link saray.net, mogoče se kaj najde. mamamia
mamamia

Hrustljav rogljiček s sladoledom
| bvaljavec je napisal/a: |
| V tem času, ko se nisem oglasil, sem raziskoval: lokal se imenuje hotel/restavracija Rimski most samo toliko, če koga zanima - brez reklame). Od ljudi "tam doli" pa sem dobil tale recept (nekaj podobnega je predstavila "stana"): Evo recepta: Za pocetak uzmi plasticnu kanticu od 2kg.sa poklopcem koji dobro zaptiva. Kupi paprika da kantica bude puna. Priprema: Paprike treba da su malo ljute jer je pikantnije, a nije obavezno. Paprike oprati i ocistiti od sjemenki i sasvim malo svaku posoliti iznutra na krpenu salvetu poredati ih na dole i ostaviti da prenoce. Naredni dan paprike treba puniti sto masnijim mileramom koji se posoli ili kajmakom po ukusu. Za mene su sa kajmakom bolje. Tako napunjene / filovane / paprike redati u kanticu jednu do druge,ali paziti da ih poklopac ne pritisne / ostaviti najmanje 1cm do vrha ili vise / kad se paprike sloze prokuhanim i ohladzenim na sobnij temperaturi slatkim mlijekom zaliti do vrha tako da sve paprike prekrije. Kanticu zaklopiti i oko 10 dana tako drzati na hladnijem mjestu,a ako je prostorija toplija i vrenje je brze. Kod konzumiranja izvaditi prema zelji paprike a kanticu samo poklopiti. P.S. Moj ti je savjet da ovo sve probas sa kanticom od 1kg,a kad probas lako je povecati kolicinu! Borko |
Ker ima ta tema kar nekaj let, me zanima, ali je kdo od vas medtem delal paprike po tem ali podobnem receptu?
Vesela bom vsake dodatne infrmacije o postopku, tudi link, skratka karkoli.
Hvala lepa.
Kotarca
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav rogljiček s sladoledom

Jabolčne rožice