Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro, Kristalka, danes se ti pridružujem na "tekoči luni". Rmeli tudi jaz ti svetujem - obišči zdravnika. Tole z želodcem mi ni tuje, ker sem tudi jaz imela vrsto let težave. Običajno spomladi in jeseni - pri meni je bil vzrok preveč kisline, vendar sem z dieto stanje precej omilila. Tudi ločevalna mi ustreza, ker imam določen red pri prehranjevanju, sem si jo pa malce priredila - sploh pri surovem sadju. Čimprej pojdi k zdravniku. Srečno! Sinoči sem prebirala vaše poste, dobro vam gre, kar tako naprej. Jaz sem v "stanju mirovanja", danes nisem šla hodit, ker je močno deževalo, sem pa naredila nekaj vaj joge, zdaj moram pa počasi v službo. Vsem veliko uspeha in lep dan, kljub dežju. Kako bom preživela vodni dan paročam zvečer. Lp darkad
OJLA!!! preživela sem prvi dan ločevalne diete,danes sem že pri drugem...mi gre dobro kajne...šalo na stran,vem da je še dolga pot. zanima pa me ali lahko pijem radensko namesto vode? uživajte jaz grem zvečer na 3 km dolg sprehod. baj-baj Chiara
Pozdravljene spet. Danes upoštevam lunco, vidim, da tudi Darkad, mogoče tudi Korenzu? Rmeli ti pa le k zdravniku - s čim pa preganjaš bolečino. Dokler ne prideš do zdravnika pij čimveč Donata, kakšen Rupurut ali Reni vzemi, mogoče Ranital 50 mg - vse dobioš brez recepta - sicer pa, kot rečeno, k zdravniku. Zagotovo te bo dal na gastroskopijo. Chiara, če se diete striktno držiš, potem ne piješ ničesar mehurčkastega - zaradi CO2 - napihovanje. Kristalka
Pozdravljene! Se nisem že lep čas nič oglasila. Malo zato, ker nisem imela časa malo pazato ker, sem malo zmešala dneve; no, obroke; no, vse. V službi smo imeli inventuro in potem delajo živci in moji so direktno povezani z želodcem, ki je bil skoz lačen. Vglavnem bo jutri cel dan voda! Čez praznike grem v toplice za tri dni in tudi ne vem,kako se mi bo uspelo držat diete. Bom morala biti spet malo trmasta. Rmeli, pozdravljena! Se te spominjam. Zaradi želodca pa pojdi čimprej k zdravniku. Čeprav ne vrjamem, da bi bila kriva dieta. Ker dieta, oziroma kombinacije hrane, ki jih jemo med dieto želodčku pomoje kvečjemu koristijo. Tako jaz mislim. Itak, Velika si 169cm in bi rada imela 60kg. Ja, z redom in trmo boš lahko dosegla to težo samo vedi, da bo šlo res počasi. Pri tej višini in teži bi tvoj ITM 21, kar je že skoraj minimum za normalnega. Pomembno pa je kako se ti ppočutiš. Želim ti veliko uspeha. Vprašala si če je že katera shujšala pod svojo dolgoletno teži in to obdržala. Ja sem, samo, da je bila tista dolgoletna teža kar precej več nad normalno kot je tvoja. In zato je šlo laže in hitreje. Ne pravim da je bilo lahko, samo laže je bilo. Iz 110 do 96 mi je bilo veliko laže shujšat kot sedaj ko se že celo večnost trudim da bi prišla iz 92 na 80. Lep večer vsem! Hema
Hojla, vidim, da bom res mogla k zdravniku. Kako omilim bolečino? Sploh je ne, oziroma zdi se mi, da malo hitreje mine, če pijem veliko vode. Kot bi hotela poplaknit vse naprej. Pa kaj ko potem spet pride, ko kaj pojem. Za kilo na želodcu še tudi jaz nisem slišala,Korenzu. Je pa res, da tudi kdaj kaj težkega dvigam v službi. Je še mogoče kakšen drugačen znak oz.bolečina pri kili? Dakard, mislim, da ni kislina, ker mi nič "gor ne vrže" kislo oz.me ne peče zgaga. Lahko pa tudi, kaj vem. Hema, tudi jaz se te spomnem iz prejšnih "rund". Vidim, da imava enake težave. Tudi jaz bi še rada iz 93 spravila na 80, pa nikakor ne morem se prepričat za novo shujševalno. Ti vsaj veliko hodiš in, če me spomin ne vara tudi kolesariš, jaz pa se ne morem spravit telovadit. Sva včasih z Lisičko kdaj kam šle zvečer na sprehod, zdaj pa nikakor ne moreva več skupaj priti. Se bo treba spet v roke vzeti, tako ne gre več. Če ne bom čisto zastala. Še dobro, da se vsaj v službi malo naletam. Skratka - obiskati zdravnika in to čimprej. Imejte se lepo, čeprav bo deževen vikend, Rmeli Rmeli
Haj! No pa mi je uspelo zdržat lunco. Samo ne vem kaj naj zdaj jutri jem. Danes bi morala biti na Š dnevu torej je jutri na vrsti OH dan. Ne vem če ni bolje da začnem spet pri B dnevu. Kaj pa ve mislite? Remli jaz do gastroskopije nisem vedela da imam kilo na želodcu. Me je pa tako kot tebe skoraj po vsaki hrani bolel želodec. Posebej če sem malo pretiravala. Ugotovili so mi tudi kislino, pa se mi ravno tako ni nič spahovalo in me ni pekla zgaga. Kot glavni razlog , za nastalo situacijo v mojem želodcu, mi je zdravnik rekel takole: kislina - največ živci, kila- sunkovito dvigovanje prevelike teže. Za kislino sem dobila tabletke, za kilo so mi pa rekli da sem še premlada (imam 36 let) in je še prezgodaj za operacijo ker še ni tako kritično. Sedaj pa najbolje da grem spat da mi slučajno ne bi prišlo na misel da bi oropala hladilnik.Lahko noč! any
Haj! No pa da poročam o mojem dosežku. Kot sem povedala se do vodnega dne nisem tehtala. Vodni dan sem za 3 dni prehitela ker je bila včeraj ravno lunca. Po pravici povedano sem pričakovala večji rezultat. 1.10. - 101,5 kg, 27.10. - 93 kg torej -8,5kg. No ja malo se bo potrebno začet rekreirat če želim v dveh mesecih priti do čudežne sedmice na prvem mestu. Lep dan! any
Dobro jutro, bravo Korenzu! Tudi meni je tokrat uspela "luna" brez težav (prejšnjič sem morala zagrist v jabolko)! Ne vem, včasih gre s tako lahkoto, nobene lakote ali želje po hrani. Pila sem samo vodo, na čaje se nekako ne morem navaditi, pa sem si jih nabavila lepo zbirko... Danes zjutraj sem šla že zgodaj hodit in je bilo super. Tebi Kristalka je verjetno šlo bp, kot ponavadi:) Korenzu, jaz bi na tvojem mestu kar nadaljevala po planu - se pravi OH danes, če se ne motim. Rmeli, tudi meni se ni nič spahovalo zaradi kisline, samo želodec me je bolel po vsaki jedi. Zdravnik je posumil še na vnetje želodčne sluznice, dobila sem neka zdravila, rekli so mi naj pač ne jem hrane, ki mi povzroča težave! Sem pa nekako pol leta vsako jutro pila čaj iz lanenih semen (vem, da laneno seme pomaga tudi pri zaprtju, teh težav nisem imela). Žlico lenenega semena zvečer namočiš v dober deci vode, zjutraj to prevreješ, (nastane bolj sluzasta pijača) in popiješ na tešče. V želodcu se ustvari neka obloga, ki malo ublaži težave. No, meni je precej pomagalo. Do obiska pri zdravniku poskusi jesti manjše obroke, večkrat na dan. Kot ti je svetovala Kristalka, popij kozarec Donata, tudi pomaga. To so takšni "neškodljivi" nasveti, ki ti bodo malce ublažili zadevo do obiska pri zdravniku. Poročaj potem, kako ti gre. Lep dan vsem, pri nas se že kaže sonce! LP darkad
Dobro jutro. Čestitke vsem, ki vam je uspela lunca - meni je. Korenzu nadaljuj dieto po vrsti, ne glede na vodni dan, ki si ga prehitela in čimbolj uspešno ti želim. Kar zadeva tole dieto in želodčne težave, naj povem, da sem jih pred dieto tudi jaz imela, sedaj pa ne več. Prej nikakokr nisem smela jesti sadja, sedaj lahko pojem neolupljeno jabolko in katerokoli sadje. Je pa res, da na sadni dan nisem jedla ves dan sadja ampak sem si pomagala s kuhano zelenjavo. Tako da Rmeli, dvomim, da je tvojim težavam kriva dieta - upoštevaj nasvete predhodnic. Lep dan Kristalka
Pozdravljeni ! Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki imamo "tistih groznih" 10 kg preveč. Pa se nekako nikoli ne odločim za kakšno dieto. Ker pa sem o Ločevalni slišala že veliko (prebrala pa še več) in tudi dokaj redno spremljam vašo temo, sem se odločila, da bi pa "mogoče" poskusila tudi sama. Torej, kako začeti Sem pa enkrat zasledila pogovor (ravno med vami), da naj bi zeleni čaj pomagal. Pri čem že Veliko sreče pri nadaljnjem hujšanju za vse vas blažkaa Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 27. okt 2007 15:30:04

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti