Ločevanje živil 90. dni - 5. del

LP! Komaj sem si izborila 10 minut na računalniku,pa še to sem porabla,da sem v svet kjige naročila knjigo. Any pred 1 mesecem sem polula ledvični kamen To je pa huje kot porod pa sem rojevala dva dni.Ko sem zdravnico vprašala,kako bi se čuvala da se to ne bi ponovilo,mi je rekla ,da se s hrano ne da temu obvarovat,če pa bi VSAK DAN pojedla 1KG cvetače,pa bi lahko kamni spet nastali,ker je cvetača neke vrste oksidant,ki veže minerale....in podobno sra...,tak da sem rekla,da cvetače ne jem več,pol pa mislim,da sem vse nardila.Je pa tud res to,da vsak dan 1 dcl donata,pa se ti minerali topijo. Jutri je nov dan .Dans sem jezna sama na sebe tako,da se slišmo jutri,ko bom boljše volje in ko ne bom mela polno rit hrane. Zdaj se pa moram odstrant,da sine ne dobi živčni zlom,ker sem jaz na računalniku.Grem spremljat volilne izide,da vidim ,če bo moj kandidat......(volilni molk) v drugem krogu Lahko noč. darja-
Lep pozdrav! Po dolgotrajnem nabiranju kilogramčkov in zbiranju moči ter poguma za dieto, sem se odločila, da se vam le pridružim. Mam 75kg in 180cm, bi pa rada izgubila tam okoli 10-15kilc, da spet začutim tisto mladostniško čilost in veselje ob pogledu nase. Sem se zadnje dni malce preveč basala in pridobila še nekaj rezerv za dieto, haha. Tako, jutri imam beljakovinski jogurt in začenjam svoj prvi dan. Še mal rekreacije, pa upam da bodo kilogrami odplavali, tako kot so, žal, priplavali. Se že veselim svojega prvega dne prerojenja! Lahko noč in vso srečo Tria
Tria ,tudi jaz imam danes beljakovinski dan ,včeraj,je šlo vse narobe,jedla sem preveliko,tak da si zdajle za kosilo že kuham piščančjo juhico z zelenjavo.Rekla sem si ,da bom danes jedla lahke stvari brez maščobe..... Glede na tvojo velikost se mi ne zdi,da bi morala shujšati 15 kg?? darja-
Tria je napisal/a:
Lep pozdrav! Po dolgotrajnem nabiranju kilogramčkov in zbiranju moči ter poguma za dieto, sem se odločila, da se vam le pridružim. Mam 75kg in 180cm, bi pa rada izgubila tam okoli 10-15kilc, da spet začutim tisto mladostniško čilost in veselje ob pogledu nase. Tria
Na spodnjem linku si izračunaj svoj ITM kot orientacijo za "idealno" oz. normalno težo. http://www.smsdieta.si/indeks-telesne-mase/ Bolj kot tile izračuni se meni zdi pravšnji način ta, da od telesne višine odšteješ 110 in dobiš svojo, nekje normalno težo. Kristalka
LP! Dobro jutro dame. Kristalka,če bi jaz od svoje telesne višine odštela 110,bi morala imeti 46 kg,ker sem velika 156 cm.Saj vem ,da sem mala,ampak ,da bi imela 46 kg bi bilo po eni strani tud super a ne?Sam potem,bi pa zgledala kot,da hodim v 6.razred osnovne šole... Sicer,pa je danes tak glup dan,vsaj jaz se počutim tako.Kuham pasulj,pospravljam,še posesam,grem v lekarno,ker je mož zbolel potem pa v službo.. Želim vam uspešen dan brez grehov.. darja-

Prepričana sem, da je še pravšji tisti še starejši način, ko od svoje višine odšteješ 100 in dobiš normalno težo. Vsaj za take, malo bolj v "zrelih" letih. Jaz sem visoka 1,68 m in sem v svojih mladih letih s svojimi 60-61 kg izgledala kar preveč suha. Seveda je odvisno tudi od konstrukcije. Danes bi bila z 68 kg zelo vitka. Pa ni straha, da bi jih kdaj še imela, ker bom tudi s 75 zelo zadovoljna in bom tudi izgledala kar elegantno. Se bom morala pa še kar nekaj potrudit, da pridem na to težo (še 14 kg). Pa trdno verjamem, da to bo nekega dne. Počasi in vztrajno,  sicer z občasnimi odstopanji od pravilne prehrane, vendar važno je da se potem vedno znova vrnemo na pravi tir in sčasoma je vedno manj odstopanja in vedno več pravilnega prehranjevanja.  

Veliko uspehov pri doseganju svojih ciljev želim vsem.   

emily
Dobro jutro! Tria se mi zdi,da si s vojo višino in kilažo prav vitka in res ne rabiš te diete,če si pa hočeš izoblikovati postavo pa mislim,da rabiš samo telovadbo za določene dele telesa. Emily tebi dam pa prav,nismo več tako mlade,jaz sem visoka 166 cm in bi bila tudi z 65 kg zelo zadovoljna. Lep dan še naprej in pridno hujšajte! Nataša
Haj! Ja opažam da bi nekatere rade postale manekenke. Tria koliko si pa stara če smem vprašati? Če si še mlada je prav da želiš biti vitka. Je pa tako dekleta kot ste povedale že nekatere. Vse je odvisno od konstukcije. Jaz bi z mojo idealno težo (glede višine 168cm) morala imeti tam nekje 60kg. Po pravici povedano si ne predstavljam. Če pridem na 75kg bom prav srečna pa še vedno mi nihče ne bo dal toliko kilogramov. Že moja zdravnica mi je izračunala da glede na težo mojih kosti (ne me vprašat kako je to izračunala) bi za idealno postavo morala tehtati od 75 - 80 kg. Ko sem ji rekla da je to občutno preveč glede na mojo višino mi je razložila da si idealno težo ne moremo več posploševat in da sploh ni za vse enaka. Tako da Tria brez zamere a mogoče imaš drobno konstrukcijo in se sama sebi res zdiš predebela. Mogoče ne bi bilo slabo da bi stopila do kakšnega zdravnik in se posvetovala. Sicer ti pa želim da se ti želja izpolni in res shujšaš. Kot mi je rekla nekoč znanka. Nekatere so lahko ravno tako nesrečne z 5kg preveč kot tiste ki jih imamo 20 preveč ali še več. Tria če si se odločila da se boš počutila bolje se le priključi v naš klub!! Sedaj pa grem počasi v službo. Lepo popoldne vam želim! any
Lepo pozdravljeni! Najprej hvala Kristalki za izčrpno poročilo o koži, ter seveda vsem ostalim. Tudi jaz si želim tam nekje 80 kil (še bolje 75-manj sploh ne, višina 170), kar pa izgleda mi bo zelo težko uspelo samo s to dieto. Moram povedat, da imam še vedno 89,7 kil, s kakšnimi pregrehami (kar se tiče napačne kombinacije) zaenkrat nimam težav, imam pa velik problem s količino pojedenega sadja. V prvem krogu sem namreč jedla vedno 2 do 3 X sadje dopoldan, prav tako počnem to sedaj in mislim da je to glavni vzrok, da ne gre nič dol. Recimo danes sem pojedla tri kakije skupaj, zame je to eno boljših sadežev, verjetno bi smela samo enega. Pa če ne bi šla prejle k frizerju, bi verjetno še kakšno sadje do kosila. Sadju se ne mislim odpovedat, jedla ga bom še naprej kolikor mi bo pasal, ker vem da je to živa hrana in da je zelo koristno za telo, pa četudi nič več ne shujšam. Lepo se bom še naprej držala ostalih dni diete, se mi nikamor ne mudi. Če bi bila bližje Lj bi se sigurno vključila v kakšen center, kjer ti pomagajo z nekimi infra žarki, samo mi je predaleč. Se pa drugače (po moje zaradi aerobike in pilatesa) pozna na hlačah, jih lažje zapnem, snela sem tudi prstan, ki ni šel dol kar ene par let. Lepše skrbim zase (včasih sem šla res že v skrajnem času k frizerju). To pa je tudi lep napredek. Se oglasim še kaj, sedaj letim po tamalo. ann
Ann, meni so kakiji tud zelo dobro sadje! Problem je le v tem, da je tako zelo sladko (kot banane), da ni primerno za diete. Najboljše so grenivke pa jabolka. Pa še kaj bi se našlo, kar ni preveč sladko, ampak deluje čistilno.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti