Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Delux, tudi jaz ti želim, da se čimprej pozdraviš. Mogoče bi bilo bolje, da bi šla na bolniško? Je pa res hudič, ko je vsa "buča zabasana z gnojem", joj, hudo! Gobovo juho si lahko privoščiš na vitaminski dan. Če želiš bolj kremasto, pa malo kuhanih gob zmiksaj s paličnim mešalnikom in vrni v juho za zgostitev. _pikica_, jaz zjutraj in dopoldne nisem nikoli lačna, vedno imam dovolj sadja na zalogi. Kriza ponavadi pride popoldne in zvečer. Čokolada pa mene ne premami, prej kakšno pecivo, ha, ha. Biseroža, pozdravljena med nami. Tudi jaz upam, da se bomo naklepetale (da nam boš pogosto pisala). Lepo, da si se na nov način prehranjevanja pripravila (tudi z literaturo). Veš, nekateri gredo striktno po knjigi, drugi pa raje kombiniramo po svoje. Pa ideje s foruma pobiramo! Nekatere smo tudi poslikale in jih dodale v naš album http://3mdobroki.moj-album.com/ Veliko informacij in povezav pa najdeš tudi tukaj http://users.volja.net/kulinarika/ Voda je najboljša naravna, brez dodatkov. Vode z okusi imajo dodane tudi sladkorje, zato za hujšanje niso priporočljive. Lahko pa si sama stisneš limono in hajd v vodo, pa imaš vodo z limono - zelo zdravo. Če ti paše sladka voda, pa si lahko kupiš zgoščeni jabolčni sok ali javorjev sirup. Glede lune pa: tudi luna + sadni dan je dobro kombinacija. Itak imaš vsak 29. dan vodni dan. Ko pa boš na vzdrževanju, se pa le drži vode na luno. Lep pozdrav! jankica
Lepo pozdravljene ! Komaj sem čakala da se mi kdo oglasi. Ker sem na delu bom kratka , zvečer pa kaj več. Najlepša hvala Jankici in Darkad za pozdrave in podatke kateri mi bodo koristili . Sedaj pa lep pozdrav in lepo se imejte in s pametjo jejte! Čao biseroža
darkdad pri nas ni nič sončka, so bolj oblaki no saj ni važno - važno je da je PETEK jeeeeeeeeee danes pa bo veselo. biseroža ti kar vztrajaj na navadni vodi in se je boš navadila ter je zlepa ne boš zamenjala za kaj drugega.voda mene najbolj odžeja no danes bo še kaj drugega na sporedu ja jankica dobro je imeti pri sebi sadje a jaz zjutraj raje jem-prazna vreča ne stoji pokonci-to velja pri meni. blagor tistim,ki jim zjutraj ni treba jesti hehe no grem na južno lp _pikica_
LEPO POZDRAVLJENE Danes zjutraj sem se tudi jaz odločila ,da speljem trimesečno dieto,tako da sem se zjutraj stehtala premerla vse moje obline in začela. Moram povedati,da sem že pred dvema letoma hujšala s to dieto in sem bila zelo uspešna.Pridobila sem dva kilograma,tako da sem kar zadovoljna.Ampak pri moji višini imam še kar nekaj kilogramov preveč,tako da upam še na en uspešen krog. Tako to je moj začetek in veselo v boj.Danes imam beljakovinski dan zjutraj tri domače breskve,za kosilo pa meso in solato. Malo sem tudi prebrala vaše članke,ker se spominsko bolj slabo zapomnim imena vas vse skupaj lepo pozdravljam in želim veliko uspeha. lp
Biseroža lepo pozdravljena med nami. Ti se kar drži navadne vode z doma stisnjeno limono, ker ostale vode z dodatki imajo vse dodan sladkor. Bolje se ga je izogibati. Luno pa pusti za vzdrževalne dni, saj imaš tukaj itak vodne dneve. Drugače pa naj povem, da nič nisem pridna in sem zelo jezna sama nase. Se sploh nisem mislila oglasit, pa so mi punce vseskozi dajale podporo, tako, da se spodobi vseeno kaj napisat, če drugega ne, me bodo vsaj okregale, ker nisem pridna. Vse čestitke pa ostalim, ki jim lepo uspeva in lep dan še naprej. LP! fakin712
VSEM HVALA ZA POZDRAVE IN ZELJE K OKREVANJU!!! kAR PO VRSTI- JA LEKADOL MI POMAGA,ker mi res spusti vrocino in malo zbistri zamaseno glavo -caj pijem z veliko limone,kar vredu-tudi lacen nisi -apetita mi pa ni vzelo ti sment!!! z najvecjim veseljem sem pohrustala peceno hrenovko s paradiznikovo solato in veliko cesna,pa seveda kos kruha. Za vecerjo sva sli s hcerko k Mc donaldsu-odlicna mi je grska solata,ceprav je cez moja domace NI !!! Kosilo je bilo se toliko bolj dobro,ker nisem rabila pripravljati sama!!! Res me cartajo samo v napacno smer-z zeljo,da bi mi res ustregel je prinesel se kremsnite!!! AMPAK TE SO OSTALE V HLADILNIKU IN SE JIH TUDI HCERKA NE DOTAKNE HA,HA!!! aLI SMO ALI NISMO ??? prej je pozvonilo in sosed je prinesel pecene kostanje--to je skrob ne!?? Spomnim se lani sem se tudi drzala diete ps se je pisalo o kostanjih--mene boli zolc ce jih jem,imam pa rajsi kuhane kot pecene.So pa polni kalorij mislim"??? Ja Darkad bliza se vodni dan in mene je ze strah ,da se bom spet tresla,pa se med tednom je,ko imam najvec pouka--smola,ampak bom seveda probala!!!Bodite fajn!!!!!! delux
Po temeljitem prebiranju vaših "dogodivščin" v zvezi z dieto, sva se tudi s hčerko odločili, da spremeniva način prehranjevanja (moža, zeta in vnukinje nisva prepričali). Zato kuhamo na dve rundi; gledava pa tako, da vsaj nekaj od najine jedi jedo tudi ostalli trije - z dodatki seveda! Danes končujeva 26-ti dan. Uspeh je, to se vidi po oblekah, sva se pa dogovorili, da se tehtava po vodnem dnevu, ki se ga kar bojiva. Dolgo sem odlašala z vključitvijo v vašo debato, ampak ste tako prijazne in realne (tudi graje!, če to zaslužiš), da sem se opogumila. Moram priznati, da jaz redko čutim lakoto - če jo, zadostuje kozarec vode, hči ima s tem več problemov. Moj problem pa je ta, da premalo pijem - enostavno ne spravim dovolj vode po grlu. Tolažim se s tem, da verjeno več kot toliko tekočine ne potrebujem, ker se drugače dobro počutim. Zjutraj spijem pravi čaj ali kavo, čez dan pa se posilim z malo vode. Moji podatki: 54 let, 160 cm, 105 kg!!!. Mi je kar nerodno napisati, ampak, kot sem že rekla, ste razumevajoče... Se oglasim, če ne prej, po vodnem dnevu. Pozdravček vsem. AVA
Tako sedaj sem prišla iz sprehoda oz. kopalnice ker sem se spotila kot parni likalnik.Danes je za menoj sadni dan , in nekaj zelenega čaja pa vode . Komaj čakam da jutri pojem kako perutničko iz žara .Ja kot vidim mi vse svetujete naj pijem navadno vodo in prav je tako. Vam povem da pravkar vsi okoli mene nekaj grickajo , meni pa ni nič kaj ker sem se prijetno razgibala in zažejala , sedaj sem se napila pa je to to. NIČ utrujena sem in počasi grem pred tv da zaspim .AjA še to Darkat in delux in seveda vse ostali ki se bojite vodnega dne : pogumno nad vodo čim več gibanja pa sprehoda tisti dan . Meni pomaga da sem zunaj, v gibanju.Saj gre , držim vam pesti. Ajde , lahko noč biseroža
Dobro jutro vsem! Kljub temu, da danes ni moje "tekaško" jutro sem odtekla svoj krog - čudovito. Tako lepo, mirno, sončno jutro. Najprej - Kristina, AVA (in hčerka) lepo pozdravljene in dobrodošle med nami! Oh, AVA, kaj ti bo nerodno - saj si nas brala in opazila, da smo ena velika družina, zdaj nas že kar dobro poznaš. Tukaj se družimo, veselimo zase in za druge, jezimo, potožimo, tolažimo, predvsem pa vzpodbujamo, ko pa zaškriplje zares - takrat se običajno oglasi Marjetka cvetka in nas hitro postavi na pravo mesto:) Pogosto se oglašaj - pomaga, preverjeno. Delux, me veseli, da ti je bolje - ko te pa tako crkljajo! Tudi jaz ne vem, kako bo z mojim vodnim dnem, ker bom cel teden odsotna - službena pot - bom videla, kako se bodo stvari odvijale. Če ne bo šlo drugače, ga bom spremenila v sadni dan. Se ni za sekirat. A da je že kostanj? Mislim, da spada med škrobna živila - torej si ga lahko privoščiš danes, srečnica! Biseroža, naj ti tekne perutnička, pa še kaj zraven! Rožica, kako gre pa tebi? Pa Nejas - vse po planu? Teta Fani? Fakin, lepo, da si se oglasila - smo na vezi, kajne? Zdaj grem izkoristit ta lep dan, enako želim tudi vam vsem - uživajte na soncu in v dobri družbi! Se beremo! LP darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 23. sep 2006 09:37:38
Živjo! Pa je še en sadni dan za mano, čeprav sem verjetno kakšno pest arašidov za večerjo preveč, ne vem kaj mi je bilo, je drugače minil rez težav. Cel dan sploh nisem bila lačna, tako da sem že sama pri sebi razmišljala, da pa res ni hudo, da je najtežji začetek,..., kot veste sem imela velike težave z lakoto. No včeraj zvečer pa spet. Imam pa še eno težavo, že tri dni me spremlja glavobol, tako da čakam da tudi ta mine. Še posebej pozdravljene Kristina, Pikica, Biseroža in Ava, ter njena hčerka !!! Ava vsekakor si na pravi poti in tega se ni treba sramovati. Sramujejo se naj tisti, ki za svoje telo ne naredijo nič. Lepo da se teko opogumljate in se vključujete v naš klepet. Mogoče bodo zdaj še ostali, ki nas mogoče samo berejo, zbrali pogum in nam še kaj povedali, kajti tudi mi včasih radi kaj preberemo. Ne pozabite da smo vsi na isti poti, vsi imamo bolj ali manj enake težave, ki pa jih lahko prebrodimo skupaj, večkrat pomaga že samo prebiranje foruma. Delux tudi jaz obožujem kostanje, tako da bodo kar sestavni del prehrane v teh jesenskih dneh. Spadajo pod škrob, da bi bili pa zelo kalorični pa ne vem. Jaz sem jih lani jedla za večerjo pa je dieta vseeno lavfala v prevo smer. Dakard vredu, hvala za skrb! Lep dan želim vsem! Rožica.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti