član od 20041569 sporočil
Hojla!
Mimo Bernardinega posta pa res ne morem,da ne bi rekla katero na temo.Se vsake toliko najde kakšna dobra duša,ki nam posreduje koristne informacije glede naše diete in Mimogrede še navede,kako deluje naše telo in kakšno je pravilno prehranjevanje.
Ampak roko na srce,nas te koristne informacije nič ne ganejo in sicer zato,ker se vse to sliši preveč zakomplicirano in učeno.
Ločevalna dieta pa je tako enostavna,nič ni treba računati,nič preštevati,samo slediš vrstnemu redu,pa je.
Saj kako deluje naše telo in kaj dejansko potrebuje pa itak ne vemo,mi želimo samo shujšati,pa četudi s tem škodujemo sam sebi.Pa saj smo škodo naredili že ko smo se prekomerno zredili.Torej je bilo naše zdravje že ogroženo in je sedaj itak vseeno,če še nepravilno shujšamo.
Glede na to,da se že skoraj dve leti prehranjujem ločevalno,se mi zdi,da se je telo že navadilo na ta ritem prehranjevanja,torej se je prilagodilo.Z zdravjem nimam problemov,odlično se počutim(že trkam po lesu).
Nekje sem brala,kako se je prehranjeval človek v obdobju,ko je bil še lovec in nabiralec.En dan so šli na lov in so bolj lakali,naslednji dan je bila seveda pojedina,nato so šli tretji dan spet na lov,četrti dan spet pojedina.
Nadalje je pisalo,da je najbolj idealna takšna dieta,pri kateri se en dan dobro naješ,potem drug dan stradaš itd....,ker pač imamo takšen način prehranjevanja v genih.
Če pogledamo ločevalno,lahko rečemo,da deluje skoraj na podoben princip.
na b dan se dobro najemo,na š dan jemo samo zelenjavo,torej bolj lahka prehrana.na oh dan si spet bolj privoščimo,na s dan pa spet bolj malo.
Aha,na vitaminski dan jemo tudi oreščke in semena,ta pa kolikor je meni znano,vsebujejo maščobe.
Pa naša država nas Slovencev ne bo navadila jesti zdravo,mogoče čez tisoč let,nikakor pa ne do leta 2010.Mislim da bodo goveja juha,pečenka in pražen krompir še vedno številka ena.
Pa mal naj preverijo,kako se prehranjujejo naši otroci.Vse prej kot zdravo.
Ma kakor koli,men je ločevalna zelo všeč,kajti ko pomislim na štetje kalorij in računanje koliko oh-jev in kaj vem kaj še potrebujem mi grejo kar lasi pokonci.
Mogoče res ne delam prav,ampak dokler se dobro počutim,bom s tem načinom prehranjevanja nadaljevala,sicer pa itak nobena dieta ni zdrava,zdravo prehranjevanje je pa preveč komplicirano.Mi pa si samo želimo shujšati in nič drugega.
Mejte se lepo in uživajte življenje!
Lep dan vam želi Marjetka cvetka!