Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobrodošla med nami Encijan!!Se spoznamo na srečanju!! Hvala za spodbudo, to mi pomaga!! helena45
Jutro! Ne morte verjet, ampak danes je petek. Hvala Bogu. Saj se teden ne vleče, ampak ko je petek, pa vidiš samo še ta dva prosta dneva pred sabo. Srečanje bo zgleda uspelo, toliko nas je že prijavljenih. sem včeraj doma povedala, da grem z vami, pa je mož takoj rekel, da to pa res moram iti. Reakcija otrok pa je bila prav hecna. Vprašala sta me, če ni čudno da grem, ko pa nobene ne poznam, pa sem jim povedala,da se presneto dobro poznamo. Sicer ne na videz, drugače pa kar pošteno. Ko ti pa kaj fali, pa ni boljšega mesta za jadanje. Marjanca in Dušanka, želim vama čim prejšnje okrevanje. Saj vesta, da boste v naših mislih. Lepo se imejte. Gobica
Jutro!!!!!!! Evo tudi jaz jem grozdje, pijem kavo in nas prebiram. Sedaj nas je vedno več za srečanje, prav fino bo. Jankica če se le da pridi, mogoče pa lahko svoje obveznosti malo preložiš. Vem kako je to, če se doma navadijo, da si samo doma... Jankica nisem zasledila iz katerega konca SLO prihajaš. Dušanka upam, da se ti tvoj šen čimhitreje pozdravi do takrat pa čimmanj bolečin. Me veseli, da imaš poleg bolezni še tako veliko voljo, da zraven hujšaš. Super si!!!! Encijan me veseli, da si z nami. Če prav razumem si uspešno končala že 2 kroga te diete in sedaj pričenjaš tretjega? Bravo za vztrajnost! Jaz imam danes OH, ker včeraj nisem imela časa kuhati, bodo danes za kosilo graham testenine kar s ketchupom in skleda solate, za zvečer pa še ne vem, ker gremo s sodelavci ven žurat in bo zagotovo kakšen bandidos in kakšni krekerji ali pa čips...po mojem bom mal grešila....ampak se tako redko zgodi, da gremo takole ven...saj mogoče bomo šli še kam plesat...potem bodo šli pa grehi ven...vsaj upam. claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 21. okt 2005 09:15:42
Jankica, sem ena tistih, ki so dieto dale že skozi in sedaj 7. mesec ločujem hrano znotraj obrokov. Moje nedeljsko kosilo je takšno, kot med dieto, kar pomeni, da jem ali meso in zelenjavo ali krompir z veliko skledo solate ali riž z zelenjavo z veliko skledo solate...skratka, niti slučajno niso meso, krompir in solata na mizi pri enem obroku. Juhe ne jem,če pa bi jo že, bi po kosilu popila malo čiste goveje juhe. Sladice pa po kosilu tudi ne jem, če že, jo prihranim za večerjo, ko si privoščim samo sladkarije 1x tedensko. Kar se izhodov tiče je pa zadnji čas, da tudi s tem začneš in tvoje drage malo navadiš tudi na te spremembe v tvojem življenju. Saj niso tako nebogljeni, da ne bi zmogli nekaj ur brez tebe, tebi bo pa zelo koristilo, verjemi mi. Vse te obveznosti, ki jih navajaš pa so po moje malo bolj izgovor oz. pač strah ali trema pred tem, da bi res nekam šla. Saj nič ne boli, res ne. Boš videla, kakšna nepozabna čaga bo to in kako bo prisrčno, čeprav se večina med sabo nikoli še ni videla, poznamo pa se, kot je Lisička pisala, zelo dobro. Encijan, superca, da greš z nami. Za nov začetek držim pesti, mislim pa, da, ko bomo vse skupaj, bo verjetno še marsikatera dobila dodaten elan. Ja, kolo in knjiga sta res super kombinacija, ker imam tudi jaz vedno premalo časa za branje. Pa še hitreje mine čas, veš. Znoj pa lije..... Imam kar znojnik na roki, da ga sproti pivnam. marjanca45
Dooobro juuutro! Sem ravnokar vstala. Sem si pa dober podaljšek noči privoščila. Imela sem take prebavne težave ponoči... Sem non-stop na stranišče letala in se je vse skupaj pomirilo šele po 4. uri. Ma je pasalo do sedaj povlečt... Punce, ste tako pridne z rekreacijo, mene pa nič ne premakne. Saj sklepov je bilo že dosti, samo realizirala nisem še nobenega. Če začnem iz omar vlečt vse moje telovadne pripomočke še fitnes lahko odprem! Sedaj bo pa treba še malo delat it. Pozdravček! tejčica
Torej kitajska restavracija. Torej: Tuna - CE Marjanca- Sl. Konjice Helena- okolica CE Marjetka cvetka- Šoštanj Bonaca- Celje Claudija Jesen Lisička Rožica - Koroška Smile28 - Žalec Robida Jaca - Notranjska Encijan- Sl. Konjice Lp tuna Sporočilo je spremenil(a) tuna dne 21. okt 2005 10:18:30
Zdravo punce še z moje strani. Vidim, da je že kar lep seznamček, lepo. Katero kitajsko pa planirate, tista pod britofom še deluje? Zgoraj sem zasledila, da ima Claudia tudi OH DAN. Zanima me, ali se pri testeninah in pizzi lahko je zraven solata? Na eni skrajšani varianti navodil je nisem zasledila in sem se do sedaj tudi tega držala. Sem jo pa že velikokrat pogrešala in če ni velike škode, bi jo tudi jaz pojedla zraven. Lepo se imejte in kmalu na pisanje, SMILE28
Smile, jaz pri vsaki hrani jem zraven solato ( seveda npr. endivijo ali radič brez krompirja) in to kar veliko skledo. marjanca45
Dušanka, pa ti je že vsaj malo čisto malo bolje? Neka korist bi od zdravil pa že morala biti. Želim ti, bi bila čim prej zdrava in pri močeh, skratka pošiljam ti dobre misli. Helena, res se bolj malo oglašam, po dopustu mi enostavno zmanjkuje časa, nekako mi ne gre od rok organizacija časa, čeprav si ga razporejam sama. Prišla sem iz toplih krajev, pred dvema dnevoma pa sem kot nora iskala rokavice, ki so na kolesu že potrebne. Verjetno še kdo pozna tisto: vse sem že pogledala 3-krat, ampak nikjer ni. Seveda sem potem našla vrečko s kupom rokavic. Z dieto oz. ohranjanjem teže pa je takole. Malce je šlo gor, ampak sedaj je pa že vsak dan manj, danes sem tehtala 72,5 kg (o teži pod 70 kg še samo sanjam). Še nove hlače so mi v pasu široke, samo tazadnja z bedrami je prevelika. V ta namen si ogledujem v Neckermanovem katalogu - majhnem na strani 247 eliptik po ceni 31.990, v mislih ga že postavljam pred televizor. Med pisanjem tega posta pa ugotavljam, da sem morda bolj potrebna novih očal za branje, ker me take mahne črke zelo ovirajo pri branju. Vsega pač ni mogoče kupiti oz. potreben je pameten vrstni red. S prebavo nimam težav oz. moj problem je ravno obraten, zato pa je vedno prostor za hrano. Ste že poskusile s kosom kruha z maslom? Drugače imam raje arašidov namaz, pa sem spet pri hrani, kar p omeni, da moram nehati. O Celju pa sem že premišljevala, Marjanca kar uganila si moje misli. Lepo bi se odpeljala z vlakom na izlet in vas poiskala. Ampak jaz bom jutri v Mariboru samo nekaj metrov od doma na srečanju samih kuharskih mojstrov (upam, da berete temo srečanje), kar jaz nikakor nisem in tudi nikolii ne bom. Danes imam še težave z lonci in to dobesedno. Včeraj sem si skuhala dva velika lonca zeljne župe, da bi imela vsak dan krožnik ali dva zase, sedaj pa grem zadevo prelagat, ker ju potrebujem za pasulj z mesom, ki ga naj ne bi jedla. Sicer imam posode dovolj, če sem odkrita je nimam več kam dajat, ampak kompliciram z velikostjo. Fižol pa je takooo nabreknil, da ga bodo jedli en teden. Pa s šivanjem imam tudi veliko dela, ker je bila moji sestrični in njenemu sineku odejica, ki se je spremenila v odejo tako všeč, da "moram" sedaj zašiti še eno za njeno nečakinjo in malega sineka, ki se je pred dnevi rodil v Postojni. Sem pa zadovoljna, da je ljudem moje delo všeč. Imam pa še en malce nenavaden pogled na te stvari, odejica pa vzdržala nekaj let, hrana pa kar zgine in se delo sploh ne opazi. Le od česa je predebela ženska, ki ne kuha rada? Lep pozdrav! riba-ribica
Hojla! No to se pa zgodi če je človek preveč požrešen,kazen pride slej al prej! Včeraj sem za "kosilo",ker sem tekala po opravkih ugriznila v sendvič in odlomila zob.Kako sem slabe volje!Zgleda,da je bilo med semeni v kruhu še nekaj bolj konkretnega .Če bi jedla sadje se mi to ne bi zgodilo.Tako,da ga kar sračkam zadnje dni ,ampak danes bom pridna prisežem-V Celje me verjetno ne bo,ker mi je predaleč,bom pa mislila na vas,če se mi bo kolcalo bom vedela,da me opravljate-ha,ha. Lep vikend vam želim in primorsko notranjskega konca. jesen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti