Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Bernarda85, hvala za tvoje mnenje, ki ga spoštujem. Vsak dan se učimo. Nekaj si zapomnimo,vsega pa ne. Moja izkušnja: tri mesece sem se držala ločevalne diete in se v tem času marsikaj naučila o hrani in zdravju. To mi koristi še naprej, ko imam tako imenovano vzdrževanje. Zdaj si vsak dan privoščim tako B, Š, OH in veliko več sadja in zelenjave kot prej. Tudi jaz se počutim bolje in lahkotneje. Bernarda85, če boš imela še kaj povedati, mirne duše lahko napišeš, z veseljem bomo prebrale. jankica
Hvala najprej za lep odziv. Dodala pa bi samo tole, da super da vam je uspelo, saj pravim 100 ludi 100 čudi. Pa nč slabga ne mislim. Če ti to pripomore k boljšemu zdravju res super. glede politike pa samo tole. Bi dodala link pa nikjer ne piše tako kot bi moglo (bom mal po zapiskih prebrskala). Kar se spomnem so napisani takšni glavni cilji, kot so: za 30% povečati dojenje pri nosečnosti do določenega leta, za nevem kolk % zmanjšati pitje alkohola, Zmanjšati % ljudi s preveliko telesno težo, spet % uživati več sadja, uživati več zelejave, več hidratov, manj maščob.,.. Če kdo želi, lahko dam kako se slovenci s čim preveč prehranjujejo (OH, B, M, vlakna). Kar se tiče maščob, pa nism sploh pomislila na neškodljive (priznam), ker se te večinoma ne razgrajajajo kej preveč ampak se zapakirajo v "kroglive"-hilomikrone. Če vas kej zanima o hrani predvsem po Oh, B, M, zeljenjvai,... vprašejte, mam pa tud spisek vitamin in mineralov v katerih živilih so,... Sorry spet mal filozofiram. Če kej rabte se znanja vam lahko se kej posredujem, če bom le vedla. Bernarda85
Bernarda85, hvala tudi za tvoj odziv. Jaz sem veliko informacij dobila na tejle spletni strani, mogoče je tudi tebi poznana, če pa ne, pa vsaj vsebina, ki jo med drugim obravnava (glej prehrana): http://www.mojtrener.com/ jankica
Ja stran mi je poznana pa je super, pa se mnogo podatkov dobiš o dijetah, prehrani, kaj storiti za svoj telo,.. lp Bernarda85
Haj helov! Moj grozni vikend se približuje koncu iz petka na soboto 4ure spanja iz sobte na nedeljo 2,5ure spanja. Ja Delux igram pri bendu in pojem. Sem že toliko časa prisotna na forumu da kar mislim da že vsi vejo. V glavnem: včeraj se bila v Podzemelj na Dolenjskem. Ker sem samo pomagala pri ozvočenju ni bilo kaj početi od 15ure do 1h ponoči. Imela sem Š dan kar pomeni da nisem imela na ˝vaški veselici˝ kaj početi ker se so se tam pekli odojki pa voli in jagnjeta. Ha ne vprašte kaj sem jedla SOLATO. Ne morem vam povedati kako ponosna sem nase da sem zdržala včerajšnji dan. So se mi cedile sline po odojku da je bilo joj. Ampak se že toliko poznam, da če bi včeraj začela grešiti bi bilo z mojo dieto konec. Pila sem pa VODO v nenormalnih količinah. 5-6litrov ,če vrjamete ali ne. Kolegi so se mi režali da se mi bodo zaredile žabe, na wc sem hodila vsakih 15 min, trebuh sem pa od vode imela tud takšen da sem zvečer komaj še zapela hlače. Lep večer še naprej od precej zaspane Gorenjke! any
Dober večer! Korenzu moraš biti pa v dobri formi, da prideš skozi dan s tako malo spanja... (posledica 3MD?) Ti pa čestitam za voljo - da se odpoveš dišečemu mesku... No, tudi jaz sem današnji dan preživela ob sadju, sploh ni bilo težko kljub temu, da smo bili na praznovanju rojstnega dne. Različnega sadja je bilo v izobilju, bučke, melancane na žaru - opazila sem, da jih je kar nekaj na raznoraznih dietah, tako da nihče ne "teži", če se čemu odpoveš. Delux, ali imava jutri vodni dan skupaj? Upam, da mi bo šlo, kajti v prvem krogu sem samo enega izpeljala res dosledno, ostala dva pa ne. Včasih mi malce ponagaja želodčna kislina, če predolgo ne jem, vsekakor poročam jutri. Če pa ne bo šlo, pa tudi ne bo konec sveta, kajne? Imejte lep večer in uspešen teden! LP darkad
Hojla! Delux in Darkad,držim pesti,da vama bo vodni dan uspel! Korenzu,neverjetna si,da ti je uspelo!Le tako naprej. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Ja danes pa samo voda!!!!! Do zdaj brez problema,samo pritisk mi je padel pa mislim,da bom malo kavico ali ali pa kaksen topli cajek Ne vem zakaj sem non-stop zejna"? cE pa zdaj ne pijem dovolj pa res ne vem! Sedaj imam kar nekaj obveznosti v mestu,tako,da ta cas ne bo krize,zvecer sem hcerki obljubila Evropark,seveda je pa tukaj se vecer doma! Misliom,da bom v kopalnici dlje casa!!! Vsem pozdrav se posebej VODENIM!!!!! delux
Ojla! Ja danas imam vodni dan. V soboto sam išla na poroke i miješala sam krumpir, rižu, meso, krokete, kolače, tortu, malo vina pila... U nedjelju sam jela za kosilo jajca a za večeru pizzu, a danas sam čvrsto se odlučila za vodu. Ne znam kaj se sa mnom događa. Sadni i evo danas vodni dan mi slabo idu. Ne osjećam se na te dane dobro - povisi mi se temperatura i imam groznicu. Mislim da mi je organizam oslabio. Nadam se da bom danas izgurala s vodom! Lidija...
Pozdravljeni! Vajeti mi zadnje čase uhajajo iz rok. Kar naprej se vrstijo rojstni dnevi in druga slavja, da ne vem več kje se me glava drži. V soboto bo spet fešta, vedno pa ni na razpolago hrana, ki bi jo morala jaz jesti. Sem pač grešila. Vem, da nisem ne prva in ne zadnja ampak vseeno. Prihodnji teden se bo vse skupaj malo ustalilo, da bom prišla k sebi in malo na red z dieto.Zato dekleta ne dajte se in vztrajajte. Vem, da vam nisem nekakšen vzgled, ampak to se bo v prihodnjih dneh spremenilo, ko ne bo več praznovanj. Zadnje je v soboto in takrat bo konec mojih grehov(vsaj upam tako). Torej držite se. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti