Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjanca45, kot vidiš, kopriva ne pozebe - ti si zopet med nami (dobrodošla), jaz pa takole za 5 minut pogledam, dokler me tako strašansko ne boli, da moram leč. Ampak se ne dam - me je dohtarca "potolažila", da to traja 14-21 dni - pa smo tam! Ko mine, mine! Sedaj bova obe bolj na izi, se mi zdi, a ne? Sedajle popoldan sem veselo spala (poonoči ni šlo), pa sem tako vesela, me vsaj takrat, ko spim, nič ne boli, hahaha!! Ne smem predolgo, da ne bo ponoči spet kriza. Vsem lepe pozdrave Dušanka
Dober večer vsem, posebno Marjanci! Želim ti Marjanca čim prejšnje okrevanje. Že ko prideš domov, je vse boljše in drugače, vsaj moje izkušnje so bile vedno take, ko sem se vrnila iz bolnišnice. Tiste grozne poselje, to pa ti rada verjamem in ni hujšega kot celo noč prebedeti na taki postelji in komaj čakati, da se pokaže dan. Groza, res groza. Lanes, čestitke za vodni dan, moj 2. je v petek. Hema, povem ti, da vodni dan sploh ni tako grozen, kot se ga bojiš in izmikaš, ker moraš to prej lepo "pošlihtati v glavi" pa gre. Meni osebno se kakšen sadni dan zdi hujši kot vodni. No sicer pa je sadnih dni veeeeeeeliko, vodni pa samo 1 x mesečno. Nocoj nismo bili ravno na torticah, toda na enem zelo dobrem zavitku iz skute, jabolk in rozin, na koncu pa še rebro čokolade. Se mi zdi, da sem se kar preveč najedla - žal moram razmišljato o tem, da bom naslednjič res sita šele v soboto pri kosilu - HURA ZA MESO, VEGETARIJANKA NE BI BILA NIKOLI!!!! Saj res punce, kako boste odslej dalje uporabljale piščančje in puranje meso? Moja sodelavka je takoj povedala, da ga je že črtala z jedilnika. Sama ga še ne mislim, ker imam še nekaj zalog v skrinji in tudi zato ne, ker imam pečenega piščanca neizmerno rada. Da ne bom predolga - lahko noč in lepe sanje vsem mesnim, vodnim, sadnim in ostalim! Se beremo, LP VERONIKA
Marjanca, ti pa znaš presenetit. Ravno sem razmišljala: jutri bodo pa Marjanco spustili iz bolnišnice in se nam bo mogoče malo oglasila pa grem prebrat kaj ste napisale na forumu in kaj vidim - presenečenje! Marjanca je že doma! Čudovito! To je bilo pa res hitro, ni kaj. Dobrodošla. Zdaj pa počasi, nič prehitevat čas. Veronika, glede piščančjega mesa se je tudi na kul-slo odprla nova tema. Tudi sama se pridružujem tistim, ki so tam razpravljale z mnenjem, da ko bo tako nevarno, da ne bo za zaužitje, ga verjetno tudi prodajali več ne bodo. Če bo meso termično dobro obdelano, mislim da ne bo problema. Po moje je bolje kakšno minuto peči piščanca, purana... dlje. Bo pa zadeva nerodna ker je pri naši hiši glavna vrsta mesa tista "ta frfotava". Če bo stvar huda, se bomo gotovo prilagodili. Do takrat pa - dober tek. bonaca
Pozdravljene! No danes pa sem zadnja tu gori, ker upam, da že vsi spite in kaj lepega sanjate. Marjanca dobrodošla doma in tu gori. Sedaj pa lepo počivaj, da boš hitro zdrava oziroma da boš pri močeh. Upam, da je sedaj s tabo vse ok in da so te tvoje težave izginile za vedno. Sedaj pa pusti, da te sine malo razvaja. Boš videla kako to dobro dene. Počasi se bom spravila v posteljo, da bom jutri lahko zgodaj vstala. Ups pa saj je že danes nov dan. Lahko noč in lepo sanjajte! Irena picika
Dober večer ali pa dobroi jutro! Saj ne vem, ali sem zadnja, ali prva - kakor se vzame. Sem "morala" malo prebrati. Malo ne morem spati od bolečin, malo od lakote (sadni dan!), no danes v četrtek bo že bolje, bo mesek padel. Meso je pa tako zakon, a ne VeronikaLepe sanje vsem, zjutraj pa veselo na delo tiste, ki to še delate, me upokojenke pa po ustaljenem vrstnem redu (sicer se pa tako ve, da upokojenci nikoli nimajo časa) - no vsaj jaz ga imam trenutno v izobilju, ko ne morem delati. Dušanka
Dobro jutro suhice in malo manj suhice!! Marjanca dobrodošla med nami!Včerašnji dan sem kar dobro zvozila.Lahko se pohvalim!! Sedaj nimam veliko časa, zato bom kar končala. Lanes, kar pridruži se nam in to z mesekom.To je najlepši, najboljši mesekov dan.To se bomo mastili!! Lepi četrtek vam želim!! by,by helena45
Dobro jutro vsem skupaj! Jaz pa ne morem brez sira. Zato skoraj vedno na beljakovinski dan jem sir, no včasih tudi meso vendar redko pa vseeno mislim da bi brez mesa težko saj kakšen kos pršutka je zelo dober.A ne? Za zdaj samo toliko. Grem delat. Želim vam uspešen dan!! hema
Dobro jutro ! Marjanca dobrodošla doma. Smo zelo vesele da si vredu, bolečine pa le hitro preženi vstran. Helena saj ni konec sveta, le pogumno naprej. Lanes čestitam za uspešni zaključek 3md... zdaj pa se začne garanje. Bonaca in Veronika če jaz ne bom več jedla piščancev in puranov pol bom postala vegetarijanka. Sej tudi pri norih kravah smo gnali paniko...pa je bilo vse ok. Jaz zaupam Perutnini Ptuj da bodo poskrbeli za varnost svojih kokoši in varnost nas. Pa še eno dejstvo za lepši začetek dneva: Po dolgotrajni študiji je južnoameriški znanstvenik ugotovil, da ljudje, ki so premalo spolno aktivni, berejo e-maile z dlanjo na računalniški miški. Nikar je zdaj ne umikaj, je že prepozno……. tuna
Uredba ministrstva za zdravje! Prebivalcem Slovenije moškega spola je do preklica uredbe prepovedano potovanje izven meja Slovenije, oziroma vračanje vanjo v kolikor so že odpotovali.. *razlog; možnost okužbe tiča z gripo*! Lp tuna
Punce dobro jutro! Najprej vam želim čimveč volje in pozitivne energije. Ravno gledam na eni spletni knjigarni knjigo 90 dnevna ločevalna dieta od založbe R. Mi jo priporočate, se jo izplača imeti? Hvala in čimveč sončka vam želim! Pa še jaz en vic... Martinova gos sporoča, da je letos ne bo na praznovanje, ker ima gripo. lp Elen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti