Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene!! JASNA 1 ,ZELO SEM VESELA,DA JE SE ENA KANDIDATKA kaj si mogoce iz MB? nekam malo nas je iz Maribora,kot,da imajo ze vse idealno postavo...samo se hecam Pojedla sem super solato-mesano:motovilec,radic in endiva--super in se sploh,ker mi jo je pripravil moz!! Spet grem likat-ta kup se sploh ne manjsa... Bodite fajn... delux
Tudi jaz sem iz Maribora, Nova vas. Občasno se oglašam, običajno takrat, ko se lahko pohvalim, drugače utihnem. Namesto večernih prigrizkov pa priporočam branje primerne literature, ve se kakšne. Sedaj imam doma Zakaj pa so Francozinje lahko vitke? Kar lepo branje! Se pa strinjam, da je težko hujšati ob gledanju vseh teh lepih slikic. Običajno so najlepše fotografije sladic. Punce, a bi se kaj dobile v Mariboru, ob kavici ali čajčku, brez sladic???? En velilk in suh pozdrav vsem! riba-ribica
Zanima me nekaj. Da smi lažje mine dan, si naredim instat kavo brez kofeina Bianca. Ali si lahko dam zraven žličko praha za okus po beli kavi? To sem zadnjič našla v MIlerju in se mi zdi da bi to lahko nadomestilo mleko!! Kaj menite? extra
Hojla! Darkad,jaz sem že tukaj,da te malo pocukam za ušesa ali bi raje,da te enkrat poknem čez rit.Povej kaj ti bolj ustreza! Jasna 1,pozdravljena v naši družbi veselih 3md-jevcev.Mislim,da si se pravi čas odločila nekaj storiti zase,preden se bo nabralo preveč kilogramov. Ribica,a nam daš kakšen namig,zakaj so Francozinje vitke? Extra,jaz sicer kave ne pijem,vendar nekatere punce vsak dan pijejo kavo z mlekom,pa kljub temu hujšajo,zato mislim,da ti tudi tisti prah ne bo preveč škodil. Punce, pojdite v naravo in užijte še zadnje sončne žarke! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Punce, hvala za dobrodošlico. Me je že zamikalo, da bi raje začela jutri in bi se danes zvečer še zadnjič napokala, potem sem si pa premislila. In ko sem prečekirala še forum in našla vaše besede, mi je bilo kar nerodno zaradi moje požrešnosti... Delux - sem bivša Mariborčanka, že več kot 15 let izvožena v Laško Extra - prah ti bo škodil ravno tako kot bi ti par kapljic mleka (kvečjemu mogoče bolj - preveri E-je). Beljakovine so beljakovine, ni važno ali so v prahu ali v mleku. Od tebe je odvisno, koliko boš dosledna pri tem. No, jaz vem, da kave brez mleka že ne bom več pila... Črna je . Kaj pa je malo mleka proti vsem čokoladam, ki sem jih prej redno basala v sebe?! jasna Sporočilo je spremenil(a) jasna1 dne 16. okt 2006 19:39:14
Dobro jutro Pripravljena za sluzbo se hitro na forum po motivacijo! Ce se zmenimo sem zraven mariborcanke in seveda vse ostale--za kavico brez peciva!!! Na dan z besedo in se dobimo!! Danes sem beljakovina...mogoce bo meso,ceprav ze dolgo nisem jedla ribe bi mogoce eno postrv,ampak nimam dosti casa za pripravo. Tunina iz konzerve pa me ne mika prevec.. Kaksna ideja mogoce?? Da boste na tekočem -sem kup zlikala in zdaj spet cakam na naslednjo posiljko--ce kaj sovrazim je to likanje!! Bodite fajn-Riba-Ribica,se slisimo oz.pisemo!! delux
Lepo pozdravljene! M če lahko izbiram bi raje za ušesa, prosim! Kmalu grem mimo tvojega konca, pa bom na krožišču pospešila, ko se bom vračala bo pa itak že tema... Včeraj sem bila pridna - 100% sadje - pa veliko tekočine, danes se dosti bolje počutim. V nedeljo sem res pretiravala, pa ne toliko v nažiranju, bolj z mešanjem raznih dobrot. Še dober teden pa bo konec trimesečja, škoda bi bilo kaj pokvariti. Extra in Jasna, kar privoščita si kavo z mlekom, jaz se ji še v prvem krogu nisem odpovedala, pa je šlo vse ok. Saj je ne spijeta po liter na dan, ne bo škode. Riba-ribica ravno včeraj sem gledala tele vitke Francozinje (žepnico namreč), pa se nisem mogla odločiti ali vzamem ali ne. Priporočaš? Malo sem skrenila iz teme - zamislite si, da skupaj pijemo jutranjo zraven pa malo klepetamo. Sonce bo danes, uživajte ga! Lep dan, veliko uspeha in LP darkad
Živjo punce! Če se dogovarjate za MB sem seveda takoj zraven. Žal je moja dieta le na pol, ker sem se pred mesecem selila in imela toliko fizičnega dela, da sploh nisem zmogla še diete. Ampak bom vsekakor kmalu.... obročki okoli pasu mi grejo že zelo zelo na živce Tako da so težave z kilogrami v Mb tudi zelo pristotne Lep dan vsem ..... čeprav se redko oglasim....pa redno berem! Maša
Masenka, upam, da ne ješ, ko bereš! Moj zlobni jezik Marjetka cvetka, saj ne gre za neka nova odkritja, ampak verjetno rade pozabljamo ali pa se samo delamo, da smo pozabile. Tako bom omenila samo nekaj dejstev: - majhne porcije različnih jedi - veliko zelenjave in sadja - ne jedo hrane "brez maščob in sladkorja", raje imajo pristno hrano v majhnih količinah - obožujejo temno čokolado - jedo z vsemi petimi čuti in tako se "manj zdi več" - ravnotežje v okviru tedna - premišljeno načrtovati, pripraviti sam, použiti s slastjo - če jih zanese s prave poti, se vselej rnejo na pravo - jedo tri obroke na dan in ne grizljajo po malem - ne dovolijo si, da bi bile lačne ali presite - spoštujejo obrede pri mizi - pripravljajo in jedo hrano, ki je značilna za letni čas - preizkušajo nova zelišča, začimbe, sokove agrumov - pijejo vodo sobne temperature ves dan po malem - redno uživajo vino, ampak le kozarček ali dva - rade hodijo na tržnico - veliko hodijo peš, tudi po stopnicah - vedno lepo oblečene (človek nikoli ne ve . . . ) - se ne lotevajo shujševalnih diet Tako, to je samo nekaj, po mojem izboru. Svetuje tudi, da si tri tedne pišemo, kaj pojemo, ker si ne zapomnimo in potem vidimo, kje delamo največje napake. In pri tem sem padla že na začetku Srečanje predlagam naslednjo sredo ob 17. uri v gledališki kavarni v Mariboru. Sporočite, kako je takrat z vašim časom oz. možnostjo, da pridete! Lep pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 17. okt 2006 21:33:40
Hojla! Ribica,super! No,kar lepi napotki za vitkost. Hja,majhne porcije različnih jedi,hm,te majhne porcije so hitro prevelike. Veliko sadja in zelenjave,ja to pa ja. Pristna hrana?Hja,ko pa se tako lepo sliši in bere,da je hrana brez maščob in sladkorja. Recimo,kako čudovita je tista reklama za jogurt Vitalinea 0 %,ko punca prej ne more zapeti hlač,potem pa poje jogurt brez maščobe,pa takoj gre. No,ampak tukaj ni 0% maščobe,ampak 0,1%,plus tega je slajen z sladili,bog ve kakšnimi.No ja Oligo-fruktoza.Kaj ti je to spet za en vrag? LCA zelene dolina ima 61 kalorij,Vitalinea z sadjem pa 49 kalorij,vendar je sladkana.Kateri jogurt zdaj izbrati? Tudi jaz obožujem temno čokolado,vendar jesti z vsemi petimi čutili je pa zelo hudo.Hrano dobesedno zmečem vase,kot da bi že štirinajst dni nič ne jedla. Ravnotežje v okviru tedna?Ja,saj gre čez teden,potem pa pride vikend,pa je hladilnik preblizu,pa še na kakšen obisk skočiš in so grehi tu. Premišljeno načrtovati,pripraviti sam,pojesti z slastjo.Ja,ko pa ponavadi ni časa,pa na hitrco nekaj pripravimo in zmečemo vase in že hitimo naprej. Tudi na pravo pot vselej rinemo,vendar vedno samo rinemo. Trije obroki na dan še gredo,ampak tisti mali grizljajčki so tako luštni,da se jim ni kos upreti. Saj si tudi mi ne dovolimo biti lačni,ampak kaj,ko smo hitro presiti,ker je pač treba pojesti vse,kar je na krožniku,ker je škoda metati stran. Spoštujemo obrede pri mizi,kadar ne jemo kar stoje,hi,hi! Tudi jaz pripravljam hrano,ki je značilna za letni čas,rada preizkušam nove začimbe,zelišča in seveda recepte. Pijem vodo sobne temperature,ampak vina pa ne spravim po grlu.Na tržnico ne hodim,ker imam doma vrt pa starše na kmetiji.Domačeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! Moj najljubši sprehod je od postelje do sedežne,najbolj migam pa z kazalcem desne roke(računalniška miška in daljinec). Najraje sem oblečena v šotorska krila,da skrijem svoje ljubke oblince in šlaufke. Hja,mi pa smo ljubitelji shujševalnih diet,posebno nam je ljuba devedesetdnevna ločevalna dieta. No,koliko mi še manjka,da bom podobna kakšni ljubki Francozinji? Prav,Darkad,bomo te pa mal za ušesa potegnili,če bo šlo kaj zelo prepovedanega v usta.Če pa me ne bo v bližini,se pa kar sama malo pocukaj! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti