Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro..še ena, ki je pripravljena na vodo. Včeraj sem pojedla 2 jabolki, sadno solato (ananas, banana, jabolko in pomaranča), za večerjo pa pečene bučke in solato. Danes me pa čaka ogrooooomna količina vode in predvsem čaja z limono. Tudi jaz se bom tehtala jutri zjutraj, upam, da bo kaj več minusa pokazalo...sploh po grehih, ki sem jih imela ta teden. Sedaj pa veselo na vodo!!!!!!!! claudia12
Dobro jutro! Jaz pa še ne vem kako in kaj bo danes z mano. Po zelo pregrešnem vikendu, mi tudi včerajšnji sadni dan ni uspel. Do 18.00 sem bila še pridna, potem pa so mi spet popustile vse zavore in sem jedla, jedla, jedla. In potem od razočaranja, da sem spet podlegla skušnjavi, sem spet jedla... To je pri meni začarani krog. Pa tudi psihično sem čisto na tleh, tako da res ne vem. Če mi današnja voda ne uspe, bom kar odnehala. Tudi rezultati prvega meseca niso to, kar sem pričakovala. Res je, da bi rada shujšala samo 10 kg, a so zelo trdovratni. Potem pa še pomanjkanje volje in to je to. Dekleta, jaz vas občudujem, da imate tako trdno voljo. Če se spomnim prvega kroga 3md, sem jo tudi jaz imela, in temu primerna je bila izguba teže. Verjetno je krivo tudi to, da sem doma skoraj že dve leti in nič ne izgleda, da bom še kdaj dobila službo. Žal sem doma iz napačnega dela Slovenije. Ima katera na zalogi nekaj pikrih besed, da me še pravi čas postavi nazaj na pravi tir? Bi bilo zelo dobrodošlo. Bodite ponosne nase, saj imate biti za kaj!!!! Upam, da bom jutri zjutraj ponosna tudi jaz. AKNIRAD Sporočilo je spremenil(a) MEMMY dne 31. jan 2006 08:59:30
Dobro jutro vsem! Včerajšnji sadni dan mi je kar dobro uspel. Vendar me je pa že začelo zebsti. Ponoči sem imela kar velike probleme, tako da sem si mogla prižgati električno blazino. Bomo videli kako bo uspel današnji vodni dan. Domači mi stojijo ob strani in me podpirajo. Mož bo odšel ven na kosilo, mladi si bodo pripravili kosilo sami, jaz pa bom tako lažje zdržala ob vodi, ker mi ne bo potrebno prestavljati piskrov. Samo za psa bom mogla kaj skuhati. No to pa mislim, da me ne bo premamilo. Zvečer pa čimprej v posteljo, da ne bo skušnjav. Vsem želim, da bi kar se da uspešno prebrodile današnji dan!!!!! Jutri pa tehtanje. Bomo videli kakšen bo uspeh po prvem vodnem dnevu. Najbolje, da vse sporočite podatke, da bo šlo v statistiko. Lep pozdrav! marja
Memmy, saj ne vem, kaj naj ti rečem. Grešila si, kot skoraj vse tukaj kdaj pa kdaj. Toda danes je nov dan in gremo dalje. Danes pa 100% brez greha, velja!? Ali ni škoda, da si se en mesec trudila, zdaj pa bi kar odnehala. Tako ne gre!!! Mogoče si si zastavila malce previsok cilj, pa te je strah, da ga ne boš dosegla? Primerjam se s tabo in se mi zdi, da 58 kg ne bom imela nikoli več, da bi le obdžala sedanjo težo, pa bo. Mogoče bo pa še spomladi in poleti odletel kakšen kilogramček... Pa da ti ne bi slučajno na kraj pameti padlo, da bi tako shujšana lažje dobila službo. Kje pa! Oprosti, če sem malce groba, toda očitno rabiš nekaj za dvig samozavesti. Pojdi ven, na doooooolg sprehod! Pokliči prijateljico, se malo sklepetaj. Naredi inventuro v omari in se malce zamoti. Samo ne s hrano, prosim te!!! Srečno! jankica
Memmy, Ne vem, če bi ti nekaj pikrih kaj pomagalo, ali pač? Od mene jih ne boš slišala. Tudi sama grem namreč čez podobno trnjevo pot kot ti (pa tudi Tuna je tu nekje, čeprav z nekaj manj kg viška), tudi meni ta krog ne ratuje, niti po doslednosti, niti po rezultatih (logično), le kar se tiče miganja, mi kar uspeva (nazadnje 70 minut orbitreka v nedeljo), tretji krog sem začela že nekajkrat lani in odnehala, enkrat po super rezultatih prvih 14 dni. Nisem dovolj natančno analizirala razlogov za neuspeh oz. prekinitev, eden večjih je bil definitvno stresno obdobje, ki bi ga morala najprej prebroditi in se nato lotiti 3md-ja. Kaj bom naredila tokrat, še ne vem. Ubijajo me sadni dnevi čez vikend, pa tale mraz je tudi prispeval nekaj k mojim "pregreham". Zdajle, ko smo praznovali rojstni dan, sem prav uživala v peki in eksperimentiranju za štedilnikom. Med tednom mi za to tako ali tako zmanjka časa in vedno le na hitro kaj pripravim, tako da bom opustila strikten 3md, ker me ta tempo preveč zamori. To pa ni dobro za mojo psiho, ker zdravje je pa le bolj pomembno, pa imeti se moramo rade takšne kot smo, ne takšne kot bomo čez 3 mesece (ko bomo suhe, a ne?). Včeraj sem si tako naredila plan, ki se ga bom skušala držati, časovno ustreza temu krogu, a sem si zaporedje S-B-Š-OH-S naredila za čez teden, vikende pa sem pustila prazne in se bom sproti odločala med B, Š in OH, najbrž bo v soboto B, v nedeljo pa Š ali OH. Enkrat sem že imela tak plan, pa eksperimenta nisem izvedla v praksi. Saj vam tega nisem mislila razlagat, ker ne vem, kaj iz tega sploh bo, ampak vseeno, mi bo lažje, če bom vedela, da navijate zame, tako kot jaz za vas. Pa naj se konča, kakorkoli že! Danes držim pesti za vse, ki ste na vodi, jaz sem bila včeraj do 14-ih, potem pa mi je lepo uspel sadni dan (brez oreškov!), tako da bom najbrž to ponovila tudi danes, le prvi obrok bom imela prej. Včeraj sem pojedla eno pomarančo, dva jabolka, doma pa samo še rdečo grenivko, upam, da tudi danes količinsko ne bom pretiravala, saj je počutje po včerajšnjem dnevu v primerjavi s prejšnjim tednom, ko nisem imela nobenega reda, enkratno. Memmy, imej se rada in delaj v svojo korist! Encijan
Punce, prepricana sem, da vam bo uspelo danes. Moj prvi vodni dan je se dalec, ampak upam, da bom uspela do takrat in da ga bom tudi jaz enkrat imela. Tuna, zelo bi bila vesela, ce mi posljes knjigo v elektronski oblike. Moj naslov je: katja@sanje.org Hvala za prijaznost. Drzim z vami! Kalinka
Dobro jutro! Sama sem ze drugi dan na vodi in mi odlicno uspeva!!!Ne pijem nic drugega kot sipkov caj, nic sladkan, nic limone, ter vodo!Ko mi posteno kruli po zelodcu, se napijem, da mi voda skozi usesa tece in se vsaj tisi trenutek pocutim sito!Seveda pa moram biti ves dan blizu WC-ja! Memmy, se bos morala malo vzeti v roke!Jamranje in pomanjkanje volje nic ne pomaga!Sprijazni se s tem, da je zivljenje pac kruto, za ene bolj, za druge manj.Sluzbe ne bos dobila zaradi vitkosti, bos pa sama s seboj bolj zadovoljna in s tem samozavestnejsa, kar je velik faktor pri razgovorih! Tako, bodite pridne vse skupaj in lep pozdrav od Nene Nena-morje
Hojla! Kako kaj teče vodica! Jaz se nalivam z vročim šibkovim čajem,zebe me ko psa,pa še grešila sem se -z dvema lekadoloma.Zjutraj me je namreč grozno bolela glava in če ne bi ukrepala pravočasno,bi bil današnji dan grozen.Tako pa mi je sedaj bolje,pa še sonček je posijal in življenje se mi naenkrat zdi veliko lepše. Memmy,nč jamrat,jamrajo samo zelo stare babice,ko zjutraj iščejo svoje kosti po celi postelji.Drugim pa jamranje nič ne pomaga,ampak se je treba vzet v roke in se ne smilit samemu sebi.Na svetu je še mnogo ljudi,ki jim gre mnogo,mnogo slabše,kot meni ali pa tebi,pa vseeno ne obupajo ampak se veselijo vsakega novega dne,ki jim je dan. Mislim,da nam gre še vedno predobro,zato pa ob vsaki mali krizi vržemo "puško v koruzo" in obopujemo in jamramo,kako nam je hudo in kako je življenje nepravično in kako drugim vse uspeva.Bla,bla,bla,če bomo samo jamrali pa nam res ne bo nič uspelo. Memmy,vsak od nas ima upanje,tudi ti!Vedno ostaja upanje,da boš nekoč dobila službo,da boš se vendarle znebila kilogramov.Seveda pa ni dovolj samo upanje,moraš tudi verjeti vase in zato tudi kaj storiti,delati na tem,da se upanje uresniči.Torej dost jamranja,alo,gremo veselo na delo. Encijan,tvoj načrt je dober,zdaj pa le glej da ne bo ostalo samo pri tem.Če ti uspe 70 minut gonit orbitrek(kar meni najbrž nikoli ne bo),ni vrag,da ne bi še uredila svoje prehranjevanje.Saj te razumem,da je težko,ko si praktično cel dan zdoma,toda če se potrudiš,se da vse rešit. Zdaj pa se bom še jaz potrudila in naredila nekaj trebušnjakov! Vsem ,ki ste na vodi pa želim,da vam dan čimhitreje mine in da vam bi uspelo. Jutri pa v čimvečjem številu sporočite,za koliko so se vam zmanjšali kilogrami,da naredim malo statistike. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Tuna, hvala, dobila sem tvoj mail, vendar mi nekaj steka in se ti ne morem kar z maila zahvaliti. Poslala si mi drugi del knjige, zdaj pa ne morem mimo, da ne bi vprasala, kaj je pa v prvem. Podobni recepti? Ne morem si pomagat, veliko ste mi ze pomagale, pa se se vedno porajajo vprasanja. Tako je pac na zacetku. lp Kalinka
Kalinka,v prvi knjigi so ravno tako recepti,vendar po vrstnem redu,kot si sledijo dnevi.Jaz si v tem krogu kuham po knjigi,razen na sadni dan,ko pač izberem sadje,ki je na voljo.Vse jedi so zelo okusne,spoznala sem veliko novih jedi,nekatere priredila malce po svoje in dieta je zato bolj zanimiva.Pa še premišljevati mi ni treba,kaj bi jedla in tako je tudi manj luštov. Pogledam,kakšen recept je za kateri dan in potem točno vem,da bom jedla ravno to in mi druga hrana ne hodi po glavi. Kuham si samo za sebe,mojim kuham pač tisto kar imajo radi,ker pravijo,da mojih zvarkov pa že ne bodo jedli.Gledam pa,da recimo na oh dan tudi njim naredim testenine,ali na š dan tudi njim kaj iz riža ali krompirja,tako da se kar da preživet. Zdaj se resnično veliko bolje počutim kot zjutraj,ko sem se počutila,kot da bi me nekdo potegnil iz pralnega stroja. Korenzu,kako pa kaj trebušnjaki? Naj vam vodica mirno in obilno teče! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti