| bojanz je napisal/a: |
| Želel bi način prehranjevanja, ki bi se sestojil iz 7. dni in sicer:
Ponedeljek ŠKROB
Torek SADJE
Sreda BELJAKOVINE
Četrtek ŠKROB
Petek OGLJIKOVIHIDRATI
Sobota SADJE
Nedelja BELJAKOVINE
Tudi vodni dan bi imel naprimer enkrat na mesec. Eden ogljikovohidratni dan /PON-TOR/ sem spustil, predvsem pa bi želel, da je v nedeljo beljakovinski dan /družina + dan ki ga preživimo skupaj/.
Kaj mislite o tem 7. dnevnem jedilniku? |
BojanZ,
punce so te zgleda zgrešile, pa naj ti jaz napišem svoje mnenje. Saj upoštevati ga ni treba, ker še zdaleč nisem tako uspešna in dosledna kot ti. Se mi zdi, da bi bil tole kar dober načrt za dieto in ne le za vzdrževanje, jaz sem si naredila podobnega za 3. krog in ko nisem delala preveč kiksov, so kilce kar letele dol. Moj plan je bil S-B-Š-OH-S za pon. do pet., v soboto in nedeljo pa sem si sproti izbirala dan, ponavadi 2xB ali B-Š ali B-OH. Za po dieti se mi zdi tale plan kar preveč strog, dobro bi bilo, da bi imel v enem dnevu različne skupine jedi za kosilo in večerjo (recimo B kosilo in Š večerja ali obratno), pa tudi kak sadni dan manj bi bil dovolj. Naša uspešna suhica Lanes je pogruntala, da je najbolje, da ima S dan vsaj na vsake 6 dni, se pravi enkrat na teden je (vsaj zanjo) premalo. V razmislek!
Sicer pa uspešno prehranjevanje po pameti še naprej. Pa napiši malo, kako ti uspeva držat težo. Kakšen svoj trik, npr., ali pa kako potešiš lakoto, če se pojavi...
Encijan