marjanca, hvala za vzpodbudo!
Saj sem pridna in se držim diete, seveda z mojimi prikrojenimi pravili. Le ta velika noč se je malo potegnila in se moram spraviti v red. Včeraj sem bila škrobna, danes bo spet bolj škrobno kolsilo kot Oh, jutri pa sadje.
Sem pa tudi jaz opazila, da se teža eksplozivno poviša ob nepravilnih kombinacijah, vendar jo tako kot praviš hitro spet ukrotim z nekaj reda v prehrani in kakšnim sadnim dnem.
drugače pa sem po dieti pridobila približno 4 trdovratne kg, ki jih tudi z redom in 2 meseci diete nisem sklatila. No v novoletnem času sem jih pridobila še malo več, le ti štirje se ne dajo, že mora biti tako.
Vendar se tudi jaz ne dam! Trenutno mi niso pomembni kilogrami, pomembno je moje dobro počutje, zadovoljna sem z kilogrami povsem, le telo bi rada še malo bolj utrdila, saj sem na vsezadnje še mlada in tiste viseče zadeve res ne spadajo okrog pasu. :)))
Vem da bo z redom in gibanjem, hitro postava lepša, pa čeprav tehtnica ne sodeluje tako kot bi rada. Saj se na vsezadnje zavedam, da se tako hitro kot v prvem krogu, ko sem imela veliko več kg res ne more poznati na tehtnici.
Le motivacija kdaj pa kdaj pade in nam vse skupaj uide iz kontrole in preprosto jemo,...., pa saj to vse poznate, kaj bi govorila. Meni je veliko težje zdaj ko imam postavo, ki sem jo želela, saj vložim veliko truda, volje, discipline in dejanskih rezultatov kratkoročno gledano ni. Vendar sem se sprijaznila, da bo to moj način življenja in skušam na vse gledat pozitivno in uživat v vsem...
Sprijaznil se je tudi fant, saj je končno spoznal, da se bom hitro zredila, če ne bom po njegovem mnenju "pretiravala" z izbiro "prave hrane". Opazil je moj plus kilogramov, ki sem jih v novoletnem času pridobila, pa se nisem dolgo prehranjevala po njegovem mnenju " normalno".
Zdaj mi je vliko laže, saj tudi on jemlje moje prehranjevanje, kot način prehranjevanja in ne kot dieto. In ga sploh ne moti več, da ne jem belega kruha,..., sicer ga nikoli nisem razumela, zakaj ga je motilo, saj je on jedel normalno, le sebi sem pripravljla na drugačen način. Zdaj pa tudi sam je veliko hrane pripravljene na moj način in mu je zelo všeč. Popolnoma se je navadil olivnega olja in takoj opazi, če ga ne uporabim,...
Sem mu želela ustreči in sem mu skuhala po starem, kot je bil navajen in po čemer se mu je tožilo, seveda na moj sadni dan, pa mu presenetljivo sploh ni bilo všeč, komentiral je da krompir sploh ni dober,...
To sem napisala predvsem v spodbudo vsem začetnicam in v opomnilo, da naj ne prenehajo, kljub neodobravanju okolice in mogoče norčevanju iz načina njihovega prehranjevanja, kajti tudi okolica bo s časom vedno bolj razgledana in seznanjena z načini zdravega prehranjevanja in navsezadnje zdravega življenja. In kmalu tudi na nas ne bodo gledali z posmehom ampak le z občudovanjem, saj nam je mnogim, mnogim pa vam še bo, uspelo nekaj za kar je res potrebno dokazati da smo iz prevega testa, odločni, smozavestni in vztrajni!!!
LP. Rožica.