Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lucijana jaz pa imam danes sadje in tudi sama pojem zelo rada kaj toplega. na sadni dan najraje pripravim čežano ali kakšno zelenjavno juho, navadno porovo ali korenčkovo. Velikokrat pa si pripravim pečeno sdaje, sicer ne vem kako izgleda pri ostalih, vendar jez ne pečem sadja v pečici, čeprav sem to pouzkusila, ampak si na hitro vse skupaj pripravim v mikrovalovki. Sadje narežem na kocke, zmešam skupaj dodam kakšne narezane ali zmelete oreščke, laneno seme.... in pogrejem. Opažam, da me zelo nasiti, res pa je, da vedno dodam banano, ker mi je tako najboljšega okusa. lp.
rožica super, jaz imam sicer sadni dan zelo rada ampak mi zmanjuje idej, trenutno sm jabolk sita za par dni, in sm zato danes nabavila vse drugo razen jabolk. zadnjič sem si prpravila polnjena jabolka in so bila čudovito dobra mmmmmm zelnjavo pa raje šparam za druge dneve, edino za večerjo mam rada kako solato ali pa samo paradižnik... lucijana
Pa smo spet v novem tednu, nove zahteve, novi jedilniki, novo upanje, da nam tokrat pa res uspe. Zahvaljujem se Marjetki Cvetki, za prijazne besede, pa tudi vsem ostalim. Danes imam OH dan, za kosilo bomo imeli pico, zame z zelenjavo in kečapom, za ostale s salamo. Zvečer pa kakšni piškoti z mlekom. Jutri pa veselo v nov sadno-zelenjavni dan. Zjutraj sadje, za kosilo zelenjavna juha zvečer oa kakšna solata ali pečeno sadje. Rada bi vprašala kako pripravljate polnozrnat riž, ali ga namakate in koliko časa ga kuhate, ... Toliko od mene. Vse prav lepo pozdravljam in nam želim veliko volje in moči, da zdržimo ne samo dieto, ampak tudi nov način prehranjevanja in gibanja za vse življenje. Lep pozdrav! Sabrina
Haj! Še malo pa bo uspelo. Do sedaj sem spila dve grenki kavi in celo reč vode. Saj sploh ne merim več koliko. Čaka me še ena preizkušnja danes popoldne. Imam namreč sestanek za sina pa ne grem sama in po vsej vrjetnosti bom zavila še na kakšno kavo če ne bom kar ananasov sok. Jankica sprašuješ kako je potekalo moje čiščenje. Kar v redu. Čez dan sem popila 1l zalitega 100% ananasovega soka(torej prej 2l) in vrečko suhih sliv. Popoldne sem pojedla še dva jabolka in to je to. Prebava odlična o rezultatih pa poročam jutri, ko bo za mano upam da uspešni vodni dan. Lep dan se beremo! any
ola lucijana bi mi zaupala tvoj recept za polnjena jabolkabi ti bila zeloooo hvaležna. Sabrina a to misliš rjavi riž?tega jaz pustim ene 15 min da se namoči, potem pa ga dam kuhat za ?? min - ene 20 min, nevem natančno jaz vmes sprobavam kak je jankica res je sem mlada kuharca sam saj se lahko vseno z vami malo družim ja vem veliko mladih punc želi (mo) biti suhe... sem bila res kar okrogla!pa sem bila zmeraj tečna ker nisem mogla shujšat pa vedno sem eno ali dve čokoladi na dan pojedla.. seveda poleg drugih jedi potem pa tale dieta pa vztrajnost pa je šlo. pa veš kar dosti pojem količinsko... sam ločujem pa je lepo se mejte uspelo vam bo _pikica_
pikica ni panike, če si mlada sj sm jst tud... 10 dag mletih lešnikov zmešaš z žlico marmelade ali džema(jaz sem dala džem in breskev in marelic), dodaš še pest rozin, cimet, ter toliko pomarančnega soka da pride tako fajn kompaktno. 4 jabolka prerežeš na pol in jim očistiš sredico da pride mini mala jamica in jih nadevaš z lešnikovim nadevom. pečeš kakih 45 minut, med peko lahko še čez poliješ malo pomarančnega soka. to je to...meni je bilo ful dobro. pečeš pa jasno na peki papirju, če maš večja jabolka potem je to za 3 jabolka...jaz sem imela taka bolj majhna lucijana
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmbom sprobala. a pol se jabolka mal posušijo? sam zna biti fajnlepo se mejte grem sprobat tole tole takoj _pikica_
Hojla punce vesele, nič več debele......... Tako ste vse pridne,da vas je kar veselje brat. Korenzu,še par uric,pa bo zmaga tvoja. Rožica,Le tako naprej,držim pesti zate,da ti bo tokrat uspelo. Seveda držim pesti za vse vas,pa še zase! Bomo končno rekle temu konec in vrgle v smeti tavelik lonec, ter kuhale tako bolj pomalo, da izgubile bomo to odvečno salo! Hladilnik bomo pustile čist pri mir in rajši šle na en dolg šprancir, da bodo potem vroče moške glavce, ko videli bodo naše postavce. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
marjetka cvetka zelo lepa pesmica! pikica upam da ti bo všeč, meni je bilo zelo dobro.... lucijana
Nejas, sprašuješ, kako lahko zdržim pri taki prehrani že od novembra. Preprosto Jaz nič več ne razmišljam o tem, da sem na dieti. Ne smilim se sama sebi, ker ne smem jesti tega ali onega. To sem vzela kot svoj način prehranjevanja. Nekateri ne jedo mesa, drugi ne pijejo alkohola..., jaz pa ločujem hrano. Vedno najdem kaj primernega zase, tudi na praznovanjih, rojstnih dnevih... Ker se počutim bolje in me precej manj bolijo noge, sem se začela tudi več gibati. Po novem hodim v službo peš. Popoldne pa včasih kolesarim. Moj trud je bil bogato poplačan! Zdaj tehtam toliko kot pred 27 leti. S svojim izgledom sem že skoraj zadovoljna. Rada bi tehtala 65 kg in sem prepričana, da tudi bom! Do cilja me ločijo le še 4 kg! Zato dekleta le pogumno naprej!!!! Lep pozdravček! moki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti