za spopad s kilcami? Poglej nas, stare borce, več nas bo, lažje bo! Lep dan vam želim, kljub vetru - ali pa prav zaradi njega - naj odpihne vse, česar ne maramo in nam prinese veliko lepega! LP darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 24. okt 2006 08:54:56 Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 24. okt 2006 08:56:19
Pozdravljene punce, Najprej vsem čestitke za izgubljene kilograme, vem, da je potrebno veliko truda in vztrajnosti za to. Nisem brala cele teme, ker bi najbrž trajalo nekaj dni ;), sem se pa odločila, da vas povprašam za nasvet. Zadala sem si cilj, izgubiti 6-8 kilogramov. Ne sliši se veliko, ampak to je odvečen "špehek", ki se mi je nabral v kakšnih 2, 3 letih, pa bi se rada vrnila na staro težo. Sem kar veliko fizično aktivna, vsaj kakšni 2 uri na dan (fitnes, hoja...), prehranjujem se z dokaj zdravimi stvarmi, moj največji greh so sladkarije in prigrizki (predvsem popoldan ali zvečer), pa včasih enostavno prevelike količine hrane. V soboto sem se po šoku, ki sem ga doživela na tehtnici, malo zdisciplinirala in zdaj že tretji dan jem bolj "na lahko". Torej, manjše količine, za malico samo kakšno sadje, nič sladkarij (zaenkrat sem še zdržala). Zdaj pa vprašanje: koliko kcal dnevno mislite, da moram zaužiti? Glede na to, da kar veliko migam, in ne bi rada, da ima moja dieta "kontraefekt" - torej izgubo mišične mase namesto maščobe. Predvidevam, da je treba najti ravnotežje - ne preveč, ne premalo. Kaj mi priporočate, kakšne "trike", kakšen način prehranjevanja? Bom zelo vesela vaših nasvetov in namigov. Voljo zaenkrat imam, ampak me je strah, da me bo minilo, če bodo kilce stagnirale na trenutnem stanju ali pa šle celo gor (kot se to baje lahko zgodi na začetku diete). :( Živim z dragim, ki mi bo sigurno zvečer delal lušte, ko bo kaj finega jedel - tudi to bo lahko demotivacija :) Skratka - kakršen koli nasvet bo dobrodošel :) Hvala vam že vnaprej in lep dan! Mateja cherry

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti